“Seçim bitti Afyonumuz için tek ses tek yüreğiz”

“Seçim bitti Afyonumuz için tek ses tek yüreğiz”

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, oda ve meslek komiteleri seçimi bittikten sonra Afyon için tek ses ve tek yürek olduklarını söyledi

 

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, ATSO Meclisi’nin 2022 yılı Ekim ayı olağan toplantısında güncel gelişmeler hakkında değerlendirmede bulundu.
“ŞEHRİMİZİN YÖNETİCİLERİ ELLERİNDEN GELENİ YAPIYOR”
Hüsnü Serteser, 1 Ekim 2022 tarihinde Meslek Komite ve Meclis Üyelerimiz’in seçiminin, 6 Ekim 2022 tarihinde de Yönetim Kurulu, TOBB Delegeleri, Disiplin Kurulu, Meclis Başkanı ve Meclis Divanı seçimlerinin yapıldığını söyledi. Serteser, “Seçimlerimizin, ilimize ve ülkemize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Seçimden sonra her zaman söylediğim gibi, artık kırmızı-mavi geride kaldı; Afyonumuz için var gücümüzle, elbirliğiyle çalışacağız. Seçimden sonra her demecimde dile getirdiğim gibi, şunu vurgulamak isterim. Afyonumuz için tek sesiz, tek yüreğiz. Afyon ve ülkemiz gelişirse işletmelerimiz gelişir; daha çok yatırım yapıp istihdam sağlarız. 87 Meclis Üyemiz tek yürek, üretime, istihdama ve ihracata odaklanacağız. Birlik ve beraberlik içinde bu yolu yürüdüğümüzde hem yaptığımız iş bereketlenecek, hem de biz keyif alarak hizmet edeceğiz. Göreceksiniz, bu bereket tüm işlerimize yansıyacak ve 2026 yılı geldiğinde Afyonumuz Türkiye’nin Süper Ligi’ndeki şehirlerarasında yerini alacak. Ben hizmet yarışında yer alan birlikte aday olduğumuz Sayın Önder Artuk başta olmak üzere, tüm Meclis Üyelerimiz’i kutluyor; göreve seçilen Meclis Üyelerimiz’e de başarılar diliyorum. Afyonkarahisar, son 15 yılda gösterdiği uyum ile ilerleme kaydetmiştir. İlimize katma değer sağlamak isteyen her yatırımcının önü, şehir yöneticilerimiz tarafından açılmış, her türlü kolaylık gösterilmiştir. Şehrimizin yöneticileri, ellerinden geldiği ölçüde taş üstüne bir taş daha koymak istemişlerdir.” dedi.
“UYUMUN PARÇASIYIZ İKİ BÜYÜK PROJE SÜRDÜRÜYORUZ”
“Biz de Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odamız olarak, şehrimizdeki uyumun bir parçası olduk; bundan sonra da 87 Meclis Üyemiz ile birlikte uyumun parçası olmaya devam edeceğiz.” diyen Serteser, “Kırgınlıklardan, küskünlüklerden kimseye yarar gelmez; bereket ancak birlik ve beraberlikle gelir. 2009 yılında göreve geldiğim günden bu yana gerek Yönetim Kurulu Üyelerimiz, gerekse Meclis Üyelerimiz ile birlikte uzlaşma kültürünü yaşattık; sektörlerimizde karşılaştığımız sorunları böylelikle güçlü bir şekilde gündeme getirebildik. Yine Meslek Komitelerimiz ile istişare hâlinde lobi faaliyetlerimizi gerçekleştirdik; Afyonumuz’un sesinin Ankara’dan duyulmasını sağladık; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun aracılığıyla devlet büyüklerimiz nezdinde Afyon’un sorunlarına çözüm aradık. İnşallah yeni dönemimizde de bu çalışmalarımızı beraberce yapacağız. Fakat şunu da biliyoruz ki ilimiz ve ülkemiz için hizmet sorumluluğumuz var. Bu bağlamda iki büyük projeyi aynı anda sürdürüyoruz. Büyük projelerimizden birisi Merkez 2. Organize Sanayi Bölgemiz, diğeri de Sağlık Endüstri Bölgesi’dir.” diye konuştu.
“SONUÇLAR BAKANLIĞA SUNULACAK”
Afyonkarahisar’a 30 kilometre uzaklıktaki Merkez 2. Organize Sanayi Bölgesinni yer seçiminin 24 Mart 1998 tarihinde gerçekleştiğini belirten Serteser, “Bir süre atıl durduktan sonra önceki Valimiz, şimdiki Kayseri Valisi Sayın Gökmen Çiçek’in öncülüğünde bu OSB’nin faaliyete geçmesi kararı alındı. 2021 yılının Mart ayında yapılan seçimlerde Merkez 2’nci Organize Sanayi Bölgemiz’in Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçildim. İl Genel Meclisi Başkanımız Sayın Burhanettin Çoban ve Sinanpaşa Belediye Başkanımız Sayın Erdal Karaman, Yönetim Kurulu Başkan Vekillerimiz oldu. O dönem Meclis Üyemiz ve TOBB Delegemiz olan, çok değerli büyüğümüz, merhum Ahmet Karakol ile İl Genel Meclisi Üyesi Sayın Veysel Tekeli de Yönetim Kurulu Üyelerimiz’di. Uyum timsali Ahmet Bey vefat etti, bu vesile ile kendisini bir kez daha rahmetle analım. Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odamız’da Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız olan Sayın Yücel Albay, Merkez 2’nci OSB’nin Yönetim Kurulu’nda yer aldı. Böylelikle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yaklaşık 246 Hektarlık alan için İmar Planımız 12 Ocak 2022 tarihinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanarak askı süresi tamamlandı. Alt yapı işleri için 18 Şubat 2022 tarihinde sözleşme imzalandı. Şeritvari haritalar hazırlandı ve 1 Ağustos 2022 tarihinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na sunuldu. Şeritvari haritalar, Bakanlıkça 8-9 Ağustos 2022 tarihinde yerinde inceleme yapılarak 12 Ağustos 2022 tarihinde onaylandı. Yol avan projeler ise 24 Ağustos 2022 tarihinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına sunuldu, 2 Eylül 2022 tarihinde onaylandı. Zemin Araştırma raporu için gereken laboratuvar sonuçları ise 10 Ekim 2022 tarihinde çıktı, önümüzdeki hafta Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına onaya sunulacak.” şeklinde konuştu.
“AFYON’UN MERKEZ 2. OSB’Sİ OLACAK”
Bürokratik işlemlerin hızlı ilerlediğini aktaran Serteser sözlerine şöyle devam etti: “Merkez 2. OSB Bölgemiz için acele kamulaştırma kararı da, Sayın Cumhurbaşkanımız’ın tensipleri ile 19 Ekim 2022 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu vesile ile Sayın Valimiz’e, Sayın Milletvekillerimize, İl Genel Meclisi Başkanımıza ve Merkez 2. OSB Yönetim Kurulumuza teşekkür ediyorum. Uyum ve elbirliği olduğunda, ilimize katkı sağlayacak birçok gelişmenin yaşandığına böyle şahit olacağız. Merkez 2’nci OSB’mizde ilk günden itibaren “Yeşil OSB” yaklaşımını benimsedik. Burada; Dör adet 10.000 metrekare sanayi parseli vardır. 34 adet 10.001 metrekare 20.000 metrekare sanayi parseli bulunmaktadır. 33 adet 20.001 metrekare – 30.000 metrekare sanayi parseli vardır. Bir adet 150.284 metrekare sanayi parseli olmak üzere 72 adet parselimiz bulunuyor. 26 Ekim 2022 tarihi itibariyle, daha ilana çıkmamış olmamıza rağmen 274 başvuru alındı; bu başvuruların toplamı 6 milyon 522 bin 500 metrekarelik alana ulaştı. Ankara’nın kuzeyinden güneyine bir çizgi çektiğimizi varsayalım; o çizginin batısında kalan tek 6. Bölge teşviklerinden yararlanan OSB, Afyonkarahisar Merkez 2’nci OSB olacak. Merkez 2’nci OSB’mizin tek avantajı da bu olmayacak. Malumunuz olduğu üzere Avrupa Birliği, üretim süreçlerinde Yeşil Mutabakat’a uymayan işletmelerin ithalatından karbon vergisi almaya hazırlanıyor. Biz, kuruluşundan itibaren her noktası ve zerresinde Yeşil OSB kuralları ile yöneteceğimiz Merkez 2’nci OSB’mizde yatırımcının karbon vergisi sınırlamasına takılmasını da engellemiş olacağız; yatırımcılarımızdan da Yeşil OSB’nin tüm altyapı ve üstyapı kurallarına uymalarını isteyeceğiz. Değerli Meclis Üyelerimiz’in de Merkez 2’nci OSB’mizi incelemenizi arzu ederim.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM