“Afyon’da ilaç sıkıntısı katlanılmaz boyutta”

“Afyon’da ilaç sıkıntısı katlanılmaz boyutta”

Gelecek Partisi İl Başkanı Niyazi Ertaş, 2023 yılında yapılacak Milletvekili Genel Seçimlerinin Türkiye demokrasisi için önem arz ettiğini vurguladı. Afyonkarahisar’da ciddi bir ilaç sıkıntısının baş gösterdiğini belirten Ertaş, “Afyon’da ilaç sıkıntısı katlanılmaz boyuttadır. Afyon merkez ve ilçelerinde ilaç sıkıntısı hat safhada olduğundan hastalar bu duruma katlanamaz hale geldi” dedi

 

Gelecek Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Niyazi Ertaş, dün öğlen partide basın toplantısı düzenledi. Toplantıda il yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.
“2023 SEÇİMLERİ DEMOKRASİ TARİHİMİZ AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ”
Niyazi Ertaş, 2023 yılında yapılacak Milletvekili Genel Seçimlerinin Türk demokrasisi için önem arz ettiğinin altını çizdi, Ertaş, “Türkiye’miz bu günlerde sistematik bir buhranın içindedir. Sıradan bir siyasi ortamda değiliz. Otokrasi ile demokrasi arasında bir mücadele yaşanıyor. 2023 seçimleri sadece bir iktidar seçimi olarak görmeyelim. Biz demokrasi tarihimizin en fazla önem arz eden kritik bir yerindeyiz. Son yıllarda ülkede en önemli demokrasi adımı altılı masasının kurulmasıdır. Eğer bir korku iklimi varsa demokrasi olmaz otokrasi böyledir. Bu ülke ve bu ülkenin insanları geçmişte bunları gördü yaşadı. Hapisleri gördü, işkenceleri gördü bir o taraftan bir bu taraftan idamları gördük. Adnan Menderes’in bakanların idam edildiği dönemde mesela cunta zamanında da beklenenin aksine bir parti geldi. Ne zaman bir korku iklimi dayatılmaya çalışıldı ise beklenenin aksi oldu. Şu anda bu güzelim ülkemizde korku iklimi ile insanlar korkutulmaya çalışıyor. Şimdi bir seçime gidiyoruz yanlış oy kullanırsanız daha kötüleri yaşanır. Altı lider saraçhaneden mesaj verdi. Özellikle Gelecek Partisi Lideri Sayın Ahmet Davutoğlu bir mesaj verdi. Dedi ki, ‘Korkmadık- korkmuyoruz- korkmayacağız.” ifadelerini kullandı.
“AĞZINA BAL DAMLASIN PROJESİNİ DESTEKLİYORUZ”
Eğitim alanında yapılan her projeyi destekleyeceklerini belirten Niyazi Ertaş, “Afyonumun güzel insanı yaparsa işte böyle güzel işler yapar. Bizde Gelecek Partisi olarak bu güzel hareketi destekliyoruz. Şehrimizin Işıklar beldesi de Balı Sultan İlkokulunda okuyan çocuklar gerek çevre gerek sosyal medyanın oluşan söz ve davranışlarının önüne geçebilmek istemişlerdir. Günlük televizyonlarda başta lider ve siyasilerden sıkça kullanılmaya başlanan ve sosyal hayatta da sık rastlanan küfür, argo, kötü laf yerine insanımıza hele, hele liderlere ve örnek insanların kendine yakışır ifadeler kullanması ve aynı zaman da kalplerden kötü duyguları atarak insana yakışan davranışlarda bulunması amaçlanarak bir proje başlatmışlardır. Işıklar beldesi Balı Sultan İlkokulu Müdürü Abdullah Baydur’u öğrencilerimizi destekliyoruz. Tatlı yiyelim tatlı konuşalım diyerek ağzına bal damlasın projesiyle büyüklerden küfürlü sözcükler, argo kelimeler kullanmayarak çocuklara iyi örnek olunması istenildi. Gelecek Partisi olarak bu projeyi destekliyor ve kim Afyonumuzun okullarında bu ve buna benzer projeler üreterek halkımızı siyasilerimizi dahası eğitim camiamıza katkı bulunmalarını istiyoruz.” dedi.
“GELECEK PARTİSİ GÜVEN DEMEKTİR”
Gelecek Partisi’nin güven anlamına geldiğini dile getiren Ertaş şunları kaydetti: “Siyasi yaşam içerisinde şöyle geriye dönerek bu günkü halimize baktığımızda: yaklaşık 5 yıldır bu asil milleti zamlarla, fiyat artışlarıyla, enflasyonla inim, inim inlettiler. Şimdi çıkmışlar ‘Biz yaparız, yaparsa AKP yapar biz düzeltiriz. Bu zamlar gerekliydi diyorlar. Bakın dün bu asil millete asgari ücreti arttırdık. Milletin cebi para gördü vatandaşa sıkıntısız bir hayat yaşatacağız diye bu milletin başından gitmek istemeyen iktidar daha bir ayı doldurmadan vatandaşın cebinden verdiğinden fazlasını aldı. Sofradan ekmeğini aldı. Hem de verdiğinden fazlasıyla aldı. Ey Aziz Afyonlum zammın gerekliliğini iddia edenlerin elimizdeki ekmeği aldıklarını söylemek yalan değildir. Ucuzluk yapacağız diye gelip hayatı dayanılmaz şekilde pahalılaştıranları Teşekkür etmek görevimizdir.”
“EKONOMİK SORUNLARI GELECEK PARTİSİ ÇÖZECEK”
Ekonomik sıkıntıları Gelecek partisinin çözeceğini ifade eden Başkan Ertaş sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu hükümet millete ferahlık vaat ederek gelmiştir. Şimdi milletten sabır ve fedakarlık istemektedir. Bu zamlar bu milletin vicdanında tasvip görmemiştir. Pahalılıktan bunalan halkımızı rahatlatmak daha çok pahalılık ve zam yapmakla olmaz meydanlara çıkıp millete ucuzluk vaat edeceksin bu asil millete aşı ekmeyi ucuza vereceğiz diyeceksin sonra 50 kuruşluk ekmeği 5 liraya 25 liralık ayakkabıyı 500 liraya 30 liralık peyniri 150 liraya çıkarıp sonra sabredin diyeceksin. Gelecek olarak yeter artık bıktık. AKP varsa zam vardır. AKP varsa Pahalılık vardır. AKP varsa işsizlik vardır. AKP ve ortağında darlık vardır. Sefalet vardır sanki üçlü çete bunun için kurulmuştur. Bakın kimse ümitsizliğe kapılmasın Gelecek partisi olarak bu ülkede tek bir hedefimiz amacımız var Türkiye’nin bölünmez bütünlüğüne Demokrasiye hak hukuk ve Millet idaresinde milli ve manevi değerlerin her şeyin üstünde olduğuna inanan ve bu değerlere sahip çıkan siyasi bir partidir. Biz Liderimiz Ahmet Davutoğlu ile ülkenin kalkınması halkın refahı işsize iş ve aş yoksullukla, yolsuzlukla mücadele kavgasız yalansız, talansız bir Türkiye için Tüm Gelecek Partisi kadroları ile çözme azmi ve kararına sahibiz. Türkiye’ye, Afyon’a, Afyon halkına hizmet aşk ve şevkimizden hiç bir şey kaybetmeden daha büyük azimle yüce milletimizin hizmetindeyiz. Bugünkü iktidarın sebep olduğu bu sıkıntıları çözmek bu milletin derdine çare olmak bu çaresiz gençliğin iş ve aşı olmak Gelecek Partisi ile olacaktır.”
“AFYON’DA İLAÇ SIKINTISI KATLANILMAZ BOYUTTA”
Afyonkarahisar’da ciddi ölçekte bir ilaç sıkıntısı yaşandığını belirten Ertaş sözlerini şöyle tamamladı: “Afyon’da ilaç sıkıntısı katlanılmaz boyutta Afyon merkez ve ilçelerinde ilaç sıkıntısı hat safhada olduğundan hastalar bu duruma katlanamaz hale geldi. Eczanelerde uzun zamandır pek çok ilaçta sıkıntı vardır. Çocuklarda kullanılan antibiyotik şuruplarda ateş düşürücü ve soğuk algınlığı ilaçların büyük bir kısmında büyük sıkıntı vardır. Yetişkinlerde rutin tansiyon göz ilaçları diyabet ve kanser ilaçlarında aynı sıkıntı yaşanmaktadır. Artı bu durum katlanılmaz boyutlara gelmiştir. Hastalar eczane eczane geziyor. Özellikle gece nöbetlerinde bu durum daha fazla yaşanıyor. Çünkü acile gidişlerin en önemli nedeni üst solunum yolu enfeksiyonları ilaç sıkıntısının en önemli nedeni ilaç maliyetleri. Şu anda gerçek döviz kuru ile ilaçta ki kur farkı arasındaki makas çok açık. İlaç yokluğundan eczanelerde mağdur. Hastalarda mağdur.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM