Plan Bütçe zam dedi,  Meclis karara bağlayacak

Plan Bütçe zam dedi, Meclis karara bağlayacak

Afyonkarahisar Belediye Meclisi toplantısında, 2023 yılında uygulanacak zamlar görüşüldü. Plan ve Bütçe Komisyonu’nca su tarifelerine ortalama yüzde 30-40 civarında, işletmelere yüzde 10, ulaşıma yüzde 20-25 arasında diğerlerine ortalama yüzde 30 civarında maliyetler göz önünde bulundurularak artış yapılması uygun görüldüğü bildirildi

Afyonkarahisar Belediyesi Kasım ayı toplantısı dün akşam Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Başkanlığında yapıldı.
“KALEMİZİN DEĞERİ İKİYE KATLANDI”
Toplantının açış konuşmasını Belediye Başkanı Mehmet Zeybek yaptı. Afyonkarahisa’ın hem Türkiye’de hem de dünya da motor sporlarıyla anılan bir il olduğunu belirten Zeybek, “Uluslararası Gastronomi Festivalimizin 4’ncüsünü gerçekleştirdik. Uluslar arası düzeyde de ikincisini gerçekleştirmiş olduk. Yağışlı havaya rağmen gerçekten çok ciddi bir katılım vardı. Uzunçarşı’da ki yenileme çalışmalarımız akşamdan sabaha kadar olmak şartıyla devam ediyor. Tek tip tabela, görüntü kirliliğinden uzak hali Uzun Çarşı’ya sade bir görünüm kazandırıyor. İnşallah kış mevsimi başlamadan cephe yenileme çalışmasını bitirip baharla birlikte de yol çalışması yürüteceğiz. Teleferik ihalemiz sonucu yer teslimi yapıldı. Müteahhit firma çalışmalarına başladı. Karahisar Kalesi’nin tepesinde birkaç yerleşim alanı ortaya çıkınca Müze tarafından bir çalışma yapılıyor. Anıtlar Kurulu yetkilileri bu durumun Kalemizin değerini ikiye katladığını ifade ettiler. İnşallah teleferik montajının da istediğimiz tarihte bitirileceğini düşünüyoruz. Garnizon Millet Bahçesi ihalesi sonucu yer teslimi yapıldı. Başlangıç olarak İkmal ve Garnizon Komutanlığı makamının ihalesi yapılmış oldu. Fatih yolunda Örnekevleri geçince, garnizona malzeme taşıyan DDY hattı garnizonun içinde kalmak şartıyla, giriş Fatih tarafından olmak şartıyla çalışma başladı. Yoncaaltı’nda yıktığımız kullanılmayan otoparkı yıktık. Haftanın 7 günü açık yerleşik bir Pazar yeri ve altına 180 araçlık otopark inşaatımız sürüyor. Çalışma bitince otopark sorununu bir nebzede olsa çözmüş olacağız.” dedi.
“AFRAY İÇİN CİDDİ ÇALIŞMALAR YAPILIYOR”
Belediye’nin 2023 Yılı Performans Programı hakkında söz alan İYİ Parti Meclis Üyesi Abdullah Hocaoğlu, 2022 yılında yüzde 28 olarak gözüken AFRAY Projesinin yapım oranının 2023 yılı programında sıfırlandığına dikkat çekti. Konu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Toplantı öncesi ihaleyi alan firmanın ilgili müdürü ile görüştük. Hatta hızlı tren çalışmasıyla alakalı Belediye girişine bir şikâyet kutusu yerleştiriyoruz ki her türlü şikâyet ve önerileri alabilelim. Ciddi bir şekilde yatırım çalışmaları devam ediyor. Ankara-İzmir arasındaki hızlı tren hattına daha önce tasfiyeye gitmeden önce 4 müteahhit firma almıştı. Şu anda tek firma aldı. Yurt dışı kaynağını tamamen halletmişler. Ciddi şekilde çalışmaları devam ediyor. AFRAY hattımızda Sadıkbey Mahallemiz de 276 bin metrekarelik bir alanın hızlı tren istasyonu olarak istimlakı yapılmış. Hızlı tren istasyonuna gelen yolcular bu istasyondan Ali Çetinkaya Garı arasında taşıyacak olan AFRAY hattımızdır. Birinci basamak budur. İkinci, üçüncü, dördüncü etapları vardır. Hızlı tren hattı istasyon yapılıncaya kadar Ali Çetinkaya Garını kullanacak. Orada bir istasyon yapıldığında bizim bu AFRAY hattı zaten İscehisar ilçemize kadar elektrifikasyon döşemesiyle bu hattı uzatabileceğiz. Şehir içi ile hattın bir ilgisi yok. Biz AFRAY dediğimizde şehir sisteminde raylı sistem olarak anlaşıldı. Hat şehir içerisinde değil. Üniversite öğrencileri şehir içerisinden taşındığında ticari hayatın çekilmesi nedeniyle onları nasıl şehir içine taşıyacağımızı düşündük. DDY ile yaptığımız görüşmede onlar hattı çekip vagonları alacaklar, bizde istasyonlarını yapacaktık. Hızlı tren proje ihalesi yapılıp Ulaştırma Bakanımız geldiğinde Sayın Bakan, ‘Bu bizim işimiz.’ dedi. Biz Belediye olarak bir taşla iki kuş vurduk.” dedi.

SUYA ORTALAMA YÜZDE 30-40 CİVARI ZAM DÜŞÜNÜLÜYOR
Toplantıda öne çıkan konular arasında yıkılan eski Bağ-Kur binasının olduğu alanda mekanik otopark projesinin hayata geçirileceği, projenin bu sene yapılamadığı gündeme geldi. Belediye’nin 2023 yılında uygulayacağı gelir ve Su tarifeleri de belirlendi. Plan ve Bütçe Komisyonu’nun su tarifelerini ortalama yüzde 30-40 civarında, işletmelere yüzde 10, ulaşıma yüzde 20-25 arasında diğerlerine ortalama yüzde 30 civarında maliyetler göz önünde bulundurularak artış yapılmasını uygun gördüğü bildirildi. İtalya’nın Carrara Belediyesi ve Filistin’in Cenin Belediyesi ile kardeş şehir olma teklifleri oybirliğiyle kabul edildi. Böylece Afyonkarahisar Belediyesi’nin kardeş olduğu şehir sayısı 14’e yükseldi. Toplantıda kardeş şehirlerarasında gelip gitmelerin olması talebi gündeme gelirken Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “İnşallah kriz belimizi büktü. Yoksa gider geliriz.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM