“Türkiye Cumhuriyeti’ni yarınlara taşımak en mukaddes vazifemizdir”

“Türkiye Cumhuriyeti’ni yarınlara taşımak en mukaddes vazifemizdir”

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama töreninde konuşan Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, tarihimizin dönüm
noktası Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. yıl dönümünde Türkiye Cumhuriyeti’ni, daha fazla demokrasi, daha fazla özgürlük,
daha fazla adalet ve fırsat eşitliği hedefleriyle yarınlara taşımanın herkesin en büyük ve en mukaddes vazifesi olduğunu söyledi

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama töreni Cumartesi sabahı Cumhuriyet Meydanı’nda coşkuyla gerçekleştirildi. 29 Ekim kutlama programına askeri ve mülki erkânın yanı sıra vatandaşlarda katıldı.
VALİ YİĞİTBAŞI TEBRİKLERİ KABUL ETTİ
Tören öncesi Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı tarafından protokol üyelerinin bayram tebrikleri kabul edildi. Daha sonra Vali Yiğitbaşı ve protokol üyeleri Araştırmacı Yazar Hasan Özpınar’ın “Atatürk’ün Afyonkarahisar Ziyaretleri” adlı fotoğraf sergisini ziyaret ettiler. Bayram kutlama programı Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Alp, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in halkın bayramını kutlamasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kutalama mesajı okundu.
“99. YILA KAVUŞMANIN DERİN HEYECANI İÇİNDEYİM”
Günün anlam ve önemine yönelik konuşmayı Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı yaptı. Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyetin kuruluşunun 10.yıl dönümündeki konuşmasından örnek veren Yiğitbaşı, “Atatürk 10’ncu kuruluş yıldönümünde ‘Bu anda büyük Türk milletinin bir ferdi olarak, bu kutlu güne kavuşmanın en derin sevinci ve heyecanı içindeyim.’ demiştir. Bende Cumhuriyetimizin 99. yılına, Cumhuriyetimizin temellerinin acı, azim ve inançla atıldığı bu özel topraklarda kavuşmanın derin sevinci ve heyecanı içindeyim. Tarihimizin dönüm noktası Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Paşa olmak üzere, İstiklal harbimizin zafere ulaşmasında ve yeni devletimizin kuruluşunda vazife üstlenen kahramanlarımızı saygıyla yâd ediyorum. Bin yıldır, dünyanın en önemli ve üzerinde en çok mücadele yürütülen coğrafyasında yaşamamızın bedelini canlarıyla ödeyen, bizlere üzerinde özgürce nefes aldığımız bu vatanı armağan eden tüm kahramanlarımızı şükran ve minnetle yâd ediyor ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet niyaz ediyorum.” dedi.
“TÜRK MİLLETİ KENDİ BAĞIMSIZLIK İRADESİNİ KİMSEYE TESLİM ETMEZ”
“Bu kutlu günde Cumhuriyetimizin, tarihimiz ve cemiyetimiz için ne anlama geldiğini bir kez daha hatırlatmak isterim.” diyen Yiğitbaşı, “Cumhuriyet sadece bir yönetim biçiminin, bir idare sisteminin adı değil, ondan daha fazla Türk milletinin bu topraklarda yaşama, var olma ve varlığını devam ettirme iradesinin adıdır. Bu yüzden Türk milleti kaynağını millet iradesinden almayan hiçbir kişiye, kuruma, zümreye ve örgüte iradesini teslim etmeyecektir. Millet ve devlet olarak, varlığımızı ve geleceğimizi korumak amacıyla son yıllarda yine tarihi bir mücadelenin içindeyiz. Terör örgütlerinin saldırılarından 15 Temmuz hain darbe girişimine kadar yaşadığımız tüm hadiseler, bu tarihi mücadelenin tezahürleridir. Türk milleti, nasıl Milli Mücadele’de, bağımsızlığını ve millet iradesini teslim etmediyse, bundan sonra da kendi iradesini teslim etmeyecektir. Küresel ve bölgesel düzeyde edindiği kazanımları, millet iradesiyle harmanlayarak çağın önünde yürüyen bir devlet olmayı sürdürecektir.” diye konuştu.
“CUMHURİYETİ YARINLARA TAŞIMAK EN MUKADDES VAZİFEDİR”
29 Ekim Cumhuriyet bayramını en içten duygularıyla kutladığını belirten Yiğitbaşı, “Cumhuriyetin, milletimizin her bir ferdinin sonsuz azmi ve fedakârlığıyla kurulduğunu belirtmek isterim. Makama, mevkiye, zenginliğe, şana, şöhrete bakmaksızın her bir Türk vatandaşı bu Cumhuriyetin hem sahibi hem de varisidir. Bu Cumhuriyet alın teri döken işçinin, elini toprağa karıştıran köylünün, en zor koşullarda canını hiçe sayarak ülkesi için savaşan Mehmetçiğimizin, eli öpülesi öğretmenlerimizin; bu cumhuriyet herkesten önce tarih boyunca vatan toprağına düşmüş tüm şehitlerimizindir. Bu Cumhuriyet, okulun çarşaflarını çuval yapıp içine erzak ve mühimmat koyarak Sarıkamış’taki Mehmetçiğimize gönderen Erzurum Lisesi son sınıf öğrencilerinin omuzları üstünde yükselmiştir. Sarıkamış’ta, Çanakkale’de ve daha sonra Kocatepe’de, şu dağların arkasında, Tınaztepe’de, Çiğiltepe’de, Zafertepe’de. Burada mücadele eden her bir neferimizin omuzları üstünde yükselen Türkiye Cumhuriyetini, daha fazla demokrasi, daha fazla özgürlük, daha fazla adalet ve fırsat eşitliği hedefleriyle yarınlara taşımak ise hepimizin en büyük ve en mukaddes vazifesidir.” şeklinde konuştu.
“BASTIĞIMIZ YERLERİ TOPRAK DİYEREK GEÇMİYORUZ”
Yiğitbaşı sözlerini şöyle tamamladı: “Milli Mücadele’nin kazanıldığı bu topraklarda, Cumhuriyetimizin 99. yılını kutlarken, “’Bastığımız yerleri toprak diyerek geçmediğimizi, üzerinde yürüdüğümüz her bir kara parçasına karışan şehitlerimizin kanlarının millet olarak farkında olduğumuzu vurgulamak istiyorum. Bu vatan uğruna can veren tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, millet iradesinin bu topraklarda ebediyen egemen olacağına inanıyor ve Cumhuriyetimizin 99. yıl dönümünü yeniden kutluyorum. Bayramınız kutlu olsun.”
KUTLAMA PROGRAMI TÖREN GEÇİŞİYLE TAMAMLANDI
Tören öğrencilerin Cumhuriyet Bayramı temalı şiirler okumaları, folklor ekiplerinin halk dansları gösterilerinden sunduğu örneklerle devam etti. Tören geçişisinde okulların bayrak flama grupları, askeri birlikler, gaziler ve şehit yakınları yürüdüler.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM