“Proje sayesinde Afyon’da nice aydınlar yetişecek”

“Proje sayesinde Afyon’da nice aydınlar yetişecek”

Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Şeb-i Arus Mevlana panel programında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Projesi sayesinde Afyonkarahisar’da nice Cemil Meriç’lerin, nice Mehmet Akif’lerin, nice Nurettin Topçular’ın yetişeceğini söyledi

 

Afyonkarahisar’da uygulamaya başlanılan Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Projesi kapsamında Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Şeb-i Arus Mevlana panel programı ilki dün sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki aşamalı olarak yapıldı. Programa; Vali Yardımcısı Nurullah Kaya, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker, AFSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Dündar, İGM Başkanı Burhanettin Çoban, Erkmen Belediye Başkanı Memduh Kuş, Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Programı kurucusu Tarım ve Köy İşleri eski Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü, İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, İl Müftüsü Sinan Kazancı, daire müdürleri, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldılar.
Programın ilk kısmı İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu’nu’nda yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Anadolu Mektebi tanıtım videosu izlendi. Programın açış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci yaptı. Güzel ve coşkulu bir etkinliğe ev sahipliği yaptıklarını dile getiren Sünnetci, “Prof. Dr. Sami Güçlü hocamızın Afyonkarahisar ilimizde bugün ekeceği tohumlar inşallah fidana dönüşecek. Bu tohumların yeşermesi bugün itibariyle başlayacak. Afyon ilimizde 18 kurumumuz var. Bismillah dedik, nice değerlerimizi görüp özümüzü tanıdık. Anadolu Mektebi projesi özünde öğrencilerin yoluna ışık tutmak, öz benliğine sahip olmak, kendini tanımak ama aynı zamanda evrensel dünya ile iletişimi sağlamak amacını taşımaktadır. İnşallah Afyon’da sadece 18 okulumuz değil 853 okulumuzla bu gönüllü projeye destek veririz ve değerli öğretmen arkadaşlarımdanda destek vermelerini istiyorum. Bu proje ile milli yazarlarımızı tanıyıp, onların fikirlerini öğreneceğiz. İnşallah ilimizde bu proje sayesinde nice Cemil Meriç’ler, nice Mehmet Akif’ler, nice Nurettin Topçlar’ın yetişmesine vesile olacak bu hareketi başlatan Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Programı kurucusu Tarım ve Köy İşleri eski Bakanı Sayın Sami Güçlü’ye çok teşekkür ediyorum.” dedi. Didem Ülkü Demirci’nin Başkanlığında panelistler sunum yaptılar. Programın ikinci bölümü öğleden sonra saat 14.30’da Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) GSF İbrahim Küçükkurt Konferans Salonu’nda devam etti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM