“AFRAY Bir Yılda Tamamlanacak, Kampüse 550 Ağaç Dikilecek”

“AFRAY Bir Yılda Tamamlanacak, Kampüse 550 Ağaç Dikilecek”

Bayramlaşma töreninde konuşan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, ANS kampüsünü şehir merkezine bağlayacak hafif raylı sistem AFRAY’ın inşaatının hızla sürdüğünü belirtti. Karakaş, “AFRAY’ın bir yıl içerisinde tamamlanması planlanıyor. AFRAY’ın geçeceği yol üzerinde bulunan 19 tanesi kurumuş 83 ağaç yerine kampüsümüzün farklı yerlerinde her biri 2 metre civarında olan 550 ağaç dikilecek.” dedi.

Ramazan Bayramının ardından Afyon Kocatepe Üniversitesinin (AKÜ) geleneksel hale getirdiği bayramlaşma töreni, AKÜ Sosyal Tesislerinde gerçekleştirildi. Etkinliğe AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş’ın yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şuayıp Özdemir ve Prof. Dr. Murat Peker, enstitü müdürleri, fakülte dekanları, yüksekokul ve meslek yüksekokulu müdürleri, Genel Sekreter İhsan Ceran ile birlikte akademik ve idari personel katıldı.

“BAYRAMLAR KARDEŞLİK DUYGULARINI GÜÇLENDİRİYOR”

Bayramlaşma öncesinde konuşma yapan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, akademik ve idari personelin bayramını kutlayarak, huzurlu ve sıhhatli yeni bayramlara ulaşma dileklerinde bulundu. Rektör Karakaş, bayramların; birlik, beraberlik, kardeşlik, dostluk duygularını ve aile bağlarını güçlendirdiğini ve bu önemli değerleri yarınlara taşıdığını ifade etti. Karakaş, AKÜ personelinin kurumuna karşı aidiyet duygusu en yüksek şekilde çalışma barışı ve huzur içinde olmasını arzuladığını ve bunun da 2019 yılından bu yana önemli ölçüde gerçekleştiğini belirtti. Rektör Karakaş, AKÜ Rektörlüğü’nde 2019 yılından itibaren hizmet ettiğini belirterek, üniversitenin gelişiminde tüm personelin katkısı olduğunu söyledi. Rektör Karakaş, yaptığı konuşmada yeni projeler hakkında da bilgi vererek sözlerine şöyle devam etti: “Üniversitemizin mevcut teşkilat yapısı içerisinde bu yıl bazı yenilikler yaptık. Bu kapsamda AR-GE ve Bilimsel Yayın koordinatörlüklerini oluşturduk, atamalar gerçekleştirdik. Yine uluslararasılaşma ve mezunlarımızla ilgili koordinatörlük çalışmalarımız da son aşamasına geldi. Koordinatörlüklerimiz, Rektörlük binamızda hizmet verecek.”

“HER ALANDA İYİLEŞTİRME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR”

Rektör Karakaş, bilgi işlem ve diğer fiziki mekânlardaki altyapı yenileme çalışmalarının hızla devam ettiğini hatırlatarak, her alanda iyileştirme çalışmalarının ivedilikle devam ettiğini söyledi. Rektör Karakaş, diğer projeler hakkında da şunları kaydetti: “Beşer hastanesine uygun, Türkiye’nin en donanımlı hayvan hastanesini tamamlayıp törenle hizmete sunduk. İlahiyat Fakültemizin inşaatı hızla devam ediyor. Önümüzdeki eğitim öğretim dönemi başında hizmete almayı planlıyoruz. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın uhdesinde yürütülen, kampüsümüzü şehir merkezine bağlayacak hafif raylı sistem AFRAY’ın inşaatı başladı ve hızla sürüyor. Bir yıl içerisinde tamamlanması planlanıyor. AFRAY’ın geçeceği yol üzerinde bulunan 19 tanesi kurumuş 83 ağaç yerine kampüsümüzün farklı yerlerinde her biri 2 metre civarında olan 550 ağaç dikilecek.” Bayramlaşma töreni, akademik ve idari personelin başta Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakaş ve AKÜ Yönetim Kurulu Üyeleri ile tek tek bayramlaşmasının ardından sona erdi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM