“2023 yılı bütçesinin güzel bir yatırım bütçesi olacağına inanıyorum”

“2023 yılı bütçesinin güzel bir yatırım bütçesi olacağına inanıyorum”

İl Genel Meclisi Başkanı Av. Burhanettin Çoban, 2023 yılı taslak bütçesinin 580 milyon lira olduğunu belirtti, Çoban, “2023 yılı bütçesinin güzel bir yatırım bütçesi olacağına inanıyorum” dedi

 

İl Genel Meclisi (İGM) Kasım ayı toplantılarının birinci birleşimi dün sabah Meclis Toplantı Salonu’nda Meclis Başkanı Burhanettin Çoban’ın Başkanlığında tamamlandı. 2023 yılı bütçesinin komisyonlarca görüşülüp karara bağlanacağı Kasım ayı toplantıları 20 gün sürecek. Kasım ayı toplantılarının ikinci birleşimi bugün sabah Meclis Toplantı Salonu’nda yapılacak.
PERFORMANS PLANI VE BÜTÇE TASLAĞI TÜM KOMİSYONLARDA GÖRÜŞÜLECEK
Toplantıda ilk olarak gündem dışı iki konu okutulup rapor hazırlanması için ilgili komisyonlara gönderildi. Gündemin ikinci maddesinde yer alan 5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanunu’nun 31. maddesi gereğince hazırlanan, İl Özel İdaresinin 2023 yılı Performans Planının aynı Kanunun 10. maddesinin (a) fıkrasına göre görüşülmesi talebi tüm komisyonlara gönderildi. 5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 45. Maddesi ile Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 29. Maddesi gereğince, 2023 Mali Yılı Bütçe Tasarısının görüşülmesi talebi de rapor hazırlanması için tüm komisyolara havale edildi.
İMAR PLAN DEĞİŞİKLİK TALEPLERİ İLGİLİ KOMİSYONDA GÖRÜŞÜLECEK
Sandıklı ilçesine bağlı Örenkaya köyünde yer alan, 131 ada, 1 parsel. 108 ada, 1 parsel ile 3110,3207, 3208 ve 3209 parsel numaralı taşınmazlarda kanal güzergahının düzeltilmesi amacıyla hazırlanan, imar planı değişikliği ve eklerinin onaylanması konusu rapor hazırlanmak üzere komisyonlara gönderildi. Sandıklı ilçesine bağlı Ekinhisar köyünde yer alan 1631 parsel numaralı, mülkiyeti Fadime Güldalı’na ait 5.888.00 metrekare yüzölçümlü taşınmazın sanayi alanı olan mevcut imar durumunun Güneş Enerji Santrali olarak değiştirilmesine yönelik olarak hazırlanan, imar planı değişikliği ve eklerinin onaylanması konusu önce komisyonlarda görüşülecek.
ÖDENEK YETERSİZLİĞİNDEN YAPILAMAYAN İŞLER 2023 YILINA AKTARILACAK
Toplantı sonunda söz alan İYİ Parti Merkez İGM Üyesi Alper Yağcı, 2022 yılında yapılamayıp 2023 yılına aktarılan yatırımlarla ilgili listeler hakkında komisyon üyeliği olmadığı için bilgi talebinde bulundu. Yağcı, Meclis Başkanı Burhanettin Çoban’a, 2023 mali yılı taslak bütçesinin miktarını sordu. İl Özel İdaresi Kanal ve Su Hizmetleri Müdürü Kadir Örnek, ekli işler listesinde 2022 yılında yapılmayan işlerin yer aldığını ödenek yetersizliği nedeniyle bu işlerin 2023 yılına aktarıldığını dile getirdi. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Toy, yapılması imkansız olan çalışmaların yapılmayacağını, ödenek yetersizliği nedeniyle yapılamayan işlerin 2023 yılı yatırım programında değerlendirileceğini dile getirdi. MHP Merkez Üyesi Ahmet Zeki Ertürk, meclis olarak 2023 Yılı Taslak Bütçe çalışmalarının hayırlara vesile olmasını diledi.
DEMİRÖZ: KILIÇDAROĞLU İDDİASINI İSPATLASIN
Dinar AK Parti İGM Üyesi Bilal Demiröz, 2023 yılı bütçe hazırlık görüşmelerinin hayırlı olmasını diledi. Demiröz şunları söyledi: “Ana muhalefet Lideri Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, jandarma ve emniyet teşkilatlarının hükümetimizin cari açığını kapatması için uyuşturucu ticareti yaptıkları iddiası sosyal medya da yer aldı. Her iki teşkilatta da hepimizin evladı, aile fertlerinden birileri vardır. Ben bu suçlamayı 85 milyona yapılmış gibi kabul ediyorum. Bu teşkilatta bir evladı bulunan bir kişi olarak Sayın Kılıçdaroğlu’nu bu iddiasını ispata davet ediyorum. Bu iki teşkilatımızdan ve hükümetimizden bu hususta gereğinin yapılmasını talep ediyorum.”
ÇOBAN: NORMAL ZEKADA BİR İNSAN BÖYLE BİR İSNATA İSPAT İSTENECEĞİNİ DÜŞÜNÜR ŞİDDETLE KINIYORUM
Konuyu değerlendiren Meclis Başkanı Burhanettin Çoban şunları söyledi: “Meclis üyelerimizin arasında jandarma ve emniyet teşkilatında birinci derece yakınları evlatları olan üyelerimiz vardır. Türkiye’nin iki başarılı kurumu olan emniyet ve jandarmaya bu şekilde isnatta bulunmakta kelimeler bunun yanlışlığını ifadeye yetmiyor. Ama hem emniyet hem jandarma gerekli açıklamayı yaptılar. Bu bir iftiradır. Bilal Demiröz’ün ifade ettiği üzere ispata davet ediyoruz denilmiştir. Gerekli suç duyurularını yaptılar. Çok ağır bir şeklide de cevap verdiler. Ama gerçekten normal zekada bir insan bu açıklamayı yaparken bunun sonuçlarının ne olabileceğini ve bunun ispatının isteneceğini bilir. Sayın Kılıçdaroğlu’nunda buna göre konuşması gerekir. Fakat iki güzide kurumumuzun bu şekilde bir isnatla suçlanması akıl alır gibi değil. Siyaset bir tarafa emniyet teşkilatıda, jandarma teşkilatıda yıllardan beri var ve var olmaya devam edecekler. Her ikisi de iktidarın değil bu ülkenin iki güzide kurumudur. Bu nedenle itibar ve gururlarının her zaman korunması gerekir. Şahsen bu açıklamayı eshef ve şiddetle kınıyorum.”
DEMİR: KILIÇDAROĞLU İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE BAKSIN
AK Parti İhsaniye İGM Üyesi Nuri Demir’de konu hakkında söz aldı. Demir şöyle konuştu: “Sayın Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde olan olayları niye kabul etmiyor? Belediye’nin cenaze araçlarında getirilen eroin, kokain v.b niye söylemiyor.”
NERGİZ: ASKERDE POLİSTE BİZİMDİR SUÇLAMAK KENDİMİZİN SUÇLU OLDUĞUMUZU KABUL ETMEKTİR
CHP Sultandağı İGM Üyesi İsmahan Nergiz yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Böyle bir beyanat varsa Genel Başkanımız gerekli açıklamayı yapacaktır. Sonuçta kişisel olarak bir partili değil İsmahan Nergiz olarak kendi devletimizin suçlanmasına karşıyım. Doğru bulmuyorum. Askerde bizim poliste bizimdir. Kendi askerimizi ve polisimizi suçlamak kendimizin suç örgütü olduğumuzu kabul etmektir. Bunu çok doğru bulmuyorum.”
“SU KONUSUNDA MUHTARLARA BİR DAİRE KURULABİLİR Mİ?”
İsmahan Nergiz, köylerde muhtarlara su yönetimi ile ilgili bir daire kurulup kurulamayacağı konusunu gündeme getirdi. Nergis şunları söyledi: “İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Muhtarlar Dairesi kuruldu. Muhtarları bir araya gelerek sorunların çözümü için böyle bir şey yapıldı. Burada muhtarların dairesi bizleriz. Burada en büyük sorunlarımızdan biri suyun yönetimidir. Hem sulama ve hem içmede böyle bir daire kurulabilir mi? Bu konuda bir çalışma yapılabilir mi?”
TOY: ÇAY’DA ÖRNEK BİR MODELİMİZ VAR
Konu hakkında bilgi veren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Toy şunları söyledi: “Özel İdarelerde böyle bir birim yoktur. Ancak bizim mevcut uygulamada önerimiz ve örnek uygulamamız mevcuttur. Sandıklı ve Çay ilçesinde birlik bünyesinde su yönetimi devam ediyor. Tamir ve bakımlar yapılıyor. Temizlik yapılıyor. Hiçbir sorun çıkmadan Sandıklıda yaklaşık 25 köy Çay ilçemizde de tamamı bu kapsamda yer alıyor. Bu konuda Çay meclis üyelerimiz bilgi verebilir. Muhtarlarımız para toplamaktan kurtuldu. Tamir ve bakımdan kurtuldu. Tüm ilçelerimizde bu uygulamanın yaygınlaştırılmasını talep ediyoruz. Başka türlü su yönetiminin şu anda mümkünatı yok. Mevzuata göre su yönetiminin para toplama işi ve su tesisatını işletme işi sorumluluğu köy muhtarındadır. Fakat maalesef köy muhtarları bunu yapamıyor. Para toplamakta aciz kalıyor. Tamir ve bakım yaptırmakta aciz kalıyor. Depo temizliği yaptıramıyor, klor yaptıramıyor. İlgili Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile su bedelsiz olamaz, paralı olacak. Şu anda bazı köylerde su parası toplamayan muhtarlarımız var. Bu son derece yanlıştır. Para toplanacak ve bunun tamir ve bakımları yaptırılacak. Bizim önerimiz bellidir. Şu anda 50 kuruştan su parası toplayanlar vardır. Su metreküp fiyatını yükseltmek zorundasın bunun başka çaresi yoktur.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM