İstek: Birlik köprüsünün kilit taşı olmaya geldik

İstek: Birlik köprüsünün kilit taşı olmaya geldik

Genç Birlik Afyonkarahisar Şube Başkanı Ömer İstek, şube yönetim kurulunun şahsının başkanlığında oluştuğunu açıkladı. İstek, “Mazi-hal-istikbal dairesinde birlik köprüsünün kilit taşı olmaya geldik” dedi

 

Genç Birlik Şube Başkanı Ömer İstek, Birlik Vakfı’nın gençlik teşekkülü olan Genç Birlik’in kuruluş çalışmalarını, kurucu önderlerinin 1998 yılındaki çalışmalarıyla başlatıp, 18 Kasım 2000’de resmiyete kavuşturulduğunu kaydetti.
“ŞUBE OLARAK GEÇMİŞTEN GELECEĞE KÖPRÜYÜZ”
Ömer İstek, 12 Eylül darbesinin yıkıcı etkisini, “birlik” olma gayretiyle bertaraf eden Birlik Vakfı’nın, 28 Şubat’ın etkisini de Genç Birlik ile bertaraf ettiğini ifade etti. İstek, “Genç Birlik, özlediğimiz yeni neslin yetişmesine sağladığı katkılarla Yeni Türkiye’nin İnşası Hareketi’nde öncü ve önemli bir rol oynamaktadır. Genç Birlik, mensuplarının millî ve mânevî değerlerimiz başta olmak üzere, ülkemizin ihtiyacı olan her alana cevap verebilecek donanımda olmalarını sağlayarak; Büyük ve Güçlü Türkiye’ nin oluşmasına da katkı sunmaktadır. Bununla birlikte, Genç Birlik; ülkemizin kültür hayatına yapmış olduğu eşsiz katkılarının yanı sıra gençliğe yönelik eğitim ve öğretim faaliyetleri ile de ciddi bir boşluğu doldurmaktadır. Genç Birlik’in millî ve manevî değerlere bağlı, bu milleti esas alan; tarihini bilen, ilim ve proje sahibi, üretken, kültürlü, sahasının en iyisi, çağdaş bilim ve teknik bilgiye hâkim, karakteri sağlam bir neslin yetişmesi için çabalamaktadır. Bu neslin, milletimizin birlik ve huzur içinde kalkınma ve gelişmesine katkıda bulunmasını sağlama ve geçmişimizden geleceğimize köprü olma misyonunu Genç Birlik Afyonkarahisar Şubesi olarak üstlenmiş bulunmaktayız.” ifadelerini kullandı.
“GENÇLERİMİZİ GELECEĞE HAZIRLAMAK İSTİYORUZ”
Genç Birlik Vakfının vizyonu hakkında bilgi veren İstek, “Vizyonumuz; Birlik Vakfı Afyonkarahisar Şubesi’nin ‘gençlik’ ile olan bağını yapılandırmak ve faaliyetlerimizi Birlik Vakfı’nın ilkeleri doğrultusunda yürütmektir. Kişisel yeteneklerine güvenen, girişimci, özgür ve pozitif düşünce sahibi, fikirlerini ortaya koymaktan çekinmeyen ve bulunduğu her yerde fikirlerinin savunucusu olan dinamik genç kadrolar oluşturmaktır. Ulusal veya uluslararası boyutlarda gelişen olaylara eleştirel gözle bakabilen ve çözüm üretebilen bir neslin yetişmesine katkıda bulunmaktır. Sorumlu olduğu görevi hakkıyla değerlendirebilmek ve gerekli yorumları getirebilmek amacı ile kendi medeniyet, tarih ve coğrafyamızı iyi tanımaktır. Arkadaşlarımızın, her an camiamızın faaliyetlerini devralabilecek bilgi ve birikime sahip olmalarını sağlamaktır. Genç Birlik mensuplarının başta millî ve manevî konular olmak üzere; bilim, teknik, spor, sanat, sosyal, kültürel vb. alanlarda kendilerini yetiştirmelerine katkıda bulunmak, birlikten kuvvet doğar anlayışı ile ekip ruhu ve arkadaşlık bağlarını güçlendirerek gençliğimizi geleceğe hazırlamaktır.” dedi.
“BİRLİK KÖPRÜSÜNÜN KİLİT TAŞI OLMAYA GELDİK”
İstek sözlerini şöyle tamamladı: “Son olarak tüm Afyonkarahisar’da yaşayan arkadaşlarımıza sesleniyoruz. Kardeşlerim, Genç Birlik; hiç kimseyi ötekileştirip gruplaştırmadan, ‘birlik’ olmayı hedefleyen gençlerimizin yuvasıdır. Dâvâ büyük ve zaman dar. Kurtuluşun yegâne yolu birlik olmaktan geçer. Bu sebeple gelin, birlik olalım. Genç Birlik Afyonkarahisar Şubesi Yönetimi şahsımın başkanlığında; Yıldırım Bayazit, Nurullah Demir, Gökhan Kılınç, Ömer Faruk Pınar, Emre Öztürk ve Abdullah İçöz’den oluştu. Mazi-hal-istikbal dairesinde birlik köprüsünün kilit taşı olmaya geldik.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM