“Örnek bir Kulüp’üz, takıma sahip çıkalım”

“Örnek bir Kulüp’üz, takıma sahip çıkalım”

Hes İlaç Afyonspor Kulüp Başkanı Süleyman Karakuş, takımı çok ucuz maliyetle kurduklarını, bu takıma diğer kulüplerin gıpta ile baktıklarını, takıma maddi ve manevi destek gerektiğini dile getirerek stadyumun dolmasını beklediklerini söyledi

 

Hes İlaç Afyonspor Kulüp Başkanı Süleyman Karakuş, sezon başında kısıtlı bir bütçeyle bu yola çıktıklarını dile getirerek, “Performans açısından en iyi noktaya nasıl gelebileceksek, o şekilde bir maliyet planlaması yaptık. Yani altyapı havuzumuz, gençlerimiz ve tecrübe noktasında da ağabey olacak 3-4 rol olan master diyeceğimiz oyuncularla da domine ederek, değişik bir havuz yaptık. İşin açıkçası riskli bir havuzdu bu. Ama bu riski almak zorunda idik. Aldık ve çok da iyi sonuçları oldu bizim için. 7 tane oyuncumuz altyapıdan A takıma katıldı. Bunların 3 tanesi devamlı oynar hale geldi. Bu hafta aldığımız galibiyet de, takımdaki iki oyuncuyu çıkarsanız yaş ortalamamız 21, ben bunu özellikle söylemek istiyorum. Gerçekten sabredilirse ki onu yapıyoruz şu anda, taraftarlarımızın da sabretmesi lazım. Afyonspor çok güzel, çok derinliği olan kadro haline gelecek.” dedi.
“ŞU ANDA MALİ DİSİPLİNİNİ SAĞLAMIŞ BİR AFYONSPOR VAR”
Başkan Karakuş, Şanlıurfa deplasmanında eksiklere rağmen kazandıklarını dile getirerek, “Destek alamıyoruz. Bu nereye kadar gider onu da bilmiyorum. Bunu üzülerek buradan ifade etmek istiyorum. Sahipsiz bir Afyonspor var. Şu anda bir tek Belediye Başkanımızın desteğiyle bu işi götürüyoruz. Üzücü bir durum. 2. Lig’de bir takımımızın olduğunu ben her hafta ispatlamak zorunda kalıyorum bu şehre. Davet ediyoruz. ‘maçlara gelin’ diyoruz. Tabir-i caizse yalvarıyoruz. Otobüs kaldırıyoruz, ama tribünlerimiz siz de görüyorsunuz çok dolmuyor. Tek profesyonel takımımız bu, yani bugün değilse ne zaman, illa borç batağına süründürüp, borçları yükseltip, o zaman mı bu takımın farkına varacaklar? Borçları konuşurken mi farkına varacağız bilmiyorum. Şu anda mali disiplinini sağlamış bir Afyonspor var. Başarılı da bir Afyonspor var. Mali performans açısından da, birinci bir Afyonspor var ve altyapı da bir futbolcu fabrikası kuran bir Afyonspor var. Geleceğinin 3-4 yılını tertemiz bir şekilde planlamış bir Afyonspor var ama şehir yok. Şehir bunun farkında değil… Biz de ne kadar dayanırız onu da bilmiyorum.” ifadelerine yer verdi.
“AFYON BUNUN NE KADAR FARKINDA”
Bakan Karakuş, Afyonspor’a maddi manevi yönde her türlü destek olunması gerektiğine dikkat çekti. Karakuş, “Bunun farkında değil bu şehir. Hakikaten değil. Çünkü ben diğer şehirlerle, diğer Kulüp Başkanları ile diyalog içindeyim. Halimize gıpta ile bakan şehirler var. Antrenman sahalarıyla, tesisiyle, stadyumuyla, Afyonspor markasıyla Türkiye’ye mal olmuş bir takım var. Ama Afyon’da bunun ne kadar farkında Afyonlular tartışılır” diye konuştu.
“AFYONSPOR ŞEHRİN TAKIMI”
Karakuş, stadyuma gelen herkesin kardeşi ve misafiri olduğunu dile getirerek, “Biz seyircilerimizle devamlı diyalog halinde olan hatta zaman zaman bütün taraftarlarımızı davet ederek toplantılar yapan bir kulüp başkanıyım. Canlı yayında da programlar yapıp gerek sosyal medya üzerinden bütün soruları canlı alıp, canlı cevaplayan bir yönetimimiz var. Bütün kardeşlerimizi davet etmekten bile zul buluyorum. Neden derseniz, bu Afyonspor şehrin takımı. Süleyman Karakuş bugün var, yarın yok. Ama bu camia, bu takım, bu arma, bu forma, Allah’ın izniyle bu dünya var olduğu sürece var olacak. O sebepten ben kimi nereye davet edeceğim, herkes ev sahibi burada. Bu takım bizimse hepimiz ev sahibiyiz, hepimiz sahibiyiz bu takımın. Afyonspor’un maçı denildiği gün bütün hayatın durup, stadyumun önünde kuyruklar olup, ‘Başkanım biz stada giremedik’ diye sitemler duymak isterdim mesela. Kadınların çocuklarıyla beraber, aileleri ile gelip bir düğün havası eşliğinde maç izlemelerini isterdim mesela. Hatta ‘Kadın protokolü, kadın tribünü oluşturalım’ dedim. Ama maalesef göremiyoruz.” şeklinde konuştu.
“TARAFTARIMIZIN HEPSİNİN EMRİNE AMADEYİM”
Sahipsizliğin kendilerini yaraladığını, üzdüğünü söyleyen Karakuş, “Galip geliyoruz, çok komik rakama Play Off hattındayız şu an. Bizim üstümüzdeki takımların harcadığı para en düşüğü 30 Milyon. 21 yaş ortalaması ile oynuyoruz. Afyonspor’un geleceğini planlıyoruz ve bu takıma sahip çıkılmıyorsa, gerçekten üzücüdür bu. Sadece taraftar açısından demiyorum, şehir, camia, ticaret dünyası, siyaset dünyası, basın dünyası, yani herkes, bu şehrin takımı bu takım. Dinarlı da buna sahip çıkacak, Şuhutlu da çıkacak, Bolvadinli de çıkacak, Sandıklı da çıkacak. Bugün profesyonel liglerde tek takımımız var. Gurur duymaz mı bir Dinarli? Bir Şuhutlu? Bir Bolvadinli? Bir İhsaniyeli? Neden duymasın? Ama önce devlet büyüklerimiz sahip çıkacak. Sonra ticaret ve iş insanları sahip çıkacak. Ardından taraftarımız sahip çıkacak. Sağolsunlar yine soğuk demiyorlar, sıcak demiyorlar, hep geliyorlar. Ben hepsini kardeşim gibi, çocuğum gibi seviyorum. Hepsinin emrine amadeyim. Onlar varsa biz varız. Bu taraftar olmadığı sürece stadyuma gitmenin bir anlamı yok bence. Çünkü o heyecanı, o aşkı, o mutluluğumuzu biz onlarla paylaşıyoruz. Sağolsunlar yani ceplerindeki son çay parasına gelip maç izliyorlar. Ben hepsine çok teşekkür ediyorum. İnşallah ilgi daha da artarak devam eder. Ne olur sahip çıkalım. Kaybolduktan sonra farkına varıyoruz biz bazı şeylerin Türkiye’de.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM