Mısırlıoğlu’ndan iktidara veryansın

Mısırlıoğlu’ndan iktidara veryansın

İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, iktidar yöneticilerine açtı ağzını yumdu gözünü. Mısırlıoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay ve İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın’ı sert sözlerle eleştirdi

 

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, dün öğlen partide basın toplantısı düzenledi. Partililerinde hazır bulunduğu toplantıda Mısırlıoğlu, Cumhuriyetimizin 99’uncu kuruluş yıldönümünü kutladı. Mısırlıoğlu, hayatlarını kaybeden Konya İl Başkanı Gökhan Tozoğlu ile Nurettin Güzbey’e Allah’tan rahmet ailelerine başsağlığı diledi.
“DEMOKRASİ ŞÖLENİ KONGRELERİMİZ BİZİ İKTİDARA ULAŞTIRACAK”
Muhammet Mısırlıoğlu, 29 Ekim Cumartesi günü İYİ Parti Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanlığı’nın delege seçimlerinin yoğun bir katılımla tamamlandığını açıkladı. Mısırlıoğlu, “Bir demokrasi şöleni havasında geçen delege seçimlerimizi birlik beraberlik ve kardeşlik hukuku içerisinde geçirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Demokrasinin bütün gereksinimlerinin işletildiği güzel bir genel kurul oldu. Emeği geçen, katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz hafta başında ilçe kongrelerimizi yapmaya başladık. Evciler, Bayat, Sandıklı ve Bolvadin’de kongrelerimizi tamamladık. Kongrelerimize katılan, büyük bir sağduyu içerisinde kongrelerimizin geçmesini sağlayan üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Yola devam edeceğimiz ilçe başkanı arkadaşlarıma başarılar diliyorum. İnanıyorum ki; demokrasinin gereklerini yerine getirerek attığımız bu adımlar bizi iktidara ulaştıracak.” dedi.
“BELEDİYE YEŞİLYOL CADDESİNİ UNUTTU GALİBA”
“Gelelim Afyonkarahisar’ımızın bitmek bilmeyen dertlerine. Vatandaşımızın kaliteli hizmet alma hakkını gasp eden Afyonkarahisar Belediyesi, ‘şehrimizin vitrini’ diyebileceğimiz Yeşilyol Caddesi’ni unuttu galiba.” diyen Mısırlıoğlu, “Ne temizlik var, ne çevre düzenlemesi. Ayrıca sokak köpekleri de özellikle gecenin ilerleyen saatlerinde insanlara saldırıyor, caddeden kimsenin geçmesine izin vermiyor. Yeşilyol Caddesi, birçok esnafın olduğu bir cadde. Kafeler, pastaneler, çiçekçiler, büfeler, marketler olan bir caddenin bu kadar bakımsız bırakılması hangi vicdana sığar sormak istiyorum size. Sokaklar çöplük gibi diye şikâyet ederken belediyemiz bizi daha kötüleri ile karşılaştırıyor. Ben bugüne kadar bu kadar kör ve sağır bir belediye görmedim arkadaşlar. Görünen o ki Sayın Zeybek, vatandaşın sesine kulağını tıkamış, gözünü kapatmış. Ama vatandaşımıza layık gördüğünüz bu bakımsız cadde ve sokaklar hanenize eksileri yazıyor bunu da böyle bilin. Sadece cadde ve sokaklar değil, üst geçitlerin asansörleri de bu şekilde. Çöplüğe dönmüş vaziyette çürümeye bırakılmış üst geçit asansörleri korkarım bu bakımsızlık ve boşvermişlikle başka amaçlar için kullanılmaya başlayacak yakında. Bir kenti temiz ve tertipli tutmak bu kadar zor mu Sayın Zeybek? Belediye’nin en temel görevi vatandaşlara yaşanabilir bir kent sunmak değil midir? Sokakları bile temizlemekten aciz bir belediyeye kim neden oy versin?” diye konuştu.
“AFYON HALKINI ÇANTADA
KEKLİK Mİ GÖRÜYORSUNUZ?”
Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’i sert sözlerle eleştiren Muhammet Mısırlıoğlu, “Vatandaş için yapmıyorsan da oy için bir şeyler yap da görelim. Yoksa siz Afyon halkını çantada keklik olarak mı görüyorsunuz? Şehrimizin her yeri yarım kalan işlerinizle dolu. Güya vatandaşı ‘Biz gidersek işler, yatırımlar yarım kalır’ diye korkutmaya kalkıyorsunuz. Siz görevdeyken de yarım kalıyor Sayın Zeybek. Parklar, bahçeler, yollar, caddeler yarım kalan işlerinizle dolu. Parklarda yürüyüş yollarına serilen elastik malzemeler kimi yerde var kimi yerde yok, kimi yerde de aniden bitiveriyor. Yine parklar içindeki beton yollar ne hikmetse birbirine bağlanmıyor. Caddelerdeki bisiklet yollarından bahsetmiyorum bile. Tam manasıyla vatandaşı yarı yolda bırakıyorsunuz. Yürürken, koşarken, bisikletle seyir halindeyken yollar hep yarım, birbiriyle bağlantısız. Bu işleri göstermelik yaptığınız o kadar belli ki. Çalışıyor gibi görünmek için yalap şalap yaptığınız bu işler, milletimize saygısızlıktır. Bunun hesabı da sandıkta sorulacaktır.” şeklinde konuştu.
“VALLAHİ ESKİ TÜRKİYE’Yİ ÖZLER OLDUK”
Mevkidaşı AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay’ı da eleştiren Mısırlıoğlu şunları kaydetti: “AKP’nin boş bir teneke misali çıkardığı sesler, ne yazık ki vatandaşlarımızın karnını doyurmuyor, yüzünü güldürmüyor. İl Başkanı, ‘Vatandaşını unutan ve zulmeden eski Türkiye yok.’ demiş. Vallahi de billahi de eski Türkiye’yi özler olduk. Vatandaşını unutan sizsiniz. Görmezden gelen, yok sayan sizsiniz. Sokakları çöplüğe dönüştüren, yolları yürünmez hale getiren sizsiniz. Vatandaşı unutmak da zulmetmek de sizden sorulur Sayın Başkan. 20 yıldır iktidarda olan AKP; ekonomiyi alt üst etmekten, Türk Lirasını ezdirmekten, hatta kendi vatandaşını yabancı uyruklu vatandaşlara ezdirmekten başka ne yaptı Allah aşkına? ‘Milletin derdi ile dertleniyoruz.’ diyorsunuz ya; sizin dert tanımınızı merak ediyorum doğrusu. Halk ekmek kuyruklarını görmüyor musunuz? Halkın geçinemiyoruz, esnafın para kazanamıyoruz deyişini duymuyor musunuz? Yoksa siz başka bir evrende mi yaşıyorsunuz?”
“İKTİDAR ZİHNİYETİ KURUMLARA PARTİDEN YERLEŞTİRME YAPIYOR”
Sağlık Bakanlığı’nın ülke genelinde 85 bin yeni sağlık personeli alımı yapacağını ifade eden Mısırlıoğlu şunları söyledi: “Bu pastadan Afyon’a düşen pay ise 523 kişidir. Bu kadrolar neye göre dağıtılıyor bilmiyoruz. Ama basit bir mantıkla düşündüğümüzde, hastanelerin durumunu gördüğümüzde bu sayı içimize sinmiyor. Özellikle doktor ihtiyacı çok bariz bir şekilde hissedilirken ilimizdeki kadroların tamamı teknisyen, tekniker ve diğer sağlık meslek gruplarına ayrılıyor. Gönül ister ki tüm sağlık çalışanları kamuya atanabilsin, rahat koşullarda çalışabilsin, hepsi bizim baş tacımız ancak dikkat çekmek istediğim konu; neden doktor ataması yapılmıyor? 523 kişilik kadronun neredeyse yarısı tıbbi sekreterlere ayrılmış. Zaten hastanelere gidip sekreterlere başvurduğunuzda AKP gençlik kolları ile muhatap oluyor gibisiniz. Adalet yoksunu AKP zihniyeti ne yazık ki hastanelere ve diğer tüm kamu kurumlarına partiden yerleştirme yapıyor. Şimdi bizim hastanelerimizde köyden, kasabadan gelen vatandaşlarımız bin bir zorluk içinde sağlık hizmeti alıyorken, hatta hastane işlerini tek bir günde bitiremeyip günlerce git gel yapıyorken, hastanelerden randevu bulamazken neden doktor alınmıyor da, verilen kadronun yarısı tıbbi sekreterlere ayrılıyor? Birilerine yaranmanın başka bir yolunu bulamadınız mı? İnsanlar şifa arıyor şifa. Hadi tek seferde randevu alabiliyorum diyen birisi çıksın desin ki; hastanelerden istediğim zaman kolayca randevu alabiliyorum, doktor sıkıntısı yaşamıyorum, hastanede sıra beklemiyorum, bir günde kolayca işlerimi hallebiliyorum desin bakalım. Yahu bu memleket göz doktoru sıkıntısı çekiyor, diş doktoru bulamayıp özele gitmek zorunda kalıyor. Onkolojide, hematolojide hastalar şifa ararken siz verdiğiniz kadrolarda oy mu arıyorsunuz.”
“EKONOMİ SAĞLIK EĞİTİM HEPSİNDE ÇUVALLADINIZ”
AK Parti iktidarını eleştirmeyi sürdüren Mısırlıoğlu şöyle konuştu: “Ekonomi, sağlık, eğitim. Hepsinde çuvalladınız beyler. Bu kaybolan 20 yılın hesabını vereceksiniz. Eski Bakan, şimdinin Milletvekili Veysel Eroğlu; Eğitim Birsen İl Temsilcisiyle Afyon’un eğitim sorununu konuşmuş. Yahu, bir iş yapıyorsunuz madem; dişe dokunur bir şeyler yapın. Amacınız topluma fayda sağlamaksa, sorun çözmekse; o platformu temsil eden herkesle görüşün. Neden tüm eğitim sendikalarla ve İl Milli Eğitim Müdürünün olduğu bir toplantı yapılmıyor? Ne zaman kafa kafaya verip de bu kötü gidişata dur diyeceksiniz? Ne zaman kendi çıkarlarınızı düşünmeyi bırakıp bu memleket için bir şeyler yapacaksınız? Çocuklarımızın geleceği kararıyor farkında değil misiniz? Bu ülkenin gençleri demek bu ülkenin geleceği, umudu demektir. Kendinize gelin, işinizin gereği neyse onu yapın. Memleketi 100 yıl geriye götürdünüz. Okul yok okul. Çocuklarımız, gençlerimiz mağdur diyoruz. Haftalardır vatandaşımızın mağduriyetini dile getiriyoruz, yüzünüz bile kızarmıyor. Har-biş semtinden çarşıya, uydukente, mecidiyeye gidiyor çocuklarımız. Çoğu zaman 2 araç değiştiriyor, çoğu zaman yoğunluktan minibüse binemiyor. Bu ayıp size yeter. Bu çocukların kışın çektikleri çileyi gelip görün de eserinizle övünün.”
“MİLLİ EĞİTİM KENDİ KADROLARINA DA DEĞER VERMİYOR”
Muhammet Mısırlıoğlu sözlerini şöyle tamamladı: “Milli Eğitim; çocuklarımıza, gençlerimize değer vermediği gibi kendi kadrolarına da değer vermiyor. Milli Eğitim Bakanlığı merkez teşkilatları için bankalarla ek promosyon anlaşması yapabilmek için düğmeye basıyor. Sonunda 3 bin TL olan promosyon 25.000 TL’ye çıkarılıyor. Peki, Afyonkarahisar’da bunun için bir girişim var mı? Yok, tabi ki koltuk sevdasına düşmüş müdürümüz, kendi kurumu için kılını bile kıpırdatmıyor. Öğrenciye faydası yok, öğretmene faydası yok, personele faydası yok, topluma faydası yok. Birileri onu gönderemiyor anladık da kendisi de mi utanç duymuyor merak ediyoruz doğrusu. Ne var, devreye girip bankalarla görüşseniz, herkesin kaymağını yediği bu promosyon güncellemesinden Afyonumuzun kamu çalışanları da faydalansa? Aman ha koltuğunuzdan kalkmayın siz, kaparlar maazallah.”
>> Ş. Cüneyt BURSALIOĞLU’nun Haberi

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM