Klavye şampiyonasına Afyonlular damga vurdu

Klavye şampiyonasına Afyonlular damga vurdu

İntersteno-Türk Grubu Başkanı Seçkin Köse, ZAV100 4. Uluslararası İnternet Bilgisayar Klavye yarışında 3 kategoride birincilik elde eden Türk Milli Bilgisayar Klavye Takımının takım halinde de şampiyon olduğunu belirtti. Köse, “Şampiyon olan ve dereceye giren 9 kişiden 6’sı Afyonkarahisarlıdır” dedi

 

İNTERSTENO Uluslararası Bilgi İşlem ve İletişim Federasyonu Türkiye Temsilcisi ve İntersteno-Türk Grubu Başkanı Seçkin Köse, yürütülen çalışmalar ve son şampiyonada elde edilen dereceler hakkında açıklamad yaptı.
“DİJİTAL ORTAMDA ÖĞRENİLECEK PROGRAMLAR YAPTIK”
Seçkin Köse, Türkiye’de bilim ve teknolojinin gelişiminin, bilgisayar klavyesinin on parmakla Türkçeye en uygun F klavyede kullanılmasının öğrenilmesinden başladığını belirtti. Köse, “Bunun gerçekleşmesi için, okuma yazma bilmeyen çocuklar ve küçükler, büyükler için dijital ortamda, öğrenebilecekleri programlar yaptık. Bu konuda basın mensuplarının da, ilgisini, desteğinizi bekliyoruz. Vereceğiniz destek 26 milyon öğrencilerimiz ve öğretmenler dâhil ülkemizde, işbu SEFERBERİK kampanyamızda herkesin bilgisayar klavyesini on parmakla öğrenmesine vesile olacaktır.” dedi.
“AMAÇ BİLGİSAYARIN SÜRATLİ KULLANILABİLMESİ”
“Bilimsel F klavye ve Bilgisayar Klavye Öğrenme Kampanyamızdan bahsettikten sonra, bugün elde ettiğimiz şampiyonluklardan bahsetmek istiyoruz.” diyen Köse, “En büyük hedefimiz, bu şampiyonluklar ülkemizin her tarafına yayılsın. Ülkemizde 6-7 yaşındaki çocuklarımız dâhil herkes bilgisayarı teknolojiye uygun süratli kullanmayı öğrensin. Cumhuriyetimizin 100. yılında on parmakla bilimsel F klavye eğitimimiz sonuçlansın istiyoruz. Çocuklarımız Avrupalı ve Amerikalı çocuklar gibi ilkokul yaşından itibaren on parmakla bilgisayarı kullanmayı öğrensinler. Birleşmiş Milletlere bağlı INTERSTENO Uluslararası Bilgi İşlem ve İletişim Federasyonu’na bağlı Çekya Temsilciliği tarafından düzenlenen ZAV100 4. Uluslararası İnternet Bilgisayar Klavye yarışı 5 ve 10 Aralık 2022 tarihlerinde yapılarak sonuçlar kesinleşmiştir.” ifadelerini kullandı.
“ŞAMPİYONA’DA DERECE ALAN 9 KİŞİDEN 6’SI AFYONLU”
Köse sözlerini şöyle tamamladı: “Dört kategoride yapılan yarışlardan, 3 kategoride birincilik elde eden Türk Milli Bilgisayar Klavye Takımımız takım halinde de şampiyon olmuştur. Bir kategoride şampiyonluğu ise ev sahibi Çekya kazanmıştır. Yarışlara, Almanya, İtalya, Belçika, Polonya, Çekya, Slovakya, Hırvatistan, Arjantin ve Türkiye olmak üzere 9 ülkeden toplam bin 325 yarışı katılmıştır. Ülkemizden de 59 yarışçı iştirak etmiştir. Şampiyon olan ve dereceye giren 9 kişiden 6’sı Afyonkarahisarlıdır.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM