Mümtaz Akıncı DEVA’ya katıldı

Mümtaz Akıncı DEVA’ya katıldı

Anayasa Mahkemesi üyesi iken emekliye ayrılıp Afyonkarahisar’a dönen Av. Celal Mümtaz Akıncı DEVA Partisi’ne katıldı

 

Afyonkarahisar Baro Başkanlığı görevini 9 yıl devam ettirdikten sonra Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilen, Anayasa Mahkemesi’nde 12 yıl görev yaptıktan sonra geçtiğimiz Şubat ayında emekliye ayrılan Av. Celal Mümtaz Akıncı, yeniden Afyonkarahisar’a dönerek, Baro’ya kaydını yenilemiş ve avukatlık yapmaya başlamıştı. Akıncı, Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanlığı gö-revinde de bulundu.
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin genel merkezinde düzenlenen törende 23 ve 24. dönem Tokat Milletvekili Dilek Yüksel, emekli Anayasa Mahkemesi üyesi Celal Mümtaz Akıncı, SGK Başkanlarından Fatih Acar, KKTC Merkez Bankası Başkanlarından Mehmet Emin Özcan ve Yurt Dışı Eğitim Öğretim Genel Müdürlerinden Hasan Kaplan’a DEVA Partisi rozetlerini taktı.
“SABAH AKŞAM DERDİMİZ HUKUK”
Babacan programda yaptığı konuşmada, “Biliyorsunuz bizim sabah akşam derdimiz hukuk diyoruz. Önce sağlam bir hukuk zemini olacak. Ancak o sağlam hukuk zeminin üzerine biz refah inşa edebiliriz. Sağlam hukuk zeminin üzerine ancak demokrasiyi inşa edip sağlam tutabiliriz diyoruz. Çünkü hukuk yoksa demokrasi işlemiyor. Sayın Celal Mümtaz Akıncı, Anayasa Mahkememizin üyeliğini yaptı 12 yıl boyunca ve geçtiğimiz Şubat ayında oradan üyelikten ayrıldı, süresi doldu. Daha önce biliyorsunuz Afyonkarahisar’da Mümtaz bey Baro Başkanıydı. Sağolsun kendisi 12 yıl Yüksek Mahkemenin üyeliğini üyelik görevini yerine getirdi. İnşallah Sayın Akıncı’nın da katıldığı kadrolarımıza beraber adalet ve hukuk sitemindeki sorunları aşacağız.” dedi.
AKINCI: GÖREVDEN KAÇILMAZ, ALLAH MAHCUP ETMESİN
Genel Başkan Babacan’ın konuşmasının ardından söz alan Akıncı ise, “Afyonkarahisar’da 25 yıl avukatlık yapar iken malumunuz 2010’da bir Anayasa değişikliği oldu bu değişiklikle bir avukat meslektaşımızın Anayasa Mahkemesi’nde temsili gündeme geldi. O dönemde Baro Başkanı arkadaşlarımız ki İdris bey de buradan o zaman o da Çankırı Baro Başkanıydı. Haydi Mümtaz bey aday ol deyince daha önce Anayasa Mahkemesi kararlarını eleştirdiğimiz için Anayasa Mahkemesi siyasi kararlar veriyor diye eleştirdiğimiz için madem Anayasa Mahkemesinde eleştirdiğimiz konuları düzeltme noktasında bir pay bize düşüyorsa bu görevden kaçmak olmaz dedik ve arkadaşlarımız da teveccüh göstererek Anayasa Mahkemesine göndermiş oldular. DEVA Partisi’ne gelme sürecim ise ülkede yaşananları görüyorsun Mümtaz bey bu taşı kaldırma noktasında sen de bizimle ol diye davet gelince yine görevden kaçılmaz dedik ve sizlerle birlikte olmak üzere karşınızdayım inşallah Allah mahcup etmesin hayırlı olsun diyorum.” ifadelerini kullandı.
İL BAŞKANI DAYLIK: HOŞ GELDİNİZ
Akıncı’nın, Ali Babacan’ın Genel Başkanı olduğu DEVA Partisi’ne katılımıyla ilgili olarak DEVA Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Kadir Daylık da açıklamada bulundu.
Daylık şunları söyledi:
“Afyonkarahisar’ın yetiştirdiği çok değerli hukukçumuz hemşerimiz Anayasa Mahkemesi eski üyesi, Sayın Av. Celal Mümtaz Akıncı beyin partimize katılımı nedeni ile DEVA Partisi Genel Merkezimizde Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan tarafından DEVA Partisi rozeti takılmıştır. Kendilerine partimize katılımlarından dolayı hoş geldiniz diyoruz.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM