Bu hizmetler cezaevindeki kadınlar için

Bu hizmetler cezaevindeki kadınlar için

Afyonkarahisar Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumunda inşaa edilecek olan Anaokulu Projesi’nin temel atma töreni yapılırken, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bahçesi Projesi içinde imzalar atıldı

 

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda “Anaokulu Projesi”nin temel atma töreni ile “Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bahçesi Projesi”nin imza protokolüne katıldı.
Vali Yiğitbaşı, Türkiye Kızılay Derneği Afyonkarahisar Şubesi katkılarıyla, Afyonkarahisar Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumunda hükümlü annelerin yanında kalan ve çalışan personelin çocuklarının eğitimi için 2 derslikli anaokulu projesinin temelini attı. Anaokulu inşası için Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı, Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Kızılay Derneği Afyonkarahisar Şubesi arasında Nisan ayında ptokol imzalanmıştı.
“KADIN VE ÇOCUKLAR TÜRKİYE İÇİN ÖNEMLİ”
Temel atma töreninde konuşan Vali Yiğitbaşı, kadın ve çocukların bulunduğu duruma bakılmaksızın Türkiye için önemini dile getirerek şunları söyledi:
“Büyük ve güçlü bir Türkiye ideali için çocuklarımızı her türlü dezavantajlı durumdan korumak, kurtarmak; dezavantajlarına rağmen eğitim imkânlarından eşit bir şekilde faydalanmalarını sağlamak bizlerin devlet olarak görevidir. Bu yüzden bu çocukların eğitimlerini sürdürmelerini sağlamak bizler için çok önem arz ediyor.”
PROTOKOL İMZALANDI, PROJE KISA SÜREDE TAMAMLANACAK
Vali Yiğitbaşı, temel atma töreninin ardından, Afyonkarahisar Valiliği, Cumhuriyet Başsavcılığı ve Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi işbirliğiyle yapılacak olan Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bahçesi projesinin protokolünü Afyonkarahisar İl Müftüsü Sinan Kazancı’nın duası eşliğinde imzaladı. AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak ve diğer protokol üyelerinin yer aldığı toplantı sonrasında Vali Yiğitbaşı, bahçenin ilk fidanını kendi elleriyle toprakla buluşturdu.
Açık Ceza İnfaz Kurumundaki hükümlü kadınların, tıbbi ve aromatik bitkilerin ekim, bakım ve üretimi yoluyla rehabilitasyonu ve eğitimini amaçlayan projenin kısa zamanda tamamlanması ve hükümlü kadınların hizmetine sunulması bekleniyor.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM