Afyon-İmam Hatip Lisesi  üç yıldır birinciliği kaptırmıyor

Afyon-İmam Hatip Lisesi üç yıldır birinciliği kaptırmıyor

Milli Eğitim Bakanlığı ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından her yıl dört kategoride düzenlenen yarışmalarda birinciliği kazanan Afyon-İmam Hatip Lisesi geleneği yine bozmadı. Afyon İmam Hatip Lisesi, üç yıldır, üç kategoride üç birincilik ile büyük başarıya imza attı

 

İmam Hatip Liseleri’nde okuyan öğrencilerin mesleki yeterliliklerini arttırmak, özgüven duygusunu geliştirmek, sosyalleşmelerine katkıda bulunmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından her yıl dört kategoride düzenlenen yarışmaların il etabı tamamladı.
Bu yıl yapılan yarışmalarda Afyon-İmam Hatip Lisesi son 3 yıldır olduğu gibi bu yılda 3 kategori de 3 birincilik elde etti. Okullarında birinci olan İmam Hatip Liseleri öğrencileri il finallerinde olağanüstü performans sergilediler. Afyon-İmam Hatip Lisesi, Kuran-ı Kerim’i Güzel Okumada İl Birincisi, Hutbe Okumada İl Birincisi, Ezan Okumada İl Birincisi olurken Hafızlıkta İl Üçüncüsü oldu. Yarışmalar hakkında bilgiler veren Afyonkarahisar Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Ramazan Özen şunları kaydetti: “Genç Sada Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması 8 Aralık 2022 Merkez Kudüs Camii’nde gerçekleştirildi. Yarışma sonucunda öğrencimiz Kerem Özkul il birincisi oldu. Yine Sandıklı’ da 07 Aralık 2022 tarihinde gerçekleştirilen Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması sonucunda öğrencimiz Samet Kırka il birincisi oldu. 9 Aralık 2022 tarihinde İscehisar Ulu Camii’nde Düzenlenen Genç Hatipler Hutbe Okuma Yarışmasında Abdullah Sarıtaş il birincisi olmuşlardır. Öğrencilerimiz Kerem Özkul, Samet Kırka ve Abdullah Sarıtaş Konya ve Burdur’da yapılacak Bölge finallerinde Afyonkarahisar’ı temsil edeceklerdir. Ayrıca Genç Muhafızlar, Hafızlık Yarışmasında öğrencimiz Mehmet Furkan Fidan il üçüncüsü olmuştur. Afyon İmam Hatip Lisesi olarak, mesleki yarışmaları oldukça önemsiyoruz. Geçen yıl da bir öğrencimiz Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okumada Türkiye 4.’sü oldu. Bu yıl da inşallah Türkiye dereceleri elde dedeceğiz. Bölge finallerine katılacak öğrencilerimiz, danışman öğretmenleri ve müftülüğümüz görevlileri nezaretinde yoğun bir şekilde çalışmalarına devam etmektedirler. Öğrencilerimizin başarısında emekleri olan başta aileleri olmak üzere yöneticilerimize, öğretmenlerimize ve diyanet görevlilerimize okulum ve şahsım adına şükranlarımı sunar, öğrencilerimize bölge finallerinde başarılar dilerim.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM