“Afyon bu kış Isparta’nın yaşadığı kâbusu yaşar mı?”

“Afyon bu kış Isparta’nın yaşadığı kâbusu yaşar mı?”

Gelecek Partisi İl Başkanı Niyazi Ertaş, Afyonkarahisar’da elektrik enerjisi kesintilerine son vereceği belirtelen trafoların yapılmadığını belirtti. Ertaş, “Trafolar yapılmadı. Bu kış Afyon elektriksiz kalır mı? Afyon Isparta’nın yaşadığı kâbusu yaşar mı?” diye sordu

 

Gelecek Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Niyazi Ertaş, dün öğleden sonra partide basın toplantısı düzenledi. Toplantıda partililerde hazır bulundu.
“KARAYOLLARI YATIRIMLARI NE ZAMAN YAPILACAK?”
Afyonkarahisar’a söz verilen altyapı yatırımlarının ne zaman yapılacağını soran Niyazi Ertaş, “Gelecek Partisi olarak Afyonumuza söz verilen ve aciliyeti olan Afyon’un dört gözle beklediği Şuhut yolu, Çay- Dinar yolu, Bolvadin Emirdağ yolu AFRAY Hızlı tren gibi yatırımlarla Afyonumuz ne zaman kucaklaşacak, dertleri bitecektir. Afyon Milletvekilleri Ulaştırma ve Alt yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Mart 2022’ ‘Afyon’un ulaşım ile ilgili sorunlar yaz aylarıyla birlikte yapılacaktır.’ dedi. Bu yıl içerisinde tamamlanacak olan Afyon- Şuhut yolu Hızlı tren AFRAY Çay Dinar yolu ve Bolvadin Emirdağ yolu Ayrıca Bakanımız Hızlı Tren projesinin üst yapısının tamamlanması projenin hızlandırılması Afyon merkezde bulunan tren garına ulaşacağını belirtti. Eski Bakanımız Sayın Eroğlu ise çevre yolu üzerinde bulunan otogar kavşağında araç üst geçidi yapılması, Afyon’un özlemi olan Karayollarının Bölge Müdürlüğünün Afyon’a kurulması için söz vermişti. Bu tür yatırımlarımızın Afyon’a kazandırılması hususuyla ilgi bekliyoruz.” dedi.
“AFYON ISPARTA’NIN YAŞADIĞI KÂBUSU YAŞAR MI?”
Elektrik kesintilerinin sıkça yaşandığını belirten Ertaş şunları kaydetti: “Afyon’da sıkça elektriklerin kesilmesinden çok muzdarip. Elektriklerin kesilmesi Afyon’da acil ihtiyaç olan 5 trafo merkezin yenilenmesine işaret etmektedir. Bu hususta ilgili iktidar yetkilileri gerekli yerleri ziyaret ederek Afyon’un bu eksikliğini dile getirmişlerdir. Bunun üzerine Şubat 2022 tarihinde Afyon’a gelen Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, ‘Sebebi ziyaretim Afyon İl Başkanlığı geçtiğimiz haftalarda bizleri ziyaret etti. Özellikle TEİAŞ bölgeye yapılması gereken 5 Trafo Merkezi var. Bu trafo merkezlerine teknik olarak ihtiyaç var. Yerinden gördük taleplerinde sıkıntı yok 5 trafonun yapılması gerekli. İkisi ihale edilmek üzere hazırlandı. Kamulaştırılması yapıldı ihaleye çıkarılacak. Diğerlerinin de trafo yerleri belirlenecek.’ demişti. Şimdi Afyon halkı adına soruyoruz. Trafolar yapılmadı. Bu kış Afyon elektriksiz kalır mı? Afyon Isparta’nın yaşadığı kâbusu yaşar mı?”
“İSTİKLAL MADALYASI VERİLMESİNİ BEKLİYORUZ”
Niyazi Ertaş sözlerini şöyle tamamladı: “Yetkililer Afyonkarahisar’a verilmesini vaat ettikleri İstiklal Madalyasını vermelidir. Milletvekillerimizden, yetkililerden 100’nü yıl nedeniyle Afyon’a verilecek olan İstiklal Madalyası sözünün gerçekleşmesini istiyoruz. Kurtuluş savaşında önemli bir yere sahip olan Şuhut ilçesine de Gazilik Madalyasının verilmesini istiyoruz.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM