Bayındırlık binası yeniden yapılacak,  karşılığında Hazine arsası verilecek

Bayındırlık binası yeniden yapılacak, karşılığında Hazine arsası verilecek

Halk arasında Bayındırlık Müdürlüğü olarak bilinen kamu binasının yenilenmesi için ihaleye çıkıldı. İhaleyi alan
firmaya Devlet para değil, Selçuklu Mahallesi, Demirçevre ve Orhangazi Mahallesi’ndeki toplam 14 arsayı verecek

 

Afyonkarahisar Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ve Milli Emlak Müdürlüğü tarafından arsa karşılığı inşaat ihalesi gerçekleştirilecek.
Eski Bayındırlık İl Müdürlüğü olarak bilinen bina yıkılıp yeniden yapılacak ve bunun karşılığında yapan müteahhite Devlet tarafından para değil, Hazine arazileri verilecek. Afyonkarahisar Merkez ilçe Osmangazi Mahallesi 925 ada 1 parselde kayıtlı bulunan ve 13 bin 53 metrekarelik arazi üzerinde yaklaşık 5600 metrekare inşaat alanına sahip bulunan Afyonkarahisar Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü hizmet binası ile nizamiye binası ve çevre düzenlemesi işi hazine taşınmazları ile takas edilmek suretiyle yeniden yapılmak üzere ihaleye çıkarıldı.
Proje inşaat bedeli ile karşılığında teklif edilen taşınmazlar arasındaki fark 44 bin 753 TL olarak belirlendi. İhali bugün saat 14.00’de gerçekleştirilecek.
İhaleyi alan talipliye Merkez Selçuklu Mahallesi’ndeki 7 ayrı konut alanı arsası ile Demirçevre Mahallesi’ndeki bir kür merkezi arsası ve Orhangazi Mahallesi’ndeki 4 ayrı arsa teklif edilecek. Milli Emlak’a ait olan bu arsaların tahmin edilen toplam bedellerinin 41 milyon 519 TL olduğu öğrenildi. Bunlara ilaveten Selçuklu mahallesindeki 2 ayrı konut arsası da talipliye verilecek. Bu iki arsanın tahmini toplam bedeli ise 5 milyon TL’ye tekabül ediyor. Sonuç itibariyle Hazine’ye ait toplam 46 milyon 519 bin TL değerindeki 14 parça arsa Bayındırlık Binası’nı yeniden yapmaya talip olan müteahhite verilecek. Bunun karşılığında işi alan firma 44 milyon 753 bin TL proje bedeli belirlenen yeni binanın yapımını üstlenecek. İhalede yükleniciye devri öngörülen Hazine taşınmazlarının toplam bedeli olan 46,5 milyon TL ile yapılacak olan inşaat bedeli olan 44,7 bin TL’lik rakam arasındaki fark üzerine artırım yapılacak.
Hazine lehine oluşan fark bedeli Hazineye nakden ve defaten ödendikten sonra ihaleyi kazanan firma ile sözleşme imzalanacak. Arsa karşılığı inşaat ihalesinin geçici teminat bedeli ise 6 milyon 977 bin TL.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM