“Emeklilerin çığlıklarının duyulmasını bekliyoruz”

“Emeklilerin çığlıklarının duyulmasını bekliyoruz”

TUED Şube Başkanı Ahmet Ege, emeklilerin çığlıklarının acilen duyulmasını beklediklerini dile getirdi

 

Türkiye Emekliler Derneği (TUED) Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Ege, temsil ettiği kitlelerin tamamının yoksul en az geliri olan topluluk olduğunu ve topluluğun milletin anası babası olarak eli öpülesi bir topluluk olduğunu belirtti.
“EMEKLİ ÜLKENİN ÜVEY EVLADI DEĞİL”
Ahmet Ege, tüm ücret ve aylık alan kesimlerin içerisinde en mağdur en yoksul kesimin emekliler olduğunu ifade etti. Ege, “Emekli gıda, doğalgaz, kömür, elektrik, kira gibi zorunlu harcamalarını karşılayamaz sokağa çıkamaz oldu. Emekli pazara gidemez borç yükünün altında ezilir durumda kalmıştır. Yapılan artışlarla hayatta kalmamız beklenemez. Bu ciddi problemdir. Emeklinin hali ortadadır. Bizi yönetenlere seçime giderken mağduriyetlerin giderilmesi çığlıklarımızın duyulmasını acil bekliyoruz. Emeklimiz bu ülkenin üvey evladı değildir. Bu haksızlıkları kabul etmiyoruz hükümetimize sesleniyor ve diyoruz ki son bir yılda ürün fiyatlarında yüzde 200’e varan artışlar karşısında emekli aylıklarına yapılan zamların bir değerinin kalmadığı emeklinin yoksullaştığını herkes görmektedir. Milli gelirden emeklimize pay verilmemesi büyük haksızlıktır. Dosya halinde hazırladığımız emeklimizin sorunlarını ve beklentilerini yaklaşan seçimler öncesi partilerimize mutlaka iletileceğiz.” dedi.
“DERHAL SEYYANEN ZAM YAPILMALI”
Ege sözlerini şöyle tamamladı: “Gerçek enflasyonu yansıtmaktan uzak olan TÜFE oranlarına göre yapılan zamlar az olana az çok alana çok olarak devam ettiği sürece bu sistem altında emeklinin ezilmesi kaçınılmaz olur. Emekli aylıkları Sosyal Güvenlik değişikliğinden dolayı devamlı ufalmıştır. Koruyucu sistem olmadığından bu sistemden vazgeçilip hemen ve derhal seyyanen zam yapılması refahtan pay verilmesi kaçınılmazdır.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM