Anmak yaşatmaktır  zamanlarca

Anmak yaşatmaktır zamanlarca

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu, ilk Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 84’ncü yıldönümü
nedeniyle anma töreni düzenlenecek

 

10 Kasım esasen bir yas ve matem günü değil, aziz Atatürk’ü idrak, düşüncelerini ifade, eserlerini muhasebe, Cumhuriyet’i öncesi ve sonrası ile kavrama vesilesidir. Bugün sabah saat 9.00’da Kocatepe Parkı Atatürk Anıtı’nda çelenk töreni gerçekleştirilecek. Atatürk Anıtına; Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Alp ve Belediye Başkanı Mehmet Zeybek çelenk sunacaklar. Atatürk’ün vefat ettiği saat 9.05’de sirenler çalacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla tören tamamlanacak. Törene askeri ve mülki erkânın yanı sıra okulların bayrak, flama grupları katılacaklar.
Anma töreni Kamil Miras Anadolu Lisesi Şehit Kerim Üye Konferans Salonu’nda saat 10.00’da başlayacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine yönelik bir konuşma yapılacak. Program; Türkü, oratoryo, şiir seslendirmesiyle devam edecek. 10 Kasım Atatürk’ü Anma Haftasına özel olarak düzenlenen resim, şiir, kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri protokol üyeleri tarafından verilecek.
SİRENLER SAAT 09.05’TE ÇALACAK
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 84’ncü yıldönümü anma törenleri kapsamında bugün saatler 9.05’i gösterdiğinde iki dakika boyunca sirenler çalacak.Yurt genelinde ikaz ve alarm haberlerinin duyurulması, mevcut sirenlerin faal halde tutulması ve Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ölümünün 84’ncü yıldönümü nedeniyle sirenler çalacak.
Afyonkarahisar merkez ve ilçelerinde; Her yıl olduğu gibi bu yıl da bugün sabah saat 9.05’te bütün sirenler 2 dakika süre ile sarı ikaz, düz siren sesi şeklinde çaldırılacak. Bu nedenle; İl merkezinde Belediye Başkanlığı ana hizmet binasındaki ses yayın cihazına bağlı siren bugün saat 9.05’te 2 dakika süre ile çalınacak.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM