“Teleferik teslimi bir ay gecikebilir.  Sanat Okulu müze olacak”

“Teleferik teslimi bir ay gecikebilir. Sanat Okulu müze olacak”

Belediye Meclisi’nin 2022 yılı son toplantısı dün akşam tamamlandı. Toplantıda öne çıkan konuların başında Teleferik inşaat tesliminin bir ay kadar gecikebileceği, eski sanat okulunun eğitim müzesi ve mini millet bahçesi olarak hizmetinin planlandığı, olimpik yüzme havuzu ile Yoncaaltı Kapalı Pazar yerinin tamamlanmak üzere olduğu konuları yer aldı. Muhalefet kanadından Alaaddin Nakilcioğlu, Afyon’un öncelikle çözülmesi gereken sorununun trafik olduğunu söylerken, H. Hüsnü Taşer, Belediye ekiplerinin 25 yıllık ağaçları kestiğini söyledi. Kesilen ağaçların sağlığı tehdit eden ağaçlar olduğu açıklandı

 

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Aralık ayı ve 2022 yılının son toplantısı dün akşam Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Başkanlığıdna gerçekleştirildi. Belediye Meclisi’nin Ocak ayı toplantısı ve 2023 yılının ilk toplantısı 2 Ocak 2022 Pazartesi akşam saat 18.00’de Belediye Meclis Salonu’nda başlayacak.
“TEK GAYEMİZ AFYON’U YAŞANABİLİR KENT HALİNE GETİRMEK”
Belediye Başkanı Mehmet Zeybek toplantının açış konuşmasını yaptı. 2022 yılında Belediye Meclis üyeleri olarak Afyonkarahisar’ın menfaatine ve gelişmesine yönelik alınan tüm kararların hemen hemen tümünün oybirliğiyle alındığını dile getirdi. Zeybek, bu nedenle Muhalefet Belediye Meclis üyelerine teşekkür etti. Hep birlikte Afyonkarahisar’da yaşanıldığının altını çizen Zeybek, “Tek gayemiz Afyon’u yaşanılabilir bir kent haline getirmektir. Tarihi güzelliklerimizi ve tarihi değerlerimizi ön plana çıkarabilmektir. Böylece Afyonumuzu hakkettiği yere getirebilmektir. Kasım ayında bayanlardan oluşan Mavi Beyaz adlı dernek tarafından ‘Mavi Beyaz’ adlı bir karma sergi açıldı. Gerçekten birbirinden güzel eserlerden oluşan bir sergi hazırlamışlar. Bu sergiye Belediye olarak bizim Okçuluk Merkezi olarak düşündüğümüz DDY tahsisini aldığımız restorasyonu biten İzmir İstasyonu’ndaki vagon fabrikası alanındaki eski vagon atölyesini restore ettikten sonra ev sahipliği yaptık. Böylece insanlarımız tarihi bir mekanın restore edildiğinden haberdar oldular.” dedi.
“NEFİS BİR GASTRONOMİ KONAĞI YAPACAĞIZ”
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in Afyonkarahisar’a Gastronomi Festivali olduğu gün ziyaret ettiğini hatırlatan Zeybek, “Sayın Bakanımız Mevlevi Camii önünden başlattığımız yürüyüşümüze iştirak etmişti. Orada bir söz verdi. Türkiye’de Sayın Emine Erdoğan hanımefendinin destekleriyle 7 tane gastronomi enstitüsü açılacağını 8’nci gastronomi enstitüsünü de Afyon’a vereceğini ifade etmişti. Bunun yanında Gastronomi Enstitüsü ile birlikte bir Olgunlaşma Entitüsü de birlikte açılacak. Yer bakıp aradık. Sayın Valimiz ve İl Milli Eğitim Müdürümüz tarihi bir konak istediler. En son Milli Eğitim Müdürü bizim Okçuluk Merkezi olarak düşünerek yaptığımız yeri görmüş ‘Başkanım burası bir harika. Sayın Valimizle birlikte gezelim.’ dedi. Tokat’ta tarihi bir konak, Balıkesir’de eski büyük bir bina tahsis edilmiş. Diğer illerdeki binalar gösterildi. ‘Bize burayı verirseniz belki de burası Türkiye’de bir numara olur. Diğerlerinde böyle bir güzellik yok.’ dedi. Ben veremeyeceğimi söylediğimde sağ olsun Sayın Valimiz ve İl Milli Eğitim Müdürümüz orayı müştereken işletelim dediler. Afyonkarahisar Belediyesi Milli Eğitim Müdürlüğü Gastronomi Enstitüsü ve Olgunlaşma Enstitüsü diye. Çok nefis bir gastronomi konağı yapmayı düşünüyoruz.” diye konuştu.
“ESKİ SANAT OKULU EĞİTİM MÜZESİNE DÖNÜŞÜP MİNİ MİLLET BAHÇESİ OLACAK”
Zafer Meydanı’nda Marifetli Hanımlar Pazarı açıldığını dile getiren Zeybek, hanımların ürettikleri ürünlerin Marifetli Hanımlar Pazarı adı altında sergilenerek satışa sunulduğunu kaydetti. Yeni bir Endüstri Meslek Lisesi’nin yapılmasıyla eski sanat okulunu bir Eğitim Müzesi gibi düzenleyeceklerini açıklayan Mehmet Zeybek, “Eski Sanat Okulunu Milli Eğitim Bakanlığı’ndan talep ettim. Burayı bir Eğitim Müzesi gibi mevcut binayı muhafaza ederek, sarmaşıklara dokunmadan sadece mühendis arkadaşlarla istişare edip bazı duvarlar alınabilirse mevcut haliyle orada 6-7 atölye taş binası var. Oraları muhafaza etmek şartıyla arka tarafta sonradan yapılan yerleri yıkıp mini bir millet bahçesi olarak düşünüyoruz. Cumhuriyet, Marulcu ve Sümer Mahalleleri faydalansınlar diye böyle bir düşüncemiz var.” şeklinde konuştu.
“RAHVAN AT PİSTİ BİTİNCE TÜRKİYE ŞAMPİYONASI AFYON’DA YAPILACAK”
Rahvan At Pisti ihalesini yaptıklarını belirten Zeybek, “Konyalı olan Rahvan At Federasyonu Başkanı, standartlara uygun bir yer yapılması halinde binicilerin fazla olduğunu, Afyon’da at sevgisinin gelişeceğini söyledi. Şampiyonlarınızın olduğunu, iyi bir pist yaparsak Türkiye şampiyonasını Afyon’a vereceğini söylemişti. Biz de Ertuğrul Gazi Mahallemizde yüz bin metrekarelik bir alana istenilen standartlarda Rahvan At Pisti ihalesini yaptık. Bitmek üzere. Bitince inşallah Türkiye şampiyonasını orada gerçekleştireceğiz.”
“UZUN ÇARŞI’DAN SONRA SIRA DİĞER CADDELERE GELECEK”
Uzun Çarşı’da cephe çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Zeybek şu ifadeleri kullandı: “Herkesten duyduğumuz ilk başta zorlandık. Ama çarşının çehresi ortaya çıkınca bu sefer etrafındaki cadde ve sokaklardan da kendileri için talepler gelmeye başladı. İnşallah Uzun Çarşı’yı alt yapısı herşeyi ile tamamladıktan sonra peyder pey diğer caddelere girmeyi düşünüyoruz.”
“TELEFERİK TESLİMİNDEBİR AY SAPMA OLABİLİR”
Karahisar Kalesi Teleferik inşaatının devam ettiğini belirten Zeybek, “Kale’nin tepesinde direk dikilecek yerde kazı yapıldığında yerleşim alanı çıktı. Anıtlar Kuruluna gittik, kazı yapıldı, Anadolu Selçuklularına ait eserler bulundu. Bakanlıktan ve Koruma Kurulu’ndan müsaadeyi aldık. Teleferik inşaatı işimiz devam ediyor. İnşallah sözünü aldığımız Mayıs ayında bitirme sözü aldık. Karahisar Kalesi tepesinde bulunan tarihi yerleşke ve eserler için sanat tarihi hocaları Kale’nin değerinin en az ikiye katlandığını söylediler. İnşallah onları da koruyarak yürüyüş yolları, seyir teraslarıyla halkımızın kullanımına açacağız. Mayıs ayında teslim etme şartlı bir ihaleydi. Belki bir ay sapma izin alma sürecinden dolayı olabilir. Ama ben Mayıs ayında direklerin dikilip, halatların gerilip, kabinlerin mutlaka asılması gerektiğini söyledim. Makine ve ekipman İsviçre’den hazırlandı. Şantiye kuruldu çalışmalar başladı. Oradaki başlangıç noktası ve halı saha, basketbol sahasının olduğu yerlerde kendi arazimizdeki krım işleri tamamlandı şu anda enkazı çekiyorlar.” ifadelerini kullandı.
“BAHARDA YOLLAR YAPILACAK”
Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nin karşısındaki üç mahallede yağmur suyu şebeke çalışmasının tamamlandığını açıklayan Mehmet Zeybek, menfez bağlantılarının yapılmasıyla bahar mevsiminde yolların yapılacağını dile getirdi. Sıcak asfalt, kaldırım ve orta refüj çalışmalarının devam ettiğini belirten Zeybek, Yüntaş atölyesinde ürütelin bordülerin Şuhut kavşağına kadar götürecekleri çalışmayı yetişmemesi ihtimaline karşı cezaevinde kesildiğini kaydetti. Mehmet Zeybek, çalışmaların baharla birlikte devam edeceğini ifade etti.
“YONCAALTI PAZAR YERİ VE OLİMPİK HAVUZ BİTMEK ÜZERE, SU KAÇAĞI YOK”
Yoncaltı Kapalı Pazar Yeri inşaatının bitmek üzere olduğunu açıklayan Mehmet Zeybek, pazaryerinin altında 85 araçlık bir otopark, 36 alışveriş yapılabilecek dükkanın bulunduğunu söyledi. Zeybek, çalışmanın bir kaç ay içerisinde tamamlanacağını düşündüklerini dile getirdi. Garnizon Millet Bahçesi’nde çalışmaların başladığını ihalenin yapıldığını belirten Zeybek, yarım kalan Sahipata Spor Salonu’nun tamamlanmak üzere olduğunu en kısa sürede hizmete alınacağını bildirdi. 30 yılı aşkın zamandır çürümeye terk edilen olimpik yüzme havuzunun tamamlanıp havuza suyun basıldığını aktaran Zeybek, ilerleyen günlerde Gençlik ve Spor Bakanı M. Muharrem Kasapoğlu’nu davet ederek açılış yapacaklarını söyledi. Zeybek, 25 gündür olimpik havuzda su kaçağı olmadığını, Kasapoğlu’na Türkiye şampiyonası sözünü hatırlatacağını dile getirdi. Karayollarından Belediye’nin on bin metrekarelik yer alacağı olduğunu belirten Zeybek, Ulaştırma Bakanı geldiğinde kalan kısmıda almak istediğini vurguladı.
“TRAFİK ÖNCELİKLİ SORUN, AĞAÇ KESİMİNDE DİKKATLİ OLUNMALI”
Yeni Müze yapımına Belediye’nin peyzaj çalışmaları ve yol çalışmaları noktasında kısmen destek verdiğini belirten Mehmet Zeybek, Ataköy Mahallesine Kültür Merkezi açacaklarını ifade etti. Millet İttifakı’nın CHP’li Meclis Üyesi H. Hüsnü Taşer, Zafer Müzesi çatısının kış mevsiminde yağışlarda ön görülerek kapatılması gerektiğini söyledi. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, müze çatısının kapatıldığını dile getirdi. CHP’li Meclis Üyesi Alaaddin Nakilcioğlu da şehirde trafik sorunun en öncelikli sorun olduğunu ifade ederek “Bu sorun çözülürse Afyon’un sorunu çözülür.” dedi.
Öte yandan Taşer, evinin önünde 25 yaşında olduğunu tahmin ettiği ağaçların Belediye ekiplerince kesildiğini, ağaç köklerinin durduğunu belirterek durumu Mehmet Zeybek’e sordu. Belediye Başkan Yardımcısı Barış Dal, iddia edildiği şekilde bir ağaç kesimi yapılmadığını, ancak polenleri harekete geçiren sivrisinek çoğaltan bazı ağaçların insan ve toplum sağlığı gereği kesildiğini dile getirdi. Mülkiyeti Afyonkarahisar Belediyesine ait Çakır Mahallesinde bulunan alanda 1 bağımsız bölümün Zafer Sağlık Külliyesi ve Eğitim Vakfı adına üniversite öğrencilerine hizmet verilmesi için tahsisi oybirliğiyle kabul edildi. Protokol yapılması için Mehmet Zeybek’e yetki verildi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM