“Türkiye ayağa kalktı, bundan emin olun”

“Türkiye ayağa kalktı, bundan emin olun”

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Ankara’da Afyonkarahisar medyasıyla bir araya geldi. Milli meselelerde
muhalefetlik kavramına yer olmadığının altını çizen Taytak, MHP olarak Türk Milleti ve Türk Devletinin ali menfaatlerini her zaman gözettiklerini belirtti. Taytak, “Önümüzdeki yüzyıl Türkiye’nin yüzyılı olacaktır. Türkiye ayağa kalktı. Budan emin olun” dedi

 

24 Aralık Cumartesi günü Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili MYK Üyesi Mehmet Taytak, Afyonkarahisar’ın medya mensuplarını başkentte misafir etti.
Afyonkarahisar medya çalışanları ilk olarak MHP Milletvekili Mehmet Taytak, Etimesgut İlçesi’nin MHP’li Belediye Başkanı Enver Demirel, Başkan Yardımcısı Cemal Satılmış ile Etimesgut Belediyesi Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezi’nde öğle yemeği yedi. Taytak ve Demirel, kültür merkezinde bir çiftin nikah törenine şahitlik ettiler. Daha sonra Taytak 45 dakika medya çalışanlarıyla sohbet ederek sorularını cevaplandırdı.
“BU YIL TOPLANTIYI FARKLI ŞEKİLDE YAPMAK İSTEDİM”
MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, davetine icabet eden Afyonkarahisar medya mensuplarına teşekkür etti. Mehmet Taytak, önceki yıllarda Afyonkarahisar Milletvekili olarak MHP teşkilatlarıyla birlikte her yılın sonunda ya da 10 Ocak tarihinde bir program hazırladıklarını bu yıl bir farklılık olmasını istediğini belirtti. Taytak, “Bu yıl farklılık olmasını istediğim için medya mensuplarımızı Ankara’ya davet ettim. Etimesgut Belediyesi Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezi’nde Etimesgut Belediye Başkanımız Sayın Enver Demirel ile birlikte merkezin bir salonunda kıyılan nikaha tesadüf eseri şahitlik ettik. Belediye Başkanımız Enver Demirel ile Belediye Başkan Yardımcısı Cemal Satılmış beyefendiye ev sahiplikleri ve ilgileri nedeniyle teşekkür ediyorum. Öte yadan Türk dünyasının tüm değerleri ortaya koyulan Türk Tarih Müzesi ve Parkını hep birlikte ziyaret edeceğiz. Katılımcı misafirlerimizin Türk Tarih Müzesi ve Parkı’nda çok mutlu olacaklarına inanıyorum. Çok önemli bir projeydi Estimesgut Belediyesi bunu başardı. Tüm Türk devletlerinin başkanları ya da başkan yardımcıları, büyükelçileri, bakanlarımız Türk Tarih Müzesi ve Parkını gezdiler. Buradaki ziyaretimizin ardından devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün istirahatgahı Anıtkabir’i birlikte ziyaret edeceğiz. Daha sonra Hacı Bayram Veli Camiini ziyaret edip akşam yemeğini birlikte yiyeceğiz.” dedi.
“ASGARİ ÜCRETTE 8 BİN 500 TL AZ BİR RAKAM DEĞİL”
Medya mensuplarıyla bir basın toplantısından daha çok bir hafta sonu sohbeti yapmak istediğinin altını çizen Taytak’a, 8 bin 500 TL olarak açıklanan yeni asgari ücretle ilgili düşüncesi soruldu. Cumhur İttifakının MHP Milletvekili olarak görüşünü açıklayan Taytak, “Esasen bundan önce asgari ücretle ilgili yapılan çalışmalara bakmak lazımdır. Türkiye zaman zaman ve her yıl içerisinde her hükümet döneminde asgari ücretle ilgili tartışmalar süre gelmiştir. İşveren ve işçi temsilcileri katılır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından hükümet adına yetkili katılır. Burada ortak bi nokta vardır. Kamuoyu dediğimiz nokta esasen gerçekten üç kişiye sorduğunuzda ortaya çıkar. Diyelim ki Afyonkarahisar’da bir şey yapılacak, mesela bir meydana isim verilecek sorduğunuzda 2-3 kişi size gerçeği söyler. Asgari ücret tespit toplantısında en son Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği son şekliyle heyetler katılmadı. Ama bu onların olumsuz baktıkları anlamına gelmez. Nihayetinde işveren sendikasının bir hesabı vardır. İşçi sendikasının da işçiye vereceği bir hesap vardır. Onlar baskı altında kalmamak adına buna karar vermişlerdir. Kamuoyunda yapılan değerlendirmelerde yeni asgari ücret 7 ile 8 bin TL arasında çıkmıştı. Ama açıklanan 8 bin 500 TL az bir rakam değildir. Cumhurbaşkanımız asgari ücret için lüzumu halinde yeniden değerlendirebileceklerini de söyledi. Hakikaten gönlümüzü ferahlattı. Hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” diye konuştu.
“DİLİ ÇOK DİKKATLİ KULLANMAK GEREKİYOR”
“Türkiye’de anlatırken dili çok dikkatli kullanmak gerekiyor.” diyen Taytak, “Bir söylediğiniz zaman bir tarafa alındığında farklı anlamlar çıkabiliyor. Sadece asgari ücret dediğimiz konuda devletin yani hükümetin verdiği rakamların işçiler üzerindeki etkisinin dışında etkileri var. Mesela işveren sendikaları rakamların bu şekilde olmasından rahatsız olabiliyorlar. Çünkü onlar çok farklı şeyler ödeyecekler. 12 bin işçisi olan fabrikalar düşünün. Üç bin 5 bin işçisi olan fabrikalar düşünün. Bunların devamında orada sadece asgari ücretle çalışan değil bu rakamın üzerinde çalışanlarda artış sonrası farklı rakamlar talep edecekler. O zaman bir sıkıntı yaşanılacak. Aslında dengeli bir yapı oluşmuş olsa, dengesizlik gitmiş olsa durum daha farklı olur. İnşallah bu ülkede o günleri görmek nasıp olur. Bu kadar paramız olmasa da olur yani 8 bin 500 TL alacak ama daha kafadan ortada bir şey yokken zamlar gelecek. Adam masasındaki, arkasındaki fiyatlandırıyor. Bir milyon TL olan evi şimdi sorduğumuzda 5 milyon TL diyorlar. Diyorum ki ne oldu da 1 milyonluk ev 5 milyon oldu? Bunu kim yapıyor? Herkes bilir ki bunu emlakçılar yapıyor. Onlara da sorduğunuzda herkes böyle istiyor diyorlar.” şeklinde konuştu.
“DEVLET DUYGUSAL DAVRANMAZ”
Bir kaç gün önce otoparkta otomobilinin yandığını hatırlatan Mehmet Taytak, “Bir kaç gün öncesine kadar satmayı düşündüğümüz bir aracımız vardı. Rakamsal anlamda satış ve alışlarda abartılan rakamlar var. Hepimiz elimizden geldiğince istikrarlı bir şekilde daha az harcama ile bu zor dönemleri rahat atlatabilecek durumda olduğumuza inanıyorum. Devlet, Sayın Cumhurbaşkanımız, partimizin Sayın Genel Başkanı duygusal davranmazlar. Görüşmeler sırasında sendika temsilcilerinin tavırlarına ya da görüşme masasını terk etmelerine kızıpta işçinin cebinden para kesmezler. Hatta dahasını söyleyeyim; Bizim bildiğimiz asgari ücrette teklif edilen rakam 8 bin TL idi. Sayın Cumhurbaşkanımızın 500 TL daha ilave ettiği söylenmektedir.” ifadelerine yer verdi.
“BURCU HANIM AFYON İÇİN GEREKTİĞİNDE DESTEK OLUR, AMA MUHALEFET YAPMASI GEREKTİĞİNE İNANCI VAR”
Vatandaşın milletvekilleri için mecliste kavga edip daha sonra biraraya geldikleri ifadesinin doğru olduğunu belirten Mehmet Taytak, “Hakikatende biraraya geliyoruz. Mesela Afyonkarahisar Milletvekilimiz Burcu Köksal hanımefendi çok iyi bir insandır ben hakikaten kendisini severim. Burcu hanım çalışanda bir milletvekili. Muhalefette bir milletvekili ama elinden geldiğince uğraşıyor. Meclis konuşması sırasında Afyonla ilgili olumsuz birşey söylüyor mesela. Mecliste çay ocağında takılabilir, ayrıca bunu söylebilir. Ama sanki Afyon’da sabahtan akşama farklı bir durum var gibi bir imaj oluşturuyor. Kendisine bunu yapmamasını söylüyorum. Çünkü bunu söyleyebilecek bir muhabbetimiz var. O bazen bilindiği üzere bir yerden girip öbür taraftan çıkar. Sonuçta bende Afyon’a hizmet ediyorum. Örneğin turizm atağında olan İhsaniye ilçemizin Döğer beldesinin ilçe olması konusunda turizm çalışmaları başlangıcında bir müracaatım vardır. Aynı güzellikle CHP Afyon Milletvekili Burcu Köksal hanımefendi de bunu destekleyeceğini gider söyler. Ama muhalefet yapması gerektiği inancı var.” ifadelerini kullandı.
“MİLLİ MESELELERDE MUHALEFET KAVRAMINA YER YOK”
Mehmet Taytak, 15 Temmuz darbe kalkışması sürecine kadar AK Parti ile MHP olarak oluşturdukları Cumhur İttifakı öncesinde milli meselelerde iktidar ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la karşı karşıya geldiklerini hatırlattı. Taytak şunları kaydetti: “MHP muhalefette de olsa muhalefet yapmak gibi bir anlayışı yoktur. Biz her zaman doğru olanın yanında oluruz. 15 Temmuz 2016 hain darbe kalkışmasına kadar biz MHP olarak AK Parti ile Sayın Cumhurbaşkanımızla diğer dönemlerde de bu ülkenin milli meselleriyle ilgili karşı karşıya geldik. Birinci konumuz çözüm süreciyle ilgiliydi. İkinci karşı karşıya geldiğimiz konu Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile ilgiliydi. Bunlar yaşanırken Cumhurbaşkanımızla ilgili yurt dışında yabancı menşeli yaşanılan bir şey olduğunda da Genel Başkanımız şiddetle karşı dururdu. Partimizin Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’yi ABD Büyükelçisi ziyarete geldiğinde şahit olduk. ABD Büyükelçisi Genel Başkanımıza, ‘Başbakan Tayyip Erdoğan hakkında ne düşünüyorsunuz?’ sorusunu sorduğunda Sayın Genel Başkanımız yüzlerine, ‘Biz Başbakanımızı sizinle paylaşacak değiliz. Biz kendi Başbakanımızı size şikayet etmeyiz.’ demiştir. Yunanistan Başbakanı Erzurum’da bir şey söylemişti. Genel Başkanımız orada cevap verdi. Burada bu noktada bana göre muhalefet ifadesi bile doğru bir şey değildir. Zaten otomatik olarak muhalefet muhalefet yapmak gibi bir anlayışı ortaya koyar. Ama doğru işler yaptığınızda toplum şuna bakar ve der ki, ‘Bu adam doğrunun yanında duruyor. Yanlışa da bağırıyor. O zaman saygı duyarım. ‘ Ama siz doğruya da yanlışa da bağırırsanız, her şeye bir şey söylersen yaptığının anlamı kalmıyor. Bazı şeyler medyaya lanse edilerek özellikle gündem oluşturulup medyanın soru sormasına zemin hazırlanıyor. Türkiye ayağa kalktı. Bundan emin olun. Ben MHP Milletvekiliyim. 30 yıldır siyasetin içerisindeyim. Özellikle Covid-19 pandemisi döneminde dünyanın en güçlü ülkelerinin yapamadığı şeyleri biz Türk hükümeti ve Türk Devleti olarak yaptık. Allah için bunlar yapılmıştır. Tüm dünya ülkeleriyle birlikte aynı anda salgınla mücadele de aşımız geldi. Erciyeş Üniversitemizde dünya ülkeleriyle aynı anda Türkiye olarak bizde aşı üretmeye başladık. Türkiye yüz maskelerini evlerde üretmeye başladı. O arada hiçbir yatırımın durmadığını ben biliyorum. Bunu herkes biliyor. Hatırlanacaktır yakın geçmişte Covid-19 pandemisi döneminde Gençlik ve Spor Bakanımız Afyon’a geldiğinde 250 milyon TL yatırım aldık. Çanakkale Köprüsü yapıldı diyorsun adam diyor ki, ‘Çok mu önemliydi bana ekmek lazım.’ Ekmekte var. İçişleri Bakanımız geldi bir çok yatırım verildi. Milli Eğitim Bakanımız geldi ve yatırımlar devam ediyor. Yatırımlar durmadı. Devlet olarak paramız yok diye herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Bu çok önemlidir.”
“BİLMEDİĞİMİZ PEK ÇOK TEŞVİKLER VAR, ŞÜKRETMEYİ İHMAL ETMEMELİYİZ”
Türkiye’nin bundan sonraki süreçte çok daha rahat olacağının altını çizen Taytak şöyle konuştu: “Hele şimdi bundan sonraki süreçte çok daha rahatız. İşçi ve sabit gelirlilerle ilgili sıkıntımız vardı. Bu dönemle tarımdan herkes memnun. Şimdi Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından çok ciddi projeler başlatıldı. Bölgem içinde söylüyorum bilmediğimiz o kadar çok teşvikler var ki. Bunu meslek edinmiş insanların çalışıp götürebileceği şeylerdir. Bu sefer hayvancılıkta sıkıntı var deniliyor. Yaşım 62 hiçbir gün ziraatçılıkla uğraşan, hayvancılık yapan bir kişinin ‘Elhamdülillah vallahi çok iyi kazandık.’ dediğini duymadık. Ağlarsınız ama tarlayı büyütür daha sonra havyan sahasını arttırırsınız. Ağlarsınız ama tarlayı büyütür havyan sahasını arttırırsınız. Evin önünde cipler, traktörler var. Şükür Allah’a herşey var. Ama böyle alışmışız. Şükretmeyince gerçek sıkıntıları ve bu sıkıntıları yaşayanları göremiyoruz. Esnaflar arasında müşteriye ben bugün siftah yaptım diğer ihtiyacını ondan al o siftah yapmadı diyen zihniyetten bugünlere geldik. Şükretmesini, hamd etmesini bilmiyoruz. Dünya’ya, Suriye ve Irak’a bakın. Enflasyonu unutmuş milletler şu anda enflasyon yaşıyor. Rusya ile Ukrayna savaş halinde. Biz Türkiye olarak ne yapsaydık? Biz adam gibi dengede duruyoruz. Türkiye sayesinde tahıl dağıtımı yapıldı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ‘Türkiye’yi doğalgaz merkezi yapacağım.’ dedi. Bazı yöneticiler sanki bir başka ülkenin gazetecisiymiş gibi etki ajanlığı yapıyorlar. Bizim anlayışımza göre önümüzdeki süreçte Türkiye iyi gidiyor. Cumhur İttifakı daha fazla oyla e daha büyük bir sayı ile Sayın Cumhurbaşkanımız görevine devam edecek. İnşallah MHP çok sayıda milletvekili ile TBMM’de denge ve denetleme görevini yerine getirecek. Daha güçlü bir Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi olacak. Bu arada Türkiye’nin dünde kalmış tüm problemleri teker, teker TBMM’ye getirilip milletin gönlüne göre doğru kararlar verilecek. Bundan herkes emin olabilir.” Türkiye’de serbest ticaret anlayışı olduğunu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın zincir marketlerle ilgili ciddi bir açıklama yaptığını dile getiren Taytak, “O günkü iddiamızı sürdürüyoruz. CHP ve HDP’den karşı ataklar gelişti. Bunu böyle yapmayın. Bakıldığında sermaye düşmanları gidip orada sermayenin yanında görünüyorsunuz.” dedi.
“ALTILI MASA CUMHUR İTTİFAKINI KAYBETMESİNİ İSTİYOR”
Mehmet Taytak, altılı masanın kuruluş şekli ile gerçekleştirdikleri 8 toplantıda “Hangi yemeği yiyelim? Gelecek haftaki toplantıda ne yiyelim?” dışında sadece parlamenter sisteme dönmekle ilgili hazırlık yaptıkları açıklamasının olduğunu belirtti. Taytak, “Bu ciddi manada mümkün olmayan çözümü olmayan bir şeydir. Bunun yapılabilmesi için üç, dört seçimin geçmesi gerekiyor. MHP Genel Başkanımız bu tür tartışmaların toplum huzurunda yapılmasına ihtiyaç olmadığı düşüncesiyle daha Cumhurbaşkanımız birşey demedi diye ‘Adayım Tayyip Erdoğan beyefendidir’ demiştir. Öbür tarafa geldiğimiz zaman ilkeler üzerinde anlaşmaya çalıştıklarını söylüyorlar. Peki ilkeler üzerinde anlaşacaksanız üç ağırlıktaki toplantının CHP’de yapılan toplantının ne anlamı vardı? Sen kendi yolunu çizmişsin orada. Peki buna Gültekin bey uyacak mı? Diğerleri uyacaklar mı? Uymayacaklar. Bu yüzden birinci hedefleri Tayyip Erdoğan beyefendiyi yıkmak, Cumhur İttifakının kaybetmesini sağlamaktır. Fakat bunu başaramayacakları bir noktaya geldiğini görüyorlar. Her gün yeni bir şekille, yeni ayrı bir duruşla, yer değiştirip önüne geçmekle bir yere taşımaya çalışıyorlar. Deniyor ki en son Ocak ayı sonuna kaldı. Hatay’daki CHP’li Belediye Başkanı ‘Onların hepsi faso, fiso.’ dedi. Yukarıdan gelecek talimatın beklendiğini söyledi. Fakat başarılamayacak bir projedir. HDP’de dahil her partinin bakanlığı olacak bir çalışmayı ön görüyorlar. Şu anda Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi tek başına ilerleyen bir sistemdir.” dedi.
“AFYON’LA ETİMESGUT ARASINDA ADI KONULMAMIŞ KARDEŞLİK VAR”
MHP Mehmet Taytak, Afyonkarahisar ile Etimesgut’un adı konulmamış kardeş şehir olduğunu söyledi. Geçtiğimiz günlerde Ülkü Ocakları Afyonkarahisar teşkilat üyelerinin de Etimesgut Belediyesi tesislerinde ağırlandığını söyledi. Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Milletvekili Genel Seçimlerinde MHP’nin Afyonkarahisar’dan iki milletvekili çıkarmasını beklediklerini söyledi. Afyonkahisar medya mensuplarını ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Demirel, “Biz MHP olarak Afyonkarahisar’dan en az 2 Milletvekili bekliyoruz. Ama siz Milletvekilimiz Mehmet Taytak’a Ankara’dan mı aday olacaksınız diye soruyorsunuz. Milletvekilimiz Taytak, Afyonkarahisar’da, Ankara’da ve Türkiye’nin her yerinde çok seviliyor. Çalışkan vekillerimiz arasındadır. Türkiye’de hangi ülkücü sorun yaşarsa ilk arayacağı kişilerden birisi Mehmet Taytak’dır.” diye konuştu.
“GENEL BAŞKANIM NE DERSE ONU YAPACAĞIM”
Mehmet Taytak, Milletvekili Genel Seçimlerinde büyükşehirden mi, Afyonkarahisar’dan mı aday olacağı sorusunu cevaplandırdı. Taytak şu ifadeleri kullandı: “Koltuk sevdalısı değilim. Sayın Genel Başkanımla birlikte 30 yıldır bu hareketin içerisindeyim. Ben ideoloji önemseyen bir kişiyim. Liderimiz, Genel Başkanımız Devlet Bahçeli beyefendi ne derse o olur. Beni 2018 yılında Afyonkarahisar’dan Milletvekili adayı gösteren Devlet Bey, yeni dönemde aday gösterirse Afyonkarahisar’dan aday olurum. Benim koltuk sevdam yok. Eğer Genel Başkanımız aday ol derse aday olurum, yanımda dur derse yanında dururum. Aday olma derse aday olmadan davam için ülkücü hareket için çalışmaya devam ederim. 30 yıl içinde nasıl davrandı isem yine aynı yönde davranırım.” Afyonkarahisar medya mensupları; Etimesgut Türk Tarih Müzesi, Anıtkabir ve Hacı Bayram Camii ve çevresini ziyaret ederek aynı günün akşamı Afyonkarahisar’a döndüler.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM