“Biz çalışıyoruz eğitim çalışanları kazanıyor”

“Biz çalışıyoruz eğitim çalışanları kazanıyor”

Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube Başkanı Mustafa Arslan, İş Yeri Temsilcileri ile yaptıkları toplantıda, “Biz çalışıyoruz eğitim çalışanları kazanıyor” dedi

 

Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube Başkanı Mustafa Arslan, Merkez İlçe İş Yeri Temsilcileri ile 3 grup halinde toplantılar yaptıklarını açıkladı.
“ÖRGÜTLÜLÜĞÜN KAPSAMINI BİZ GENİŞLETECEĞİZ”
Toplantı Eğitim Bir Sen 1 Nolu Şube Başkanı Mustafa Arslan’ın açılış konuşması ile başladı. Mücadelelerinin sonuç verdiğini belirten Arslan, “Mücadelemiz sonuç verdi 3600 ek gösterge 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren yürürlüğe girecektir. 3600 ek gösterge başta olmak üzere birçok kazanım elde edildi. Mevcut sorunların çözümünü sağlayacak olan da biziz. Diğerleri sorunları konuşadursun, biz bir bir sorunları çözdük, çözmeye devam ediyoruz. Ek gösterge düzenlemesinde torba kanunla ilave yaptıracak, teknikerler ve şefler başta olmak üzere birinci dereceye yükselenlere 3600 ek gösterge verilmesini sağlayacak olan, yardımcı hizmetler sınıfını genel idare hizmetler sınıfına geçirecek olan, emeklilere, usta öğreticilere memur sendikalarına üye olma kapısını açarak örgütlülüğün kapsamını daha da genişletecek olan yine biziz. Biz çalışıyoruz eğitim çalışanları kazanıyor.” dedi.
“SÖZLEŞMELİLERE KADRO HAYIRLI OLSUN”
Mustafa Arslan, Memur-Sen Konfederasyonu tarafından yıllardır gündeme getirilen, toplu sözleşme ve Kamu Personel Danışma Kurulu toplantıları başta olmak üzere tüm sosyal diyalog mekanizmalarında öncelikli gündem maddelerinden biri olan sözleşmeli personel statüsünün çözüme kavuştuğını kaydetti. Arsla“, “Yetkili konfederasyon Memur-Sen tarafından 6. Dönem Toplu Sözleşme’’de karara bağlanan ve ek göstergeyle birlikte 2022 yılında tamamlanması öngörülen çalışma Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabine toplantısı sonrasında kamuoyuna açıklandı. Memur-Sen ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında gerçekleştirilen teknik çalışmaların ardından son şekli verilen düzenlemeye göre kamudaki 520 Bin sözleşmeli personelden 424 Bin sözleşmeli personelin kadroya geçişinin önü açılmış oldu. Memur-Sen’in ısrarla vurguladığı statü karmaşasına yönelik olarak 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun Dördüncü maddesini temel dayanak hale getirerek mevzuat karmaşasını gidermek suretiyle sözleşmeli personel statüsü yeniden belirlendi. Buna göre mahalli idareler dâhil olmak üzere; bundan sonra sözleşmeli personelin kadroya geçişinde 3+1 formülü esas alınacak. Üç yıl bu statüde çalışmış olan personel bir yıl da aday memurluk süresini tamamlayarak kadroya geçebilecektir.” diye konuştu.
“7. KİTAP OKUMA YARIŞMASI DÜZENLENDİ”
Kitap okuma yarışmasının bu yıl 7’ncisini düzenlemek için protokol imzaladıklarını ifade eden Arslan, “İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır. Bu düsturla yol yürüyerek eğitim ve öğretime katkı sunmak, öğrencilerimizin milli ve manevi değerleri önceleyerek yol yürümesi için bu yarışmayı düzenliyoruz. Toplamda bugüne kadar 55 binden fazla kitabı okullarımızın kütüphaneleri ile buluşturduk. Ödüllü kitap okuma yarışmasında gönüllü destek veren tüm arkadaşlarıma bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.” şeklinde konuştu.
“KARİYER BASAMAKLARI SİSTEMİ YENİDEN ELE ALINMALI”
Arslan sözlerini şöyle tamamladı: “Öğretmenlik kariyer basamakları sistemi yeniden ele alınmalıdır. Öğretmenlik kariyer basamakları sürecinin, bugüne kadar ortaya konulan tepkiler ve beklentiler ekseninde yeniden değerlendirilmelidir. Yapılan sınavda altı yüz bin öğretmenimiz uzman veya başöğretmen oldu ancak sınav sisteminin kalkması gerekmektedir. Uzman öğretmen olabilme aşamasına gelmiş her öğretmenin mesleğinde belli bir yetkinliğe ulaştığı gözetilerek eşit, adil ve objektif bir sonuç doğuracak şekilde yeniden düzenlenmelidir. 8 yıllık çalışmışlığı bulunan bir öğretmene Uzman öğretmenlik, 12 yıllık çalışmışlığı bulunan bir öğretmene Başöğretmenlik unvanı sınavsız verilmelidir.”

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM