“Türkiye ve Afyonkarahisar  Türkiye Yüzyılına hazır”

“Türkiye ve Afyonkarahisar Türkiye Yüzyılına hazır”

Orman ve Su İşleri eski Bakanı AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Türkiye ve Afyonkarahisar’ın “Türkiye Yüzyılı”na hazır olduğunu söyledi. İl ve ilçelere 24 müjdesi olduğunu açıklayan Eroğlu, Afyonkarahisar’a son 20 yılda 45 milyar liralık yatırım yapıldığını ifade etti

 

Orman ve Su İşleri eski Bakanı, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu, dün sabah partide basın toplantısı düzenleyerek gündemi değerlendirdi. Eroğlu, Afyonkarahisar için müjdeler verdi. Toplantıya; AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, Kadın Kolları Başkanı Av. Ferda Ertürk, Gençlik Kolları Başkanı Ethem Karahan, Teşkilat Başkanı İbrahim Eroğlu, yönetim kurulu üyeleri, Merkez İlçe Başkanı SMMM Ziya Coşkun Karadeniz, belediye başkanları ve çok sayıda partili katıldılar.
“BAKANIMIZ MERKEZİ HÜKÜMET YATIRIMLARINI ANLATACAK”
Toplantının açış konuşmasını AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay yaptı. Yoğun katılımları nedeniyle teşkilat üyelerine teşekkür eden Uluçay, “Toplantımızla gündemle alakalı ve 2002 yılından 2022’ye kadar Afyonkarahisar’da merkezi hükümet yönetiminin yatırımlarını Sayın Bakanımız anlatacaktır. Yapılan yatırımların eski ve yeni halleri resimlerde görülmektedir.” ifadelerine yer verdi.
“AFYON VE İLÇELERİMİZ İÇİN 24 MÜJDEMİZ VAR”
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’ın Türkiye Yüzyılına müjdelerle girdiğini belirterek topam 24 müjde verdi. Eroğlu, “Aziz vatandaşlarımıza yeni müjdeler vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Günümüzde güzel şehrimiz ve ilçelerimiz için 24 müjdemiz bulunmaktadır. DSİ Genel Müdürlüğünün 5 adet müjdesi vardır. Maliyeti 6,2 milyon TL olan Şuhut Arızlı YAS Sulaması işi ile 820 dekar zirai arazi sulanacak olup, işin sözleşmesi 27 Eylül 2022 tarihinde imzalanmıştır. Afyonkarahisarlı hemşerilerimize hayırlı olsun. Maliyeti 29 milyon TL olan Dazkırı Çiftlik Göleti Sulaması işi ile bin 390 dekar zirai arazi sulanacak olup, işin ihalesi 24 Kasım 2022 tarihinde yapılmıştır. Maliyeti 42 milyon TL olan Sultandağı Yakasenek 1., 2., 3. ve 4. Kısım YAS Sulama Şebekesi işi ile 10.000 dekar zirai arazi sulanacak olup, işin ihalesi 30 Kasım 2022 tarihinde yapılmıştır. Afyonkarahisarlı hemşerilerimize hayırlı olsun. Maliyeti 12 milyon TL olan Sandıklı Ballık Göleti Sulaması işi ile 790 dekar zirai arazi sulanacak olup, iş tamamlanmıştır. Maliyeti 12 milyon TL olan İhsaniye Kayıhan Göleti Sulaması işi ile 630 dekar zirai arazi sulanacak olup, iş tamamlanmıştır.” dedi.
“SAĞLIKTA YEDİ MÜJDEMİZ VAR”
Sağlık Bakanlığı çalışmaları doğrultusunda 7 müjde veren Eroğlu, “50 Ünitelik Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Sağlık Bakanlığı tarafından ihalesi yapılmış olup iş yeri teslimi gerçekleştirilmiştir. Bolvadin 75 Yataklı Devlet Hastanesi Sağlık Bakanlığıtarafından yapım ihalesi gerçekleştirilecektir. Emirdağ 50 Yataklı Devlet Hastanesi Sağlık Bakanlığı tarafından ihalesi yapılmış olup iş yeri teslimi gerçekleştirilmiştir. Çobanlar Entegre İlçe Hastanesi +112 ASHİ ve İlçe Sağlık Müdürlüğü Hizmet Binası Sağlık Bakanlığı tarafından yapımihalesi gerçekleştirilecektir. Dinar Haydarlı Entegre Hastanesi Sağlık Bakanlığı tarafından yapım ihalesi gerçekleştirilecektir. Başmakçı Entegre Hastanesi proje çalışmaları Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülmektedir. Ayrıca; 15 adet Aile Sağlık Merkezi, 2 adet İlçe Sağlık Müdürlüğü binası ile şehir merkezinde 1 adet Halk Sağlığı Laboratuvarı ve 2 adet Sağlıklı Hayat Merkezi Yapımı ile ilgili fizibilite çalışmaları devam etmektedir.” diye konuştu.
“AFYONKARAHİSAR’A 12 OKUL YAPILACAK”
Milli Eğitim Bakanlığı müjdelerini de açıklayan Eroğlu, “İlimize 12 yeni okul daha kazandıracağız. 13 Aralık 2022 tarihinde Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özeri, Afyonkarahisar Milletvekilleri olarak ziyaret ettik. Kendisi ilimizde 12 yeni okulun 2023 yılı yatırım programına alınacağının sözünü verdi. Afyonkarahisar’ımıza hayırlı olsun. 2023 yılı yatırım programına alınan 12 yeni okul; Emirdağ Merkez Anaokulu, Kızılören Anaokulu, Tınaztepe Atatürk İlkokulu, Hocalar Yeşilhisar İlkokulu, Dazkırı Merkez TOKİ İlkokulu, Kocaöz İlkokulu, Taşoluk İlkokul, İmralı İlkokulu, Bozhüyük İlkokulu, Merkez Kocatepe İlkokulu, Çobanlar İmam Hatip Ortaokulu, İscehisar İmam Hatip Ortaokulu. Netice olarak Afyonkarahisar Türkiye Yüzyılına hazırdırİlimize son 20 yılda yaptıklarımızın sadece başlıklarını yazmak dahi sayfalarca yer kaplıyor. Afyonkarahisar’ı geliştirmek, kalkındırmak vevatandaşlarımızın refah seviyesini yükseltmek için çok çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.
“NEYİN MÜJDESİNİ VERDİYSEK HER BİRİNİ GERÇEKLEŞTİRDİK”
“Benim fedakâr, çalışkan ve vefakâr hemşehrilerim yapılan buhizmet ve yatırımları çok iyi görüyor.” diyen Eroğlu, “Bundan önceki 20 yılda olduğu gibi bundan sonra daAfyonkarahisar’a muhteşem yatırımlar yapmaya devam edeceğiz. Milletvekilleri olarak bizler, Valimiz, İl Başkanımız, Belediye Başkanımız, İl Genel Meclisi Başkanımız ve İlçe Belediye Başkanlarımız; birlik ve beraberlik içerisinde gece gündüz çalışmaya, ilimize yatırımlar kazandırmaya devam ediyoruz. Daha önce vatandaşlarımıza, kıymetli hemşehrilerimize hangi yatırım müjdesini verdiysek Allah’a şükür her birini tek tekgerçekleştirdik. Bütün bunlar hizmet aşkıyla, memleket sevdasıyla oluyor. Ancak hizmet aşkı nedir bilmeyenler, memleket sevdasınıyüreğinde hissetmeyenler bizim yaptığımız bu yatırımları anlayamazlar. Ziya Paşa’nın meşhur ifadesinde olduğu gibi ‘Ayinesi iştirkişinin lafa bakılmaz.’ Benim kıymetli hemşehrilerim memleketine hizmet edenlerleilimize tek bir çivi dahi çakmayanların ayrımını çok iyi yapar. Bütün hemşehrilerime en kalbi hürmetlerimi ve sevgilerimi arzediyorum” ifadelerini kullandı.
“SON 20 YILDA 45 MİLYAR TL’LİK YATIRIM YAPTIK”
Eroğlu sözlerini şöyle tamamladı: “Afyonkarahisar’a 45 milyar TL’lik muazzam bir yatırım gerçekleştirdik. Afyonkarahisar’ımızda vatandaşımızın dertlerini dinliyor, daha sonra da vatandaşlarımızın dertlerini çözmek için çözümler üretiyoruz. İlimizden çözemediğimiz mes’eleleri, Ankara’da bakanlıkları ziyaret ederek çözmenin gayreti içerisinde oluyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız, Afyonkarahisar’a çok ayrı bir ehemmiyet gösteriyor. Kendisiyle her görüşmemizde ilimizle alakalı mes’eleleri, yatırımları bize soruyor. Afyonkarahisar için ne gerekiyorsa yapın talimatını veriyor. Eğitimden sağlık ve ulaşıma, su yatırımlarından ziraat ve ormancılığa, turizmden sanayiye Afyonkarahisar’ı yıldız şehir haline getirdik. Son 20 yılda ilimize 45 milyar TL’den fazla muazzam bir yatırım gerçekleştirdik. Afyonkarahisar’ımızı adeta yatırımların merkezi haline getirdik.” Toplantıda, Afyonkarahisar’ın 20 yıllık değişimi fotoğraflarda sergilenirken, şehrin AK Parti iktidarından önceki ve sonraki uydu haritası bazı yatırımların önceki ve sonraki durumlarıda gösterildi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM