Fuar Hastanesi’nde bir günde  2 tüp mide operasyonu yapıldı

Fuar Hastanesi’nde bir günde 2 tüp mide operasyonu yapıldı

Afyonkarahisar Özel Fuar Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Yunus Acar, bir gün içerisinde iki kız kardeşe tüp mide ameliyatını başarıyla gerçekleştirdi

 

Bolvadin ilçesinden Özel Fuar Hastanesine başvuran iki kız kardeş fazla kilolarından kurtulmak için tüp mide ameliyatı oldular.
Özel Fuar Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Yunus Acar, beden kitle endeksi 62’den fazla olan hastalara tüp mide ameliyatına uygun kiloya düşmeleri için mide balonu uygulaması yaptı. Aylar sonra hedeflenen kilo kaybı gerçekleşerek mide balonu çıkartıldı. Daha sonra iki kız kardeş tüp mide ameliyatı gerçekleştirildi. Operasyon hakkında bilgi veren Acar şunları kaydetti: “Obezite önemli bir sağlık sorunudur. Obezite birçok ciddi hastalığa zemin hazırlayabildiği gibi, mevcut bazı hastalıkların da kötüleşmesine yol açabilir. Obezite tedavisi zamanlı yapıldığında bireylerin yaşam kalitesine ve süresine önemli katkı sağlar. Bizde fazla kilolarından kurtulup sağlıklı bir yaşama kavuşmak isteyen iki kız kardeşe obezite cerrahisi yani tüp mide ameliyatını başarıyla uyguladık. Hastalarımızın takibini yapmaktayız. Tüp mide ameliyatı kapalı (laparoskopik) yöntemle yapılan mide hacmini küçülterek besin ve kalori alımını kısıtlayan ve dolayısıyla hızla kilo kaybını sağlayan bir ameliyattır.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM