“Hiçbir engel hayatın ritmini yakalamaya engel değil”

“Hiçbir engel hayatın ritmini yakalamaya engel değil”

Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Kübra Teymur, “Engelsiz Bir Toplumsal Yaşam” için var güçleriyle çalıştıklarını söyledi. Teymur, “Hiçbir engel hayatın ritmini yakalamaya engel olamaz. Bu şiarla, bizim toplumumuz, herkesi kucaklamakla tüm dünyaya bir kez daha örnek olmaktadır” dedi

 

Afyonkarahisar Valiliği ve İl Müftülüğü işbirliğiyle düzenlenen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü programı 3 Aralık Cumartesi sabahı Korel Termal Otel’de gerçekleştirildi. Programa; AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, Vali Yardımcısı Kübra Teymur, Belediye Başkanı Yardımcısı Murat Öner, Afyonkarahisar eski Müftüsü Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşleyen, İl Müftüsü Sinan Kazancı, il müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, engelliler ve aileleri katıldılar.
“ENGELSİZ BİR TOPLUMSAL YAŞAM İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Programda konuşan Vali Yardımcısı Kübra Teymur, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü gibi özel bir günde engelliler ve aileleriyle birarada olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu kaydetti. Teymur, “Bu özel buluşmada bizi bir araya getiren Sayın Valimiz Kübra Güran Yiğitbaşı’na ve İl Müftülüğümüze şükranlarımı sunuyorum. Bu günü bizimle paylaşan herkesin Dünya Engelliler Günü’nü en içten duygularımla kutluyorum. Bu özel günün adı her ne kadar Dünya Engelliler günü olsa da, biz ‘Engelsiz Bir Toplumsal Yaşam’ için var gücümüzle çalışıyoruz. Engelli bir birey olmanın hiçbir zaman bir sorun oluşturmadığını tekrar vurgulayarak, asıl engelin, engelli vatandaşlarımıza engel olmak olduğunu belirtmek isterim. Bizim kültürümüz ‘İnsanı, insan olmaklığıyla sevdiği’ ve kim olursa olsun bağrına basma şefkatini gösterebildiği için, asıl olan tüm vatandaşlarımızın toplumsal yaşama katkı sunabildiği bir dünya inşa edebilmektir.” dedi.
“TOPLUMUMUZ HERKESİ KUCAKLAMAKLA HERKESE ÖRNEKTİR”
Teymur sözlerini şöyle tamamladı: “Toplumsal duyarlılıkların artması, bütün vatandaşlarımıza yönelik her türlü farkındalığın yaygınlaşması ve her bir bireyin kendi özgünlüğü içinde yaşama dahil olmasına imkan sağlanması hepimizin sorumluluğudur. Hiçbir engel hayatın ritmini yakalamaya engel olamaz. Bu şiarla, bizim toplumumuz, herkesi kucaklamakla tüm dünyaya bir kez daha örnek olmaktadır. Gerek kamuda gerek özelde, üretimde, eğitimde, siyasette ve çalışma hayatında her geçen gün engelli vatandaşlarımızın hiçbir engelle karşılaşmadan daha fazla yer aldığını mutlulukla müşahede ediyoruz. Bu vesileyle, sevgi, saygı ve hoşgörü çerçevesinde engelsiz ve huzurlu bir toplumsal hayatın gelişmesini temenni ediyorum. Bu buluşmada emeği geçenlere ve katılımları nedeniyle tüm misafirlerimize tekrar teşekkürlerimi sunuyorum.” Programda Engelsiz Kuran Kursu öğrencileri şiir ve müzik dinletisi gösterilerini sergilediler.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM