Kan testi davasında sağlık çalışanının ifadesi alındı

Kan testi davasında sağlık çalışanının ifadesi alındı

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde alkollü kan testinin değiştirildiği iddiasıyla açılan davanın ikinci duruşmasında ilk duruşmaya katılamayan sağlık çalışanı Mustafa A.’nın ifadesi alındı

 

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde alkollü kan testinin değiştirildiği iddiasıyla açılan kamu davasının ikinci duruşması görüldü.
SAĞLIK ÇALIŞANI MUSTAFA A İFADE VERDİ
Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde biri doktor, ikisi sağlık çalışanı, biri emekli olan temizlik çalışanı, 3’ü iş insanı olmak üzere toplam 7 sanığın “Suç Delillerini Yok Etme, Gizleme ve Değiştirme, Resmi Belgede Sahtecilik” suç isnadıyla yargılandıkları davanın ilk duruşması 3 Kasım 2022 tarihinde görülmüştü. Dün ikinci duruşmada babasının rahatsızlığı gerekçesiyle ilk duruşmaya katılamayan sağlık çalışanı sanık Mustafa A’nın (34) ifadesi alındı. Diğer sanıklar; İş insanları Fatih Ş. , Bekir B. , Metin B. , Ömer A. , Dr. Mert B. , emekli temizlik Görevlisi M.Y duruşmaya katılmazken avukatları tarafından temsil edildiler.
“O AKŞAM İZİN SONRASI NÖBET DURUMUNU SORMAYA GİTTİM”
Sağlık çalışanı sanık Mustafa A. duruşmada verdiği ifade de üzerine atılı “Suç Delillerini Yok Etme, Gizleme ve Değiştirme, Resmi Belgede Sahteciliğe Yardım Etme” suçunu kabul etmedi. Polise verdiği ifadenin geçerli olduğunu belirten Mustafa A. şöyle konuştu: “Emniyette verdiğim ifadem aynen geçerlidir. O akşam hastanede görevli değildim. İzinde olduğum için nöbet durumunu ilgili arkadaşlarla görüşmek için saat 22.00 sıralarında hastaneye gitmiştim. Sanıklardan Dr. Mert B. ile karşılaştım selamlaştık. Sonra çay sigara içmek için yangın merdiveninin olduğu yere birlikte çıktık. Neden kısa sürede çıktığımı bilmiyorum. Burada kan tüpüne barkod yapıştırmadım.”
“PAZAR AKŞAMI KİMSEYİ ARAMADIM, BİRŞEY DEĞİŞTİRME YETKİM YOK”
Mahkeme Başkanı Sanık Mustafa A.’ya nöbet durumunu telefon ederek öğrenebilmesine karşın neden o akşam iddia edilen olayın olduğu saatte hastaneye gittiğini sordu. Mustafa A. soruyu, “Pazar akşamı olduğundan kimseyi aramadım. Nöbet durumunu sormak için hastaneye gittim başka bir şey yok. Zaten benim bir şey değiştirmeye yetkim yoktur. Başka bir diyeceğimde yoktur.” şeklinde cevaplandırdı.
SANIK BEKİR B. HAKKINDA SORUŞTURMA OLUP OLMADIĞI BİLGİSİ BEKLENİYOR
Sanık Mustafa A.’nın olay akşamı saat 22.00 ile 22.06 arasında izlenen kamera görüntüleri doğrultusunda tutulan tutanakta yangın merdiveninden koşarak çıktığı elinde tuttuğu şeyin barkod olarak değerlendirdiği öğrenildi. İddia makamı eksik hususların tamamlanması yönünde görüş bildirdi. Sanıklardan iş insanı Bekir B.’nin hakkında bir soruşturma olup olmadığına dair bilgi edinilmesi için Cumhuriyet Başsavcılığına müzekkere yazılmasına karar veren mahkeme üçüncü duruşmayı ileri bir tarihte görecek.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM