“Afyon sucuk ve kaymakla övündüğü kadar güzel insanlarıyla da övünmeli”

“Afyon sucuk ve kaymakla övündüğü kadar güzel insanlarıyla da övünmeli”

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı İstanbul Tasavvuf, İrfan ve Meydan Meşkleri Topluluğu ve Postnişin Fatih
Çıtlak, Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın daveti ile bir kez daha Afyonkarahisar’a geldi

 

Çıtlak ve ekibinin Hattat Ahmet Karahisari Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdikleri Âsitane Meşkleri programı büyük ilgi ve beğeni topladı.
Hz. Mevlana’nın vefat yıldönümü olan Şeb-i Arus döneminde Türkiye’nin bir çok yerinden ısrarlı davetler almalarına rağmen Vali Kübra Güran Yiğitbaşı’nın nazik davetlerini geri çeviremediklerini, Afyonkarahisar’ı tercih ettiklerini belirten Fatih Çıtlak, “Mevlevi kültüründe Konya merkezdir evet. Ama Konya’yı besleyen ana damar Afyonkarahisar’dır. Bu aziz şehir Sultan Divani’nin şehridir.” dedi.
Sultan Divani’nin dünya genelindeki 20’yi aşkın mevlevihanenin kurucusu, banisi olduğunu hatırlatan Fatih Çıtlak, “Afyonkarahisarımız eşsiz bir lezzet varlığına sahip. Bu zenginlik elbette çok önemli ama artık sucuğumuzla, kaymağımızla övündüğümüz kadar Afyon’un diğer zenginlikleri ile de övünmeliyiz. Afyon asıl bir insan kaynağıdır. Afyon’un geçmişteki ve bugündeki güzel insanlarına ilgiyi, alakayı artıralım.” çağrısında bulundu.
Programın sonunda Vali Kübra Güran Yiğitbaşı tarafından Postnişin M. Fatih Çıtlak’a Hattat Karahisari’nin bir hat çalışması hediye edildi. Çıtlak, Yiğitbaşı’na teşekkür ederek, Hat silsilesinde bağlı olduğu Karahisari’nin eserinin kendisi için özel önemi bulunduğunu söyledi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM