SMMMO 29 Ekim Cumhuriyet Balosu düzenledi

SMMMO 29 Ekim Cumhuriyet Balosu düzenledi

Afyonkarahisar SMMMO tarafından bu yıl birincisi düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Balosu’nun gelenekselleşmesi planlanıyor

 

Afyonkarahisar Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) yönetimi tarafından bu yıl birincisi düzenlenen ve gelenekselleşmesi planlanan 29 Ekim Cumhuriyet Balosu 28 Ekim Cuma akşamı Doubletree by Hilton Afyonkarahisar Otelinde gerçekeştirildi. 29 Ekim Cumhuriyet Balosuna Defterdar Mehmet Arı, İŞ-Kur İl Müdürü Ahmet Karakaya, SGK İl Müdürü Samet Fidan, ilgili kurumların idari yöneticileri, oda üyesi Serbest Muhasebeci, Mali Müşavirler katıldılar.
“CUMHURİYET BALOSU GELENEKSELLEŞECEK”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından konuşan Oda Başkanı Erdal Sayar, geleneksel hale getireceklerini belirttiği 29 Ekim Cumhuriyet Balosu etkinliğini organize eden SMMMO Sosyal Faaliyet Kurul Başkanı Sinem Hocaoğlu ve kurul üyelerine teşekkür etti. Tüm illerde oda seçimlerinin tamamlandığını dile getiren Sayar, “TÜRMOB seçimleride yapıldı. Kurullar oluştu ve yeni yönetimler ve kurullar artık mesleğimiz adına meslektaşlarımız adına ne gibi faydalar sağlayabiliriz, mesleki sıkıntılardan nasıl kurtulabiliriz, mesleğimizi daha saygın hale nasıl getirebiliriz diye çalışmalara başladılar. Değerli arkadaşlarımla meslek yasamızın yasallaştığı günden itibaren 32 yıldır beraberim. Sıkıntılarınız, iş yükünüz, problemleriniz neler biliyorum. İnanın bunları her daim her yerde dillendiriyor çözüm önerilerinizi TÜRMOB’a ilgili kurum kuruluşlara, bakanlıklara iletiyorum. Ancak mesleki sorunlarımız halen kısmen devam etmektedir. Sistem sıkıntıları, haksız rekabet, tahsilat bürokrasi iş yükü v.s.” dedi.
“İLGİLİ KURUM MÜDÜRLERİ VE BİRİMLERİ HER ZAMAN YARDIMCILAR”
“Afyon’da mesleğimizin en çok ilişkili olduğu kurum Defterdarlık ve ilgili Vergi Daireleri, Gelir Müdürlüğü.” diyen Sayar, “Buradan Sayın Defterdarım Mehmet Ar’a ve kurum birimlerine, meslektaşlarımızın sorunlarını en acil ve kısa bir zamanda çözüme kavuşturabilmek için gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etmek istiyorum. Yine mesleğimizle ilgili en çok ilişkili olduğumuz ilgi ve desteklerinden dolayı SGK Müdürümüz Samet Fidan’a, Müdür Yardımcılarımıza, şeflerimize de teşekkür ediyorum. Meslek mensuplarımıza odamıza kapılarının her daim açık olduğunu beyan etmeleri sıkıntılarımızı gidermede gösterdikleri ilgiye minnetarım. Aramızda bulunan İŞ-KUR İl Müdürümüz Ahmet Karakaya ve ilgili birimlerine şahsım ve yönetim kurulum ve meslektaşlarımın adına bizlere gösterdiği yakın ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
“DÜNYA DURDUKÇA TÜRK MİLLETİ BAĞIMSIZ YAŞAYACAK”
Dünyanın en pahalı ve kıymetli toprakları olan aziz vatan üzerinde büyük Türk Milleti’nin cumhuriyet idaresi ile beraber hür bağımsız bir ve bütün dünya durdukça yaşayacağına olan inancını belirten Sayar, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum. Bu kıymetli vatanı bize vatan yapan başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu kıymetli vatanın bölünmez bütünlüğünü, milletin huzur ve sükûnunu sağlayan ve bu ulvi gayi için toprağa düşerek şehitlik mertebesine ulaşan bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle anıyorum. Manevi huzurlarında saygıyla eğiliyorum. Vatanın her köşesinde görev alan bütün polis ve jandarma ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına görevlerinde üstün başarılar diliyorum. Milletimize musallat olan terörün her türlüsünü ve teröre doğrudan ve dolaylı destek veren dış ve iç mihrapları nefretle kınadığımı belirtmek istiyorum.”
“CUMHURİYET ERDEMİN FAZİLETİN ADIDIR”
Sayar sözlerini şöyle tamamladı: “Kurtuluş Savaşı’nın ardından 29 Ekim 1923’de milletimize en yakışan rejim olan Cumhuriyet iradesine geçilmiş Cumhuriyet TBMM’de oybirliğiyle kabul edilmiştir. Aynı gün Mustafa Kemal Atatürk Cumhurbaşkanı seçilmiştir. Daha sonraları demokrasi ile taçlandırılan Cumhuriyet dünya durdukça yaşatılmaya devam edecektir. Cumhuriyet, erdemin, faziletin, halk iradesinin, hak ve hukukun ve medeniyetin adıdır. Atatürk, ‘Cumhuriyeti biz kurduk onu yaşatacak olan sizlersiniz.’ diyerek bu görevi gençliğe emanet etmiştir. Bu emaneti korumalı ve görevi yerine getirmek için bilgili ve güçlü olmak zorundayız. Tarihimizi, kültürümüzü, inancımızı iyi bilmek durumundayız. Hem milli hem de evrensel kültürü öğrenmeliyiz. Bu duygularla herkesin Cumhuriyet Bayramını tekrar kutluyor, bu anlamlı gecede bizleri yalnız bırakmayan meslektaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum.” Mesleki yeterlilik sınavını başarıyla tamamlayarak belge almaya hak kazanan oda üyelerine belgeleri verildi. Program 10’ncu Yıl Marşı’nın söylenmesi ardından müzik eğlence ile devam etti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM