Şahin: Temennimiz enflasyona yenilmeden görüşmelerin masada bitmesi

Şahin: Temennimiz enflasyona yenilmeden görüşmelerin masada bitmesi

Belediye-İş Sendikası Afyonkarahisar Şube Başkanı Yücel Şahin, sendika olarak Afyonkarahisar Belediyesi arasında yapılacak 21’nci dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerine başladıklarını açıkladı

 

Belediye-İş Sendikası Şube Başkanı Yücel Şahin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğünün 19 Ekim 2022 tarih ve 179780 sayılı yazısı ile Afyonkarahisar Belediyesinde çalışan işçiler adına 21’nci dönem toplu iş sözleşmesi yapmak için yetki belgesini sendika şubesine gönderdiğini bildirdi.
Yücel Şahin, Belediye-İş Sendikası Afyonkarahisar Şube Başkanlığı olarak aldıkları yetki belgesine istinaden Afyonkarahisar Belediyesinde çalışan üyelerle birlikte, işçilerinde görüşlerinin alındığını kaydetti. Şahin, “İşçilerimizinde görüşleri alınarak ülkemizin bulunduğu ekonomik durum ve piyasa koşullarıda dikkate alınarak toplu iş sözleşmesi taslağımızı hazırlayıp 3 Kasım 2022 tarihinde Afyonkarahisar Belediyesine teslim ettik ve ilk toplantının 12 Aralık 2022 tarihinde yapılmasını kararlaştırdık. Afyonkarahisar Belediye Başkanlığında çalışan 72 üyemizi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerimiz 12 Aralık 2022 tarihinde Afyonkarahisar Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Zeybek’le bir araya gelerek ilk toplantımızı gerçekleştirdik. Böylelikle 60 günlük yasal süremizde bu tarihte başlamış oldu. İlk toplantı da genel bir değerlendirme yapılmış olup ikinci toplantının 22 Aralık 2022 tarihinde yapılması kararlaştırılmıştır. Belediye-İş Sendikası olarak tek temennimiz Afyonkarahisar Belediyesinde üyelerimizin enflasyona yenik düşürülmemesi, geçimlerini rahat bir şekilde sağlayabilmesi ve toplu iş sözleşmesi görüşmelerimizin masada anlaşmayla bitmesidir.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM