Karayolları Bölge Müdürlüğü Afyon için elzem!

Karayolları Bölge Müdürlüğü Afyon için elzem!

İGM Çay Üyesi MHP Grup Başkan Vekili Faruk Kökcür, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak’ın
başkentte dile getirdiği talebi dün İGM toplantısında tekrarladı. Kökcür, “MHP olarak bunu çok önemsiyoruz. Karayolları Bölge Müdürlüğü kesinlikle Afyonkarahisar’a gerekli, şart, zorunludur” dedi

 

İl Genel Meclisi (İGM) Aralık ayı toplantılarının ikinci birleşimi dün sabah Meclis Başkanı Burhanettin Çoban’ın başkanlığında tamamlandı. Üçüncü toplantı bugün sabah yapılacak.
GÜNDEM DIŞI KONU KOMİSYONA GÖNDERİLDİ
Toplantı gündem dışı bir maddenin okutulup gündeme alınmasıyla başladı. Gündemin 7’nci maddesinde bulunan Dazkırı ilçesinin Hasandede köyü Köyiçi mevkiinde127 ada, 7 parselde, mülkiyeti Hazineye ait 30.181,40 metrekarelik taşınmaz üzerinde nazım imar planı ve uygulama imar plan ve eklerinin onaylanması talebi İmar ve Bayındırlık komisyonuna gönderildi. Sandıklı ilçesinin Örenkaya köyünde 131 ada, 1 parsel, 108 ada, 1 parsel ile 3110, 3207, 3208 ve 3209 parseldeki taşınmazlarda kanal güzergâhının düzeltilmesi amacıyla hazırlanan uygulama imar plan değişikliği ve eklerinin onaylanması oybirliğiyle kabul edildi. Sandıklı ilçesine bağlı Ekinhisar köyünde 1631 parselde mülkiyeti Fadime Güldalı’na ait 5,888.00 metrekare taşınmazın sanayi alanı un fabrikası olan mevcut imar durumunun Güneş Enerji Santrali olarak değiştirilmesi için hazırlanan nazım imar plan değişikliğiyle uygulama imar plan değişikliği ve eklerinin onaylanması oybirliğiyle kabul edildi.
PLAN DEĞİŞİKLİKLERİ OYBİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ
Sandıklı ilçesine bağlı Çevrepınar köyünde tapusunda 122 ada, 11 ve 18 parsellerle 123 ada, 35 ve 36 parsellerde Afyon Enerji A.Ş’ye ait toplam 67.308,20 metrekarelik taşınmazlar üzerinde Güneş Enerji Santrali yapılması için onaylı imar planındaki değişiklik karar bağlandı. Buna göre; 122 ada ve 13 parsel numaralı taşınmazlardan yol geçirilmesi için hazırlanan nazım imar planıyla uygulama imar planı ve eklerinin onaylanmasını uygun gören komisyon raporu kabul edildi. Emirdağ ilçesinin Beyköy’de 113 ada, 9 parselde kayıtlı HMF Doğaltaş A.Ş’ye ait 47.500,00 metrekarelik taşınmazda Güneş Enerji Santrali amaçlı hazırlanan nazım imar planıyla uygulama imar planı ve eklerinin onaylanmasını uygun gören komisyon raporu kabul edildi. Evciler ilçesine bağlı Gökçek köyü imar planlarının düzenlenmesi amacıyla hazırlanan revizyon nazım imar planı ile revizyon uygulama imar planı ve eklerinin onaylanması oybirliğiyle kabul edildi.
KÖKCÜR: KARAYOLLARI MÜDÜRLÜĞÜ AFYON’A KESİNLİKLE GEREKLİ
Toplantı sonunda söz alan Çay İGM Üyesi MHP Grup Başkan Vekili Faruk Kökcür, Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün Afyonkarahisar’da olması gerektiğini belirtti. Kökcür şöyle konuştu: “İki hafta önce MHP Afyonkarahisar Milletvekilimiz Sayın Mehmet Taytak, Ulaştırma Bakanlığı bütçe görüşmesi sırasında komisyonda Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün eskiden olduğu gibi Afyonkarahisar’da olmasını Ankara’dan dile getirmişti. Bizde tekrar Afyonkarahisar’dan seslenelim istiyoruz. MHP olarak bunu çok önemsiyoruz. Karayolları Bölge Müdürlüğü kesinlikle Afyonkarahisar’a gerekli, şart, zorunludur. Çünkü Afyonkarahisar bilindiği üzere Türkiye’nin karayolları kavşak noktasıdır. Türkiye’de kime sorulsa kavşak olarak mutlaka Afyonkarahisar’ı söyler. Afyonkarahisar’dan yıllık geçen yolcu sayısı 15 milyondur. Bu rakam Türkiye’nin neredeyse beşte birinin Afyonkarahisar’dan geçmesi anlamına gelir. Ana arterler olan Ankara, İstanbul, doğu ile İzmir bağlantı ve Antalya yolu olmak üzere geçiş yolu Afyonkarahisar’dır. Yani müthiş bir taşıt yoğunluğu vardır. Bizim karayollarımızda ağır vasıtaların geçişi çok fazladır.”
NERGİZ: NEDEN TORYUM KONUSUNDA ÇALIŞMA YAPILMIYOR
CHP Sultandağı Üyesi İsmahan Nergiz gündem dışı söz aldığı toplantıda şöyle konuştu: “Sürekli GES’ler üzerinde bir çalışma var. Bu çalışmalar arttı. Türkiye olarak dünya da en fazla toryum yataklarına sahip bir ülkeyiz. Birinci sırada Hindistan ikinci sırada toryum yatakları fazlalalığında Türkiye vardır. Toryumu saf hale getirerek kullanan 5-6 tane ülke vardır. Bizimde MTA’nın yaptığı çalışmalarda ve belgeli olarak Türkiye’deki arşivlerinde bulunan toryum rezervimiz 380 bin tondur. Ayrıca Malatya’da da 500 bin tona yakın bir toryum rezervimizin olduğu iddia ediliyor. Ülkemizin tüm enerji ihtiyacını 50 ton toryumla karşılayabilmemiz mümkünken bir ton toryum eşittir bir milyon petron enerjisine eşittir. Biz Rusya’nın enerji kölesi değiliz. Neden bu konuda hiçbir çalışma yapılmıyor?”

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM