Mavi Beyaz 29 Ekim Sanat Sergisi açıldı

Mavi Beyaz 29 Ekim Sanat Sergisi açıldı

Afyonkarahisar Belediyesi ev sahipliğinde Afyonkarahisar Güzel Sanatlar Derneği tarafından düzenlenen Kuratörlüğünü Zeynep Gürman’ın üstlendiği Mavi Beyaz 29 Ekim Sanat Sergisi açıldı

 

33 sanatçının çalışmasının bulunduğu Mavi Beyaz 29 Ekim Sanat Sergisi dün öğlen saat 12.30’da Afyonkarahisar Belediyesi tarafından restore edilen DDY eski Tamir Atölyesi’nde yapıldı. Sergi 8 Kasım 2022 Salı akşamına kadar ziyarete açık tutulacak. Açılışa; Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve eşi Sevim Zeybek, Belediye Başkan Yardımcıları Murat Öner, Benol Kaplan, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır, PTT Başmüdürü Mehmet Örsdemir, ADD Şube Başkanı Veli Cengiz, AFİKAD Başkanı Samiye Hancıoğlu ve sanatseverler katıldılar.
“CUMHURİYETİN 99. YILI KURTULUŞUN 100. YILINA ÖZEL SERGİ”
Serginin açılış kurdelesini Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve eşi Sevim Zeybek, Belediye Başkan Yardımcıları Murat Öner, Benol Kaplan, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır, serginin Kuratörü Zeynep Gürman birlikte kestiler. Zeynep Gürman, Afyonkarahisar Güzel Sanatlar Derneği’nin 12’nci kuruluş yılı nedeniyle Mavi Beyaz ismiyle eserlerin mavi beyaz renkte olduğu bir sergi açmaya karar verdiklerini söyledi. Gürman, “Mavi beyaz rengi tercih ettik. Çünkü gök mavi, bulut beyaz, deniz mavi, dalgalar beyaz, Atamın gözleri mavi, ayyıldızımız beyaz olduğu için böyle bir çalışma ortaya koyduk. Biz bu topraklarda çok büyük bir mücadele ile Kurtuluş Savaşı vererek bugünlere geldik. Bizde bu mücadeleye sanat eserlerimizle katkı vermek istedik. Bugünkü sanat eserlerimizi düşman işgalinden kurtuluşumuzun 100’ncü yılına, Cumhuriyetimizin 99’ncu kuruluş yıldönümüne hediye ediyoruz.” dedi.
“YENİ BELEDİYE SOSYAL TESİSİ SERGİ İLE GÖRÜCÜYE ÇIKTI”
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Mavi Beyaz 29 Ekim Sanat Sergisinin hazırlanmasında emek sahibi olanlara teşekkür etti. Zeybek şöyle konuştu: “Birçok kişi sergi açılışını yaptığımız bu mekânı hatırlayacaktır. Bu mekân mezbelelik bir haldeydi. DDY’dan Tamir Bakım Atölyesi olarak kullanılan bu yeri alıp restore ettik. Belediye Sosyal Tesisi olarak açılışını yapacaktık. Ama Zeynep Gürman’dan sergi açılışı teklifi gelince hem buranın tanıtımı olsun hem bu güzelliği herkes görsün diye ilk sergiyi burada açabilirsiniz dedik. İçerisini görmeyen sanırım epeyce kişi var. Bu vesileyle Belediyemizin yeni sosyal tesisinin içerisine görmüş olacağız. İnşallah güzel etkinliklerde kullanılmak üzere halkımızın hizmetine açmış olacağız. Büyük Taarruzun 100’ncü yılı, Cumhuriyetimizin 99’ncu yılında sanatseverlerin hazırladıkları bu sergi bizleri son derece mutlu etti. Kendilerini tebrik ediyoruz, hayırlı uğurlu olsun.” Sergide katılımcılara mercimekli bulgur pilavı ve ayran ikramında bulunuldu.
SERGİDE 33 SANATÇININ ESERLERİ BULUNUYOR
Mavi Beyaz 29 Ekim Sanat Sergisi’nde eserleri bulunan 33 sanatçı şu isimlerden oluşuyor: Ayşe Tüplek, Ayşegül Taşkale, Aizat Madikova Özer, Belkıs Özkara, Birsen Arı, Cansu Mızrak, Cem Akın, Dilek Özçelik, Dilek Yılmaz, Hasan Yolal, İbrahim Öğlek, Gülenay Yalçınkaya, Güneş Yalçınkaya İlker, Mehmet Öğlek, Mehmet Sait Kurt, Melike Erkuni, Naciye Yılmaz, Necmiye Özer, Nermin Kayadan, Özden Altıntaş, Rabia Bahçıvandemir, Perihan Çınar, Samed Karakaya, Sultan Baykent, Sultan Sökmen, Sudenaz Pirinç, Şerife Öner, Şükran Ercan, Tülay Alay, Ülkü Küçükkurt, Yusuf Gürman, Zehra Büyükekmekçi, Zeynep Gürman.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM