Erasmus projesine MTAL ev sahipliği yaptı

Erasmus projesine MTAL ev sahipliği yaptı

Afyonkarahisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin (MTAL) ortağı olduğu Erasmus+Projesinin eğitim faaliyeti 28 Kasım-2 Aralık 2022 tarihleri arasında okulun ev sahipliğinde yapıldı

 

2021 Teklif Çağrısı döneminde Afyonkarahisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ortağı olduğu 2021-1-NL01-KA220-VET-000028079 proje numaralı “BENEFY- Boosting ENergy EFficiency mentalitY” isimli KA220-VET – Mesleki Eğitim Ortaklık projesinin Eğitim faaliyeti 28 Kasım- 2 Aralık 2022 tarihleri arasında, Afyonkarahisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin ev Sahipliğinde Double Tree By Hilton otelde gerçekleştirildi.
Toplantıya proje koordinatörü Hollanda’dan PROWORK-Stichting Kenniscentrum Pro Work, İrlanda’dan Spectrum Research Center, Macaristan’dan SZÁMALK-Szalézi Technikum és Szakgimnázium, İspanya’ dan Fundación Siglo22 ve Cıudad Educatıva Munıcıpal Hipatia-Fuhem, Yunanistan’ dan Eurotraining Educational Organızation, Portekiz’ den EPRM, Escola Profissional de Rio Maior, Lda E.M. kurumlarının temsilcileri katıldı.
Eğitim faaliyeti toplantısında Afyonkarahisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini temsilen Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı öğretmeni ve proje koordinatörü Osman Sütpınar, Müdür Yardımcısı Esma Apaydın, İngilizce Öğretmeni H. Kubilay Şahin ve Makine ve Tasarım Alanı Öğretmeni Metin Demirkol yer aldılar. Gerçekleşen faaliyetler süresince Genially ve Canva gibi Web 2,0 platformları üzerinden sunum, afiş, poster, rapor, infografik gibi farklı görsel içeriklerin oluşturulması eğitimleri verildi. Öğretmenlere bu platformlardan faydalanarak profesyonel olarak sunum hazırlama, görsel içerikler yaratma, sosyal medya paylaşımları için tasarımlar yapma imkânları sağlanıldı. Gelen yabancı konuklar önce Afyonkarahisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret ederek Okul Müdürü Osman Tezgiden, tarafından ağırlanarak okul hakkında bilgilendirildiler. Konuk eğitimciler okul bünyesindeki mesleki alanları dolaşılarak okulun işleyişini yerinde gözlemleyerek okulun büyüklüğü ve çalışmalarına hayran kaldıklarını belirttiler. Eğitimler esnasında eski Afyon’un tarihi ve kültürel mekânları ile Frig Vadisine kültürel geziler düzenlendi. İleri tarihlerde Afyonkarahisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde ve ilde açılacak kurslar aracılığıyla, eğitimlere katılan öğretmenler tarafından diğer öğretmenlere edinilen bilgi ve becerilerin aktarılması hedefleniyor.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM