Mısırlıoğlu açtı ağzını yumdu gözünü

Mısırlıoğlu açtı ağzını yumdu gözünü

İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, AK Parti, MHP, BElediye ve AFJET’e sert eleştirilerde bulundu

 

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, dün öğlen partinin Seçim Koordinasyon Merkezinde haftalık basın toplantısı düzenledi. Toplantı başlangıcında İYİ Parti Üyesi Dr. Güven Aka, Mısırlıoğlu tarafından basına tanıtılarak Sağlık İşlerinden Sorumlu İl Başkan Danışmanı olarak atandı. Ayrıca İYİ Parti ailesine katılan Emre Arslan ve Mustafa Tunç’a rozetleri takıldı.
“SADAKA VERİR GİBİ ASGARİ
ÜCRET BELİRLEYEN ZİHNİYET
KARANLIĞA GÖMÜLECEK”
“Ne mutlu size, ne mutlu bize. Ben bu partinin bir neferi olmaktan, bu cesur insanlarla aynı yolda yürümekten gurur duyuyorum. İyi ki varsınız dava arkadaşlarım.” diyen Mısırlıoğlu, “İnşallah Allah’ın izniyle önümüzdeki seçimlerde bu tek adam rejimi demokratik yöntemlerle yıkılacak, despot, baskıcı, kısıtlayıcı, fişleyici ve tehditgar üslup son bulacak. Türkiye ekonomisi her geçen gün kötüye giderken, açıklanan asgari ücret dar gelirli aileleri kara kara düşündürmeye başladı. Yoksulluğa mecbur bırakılan yüce milletim bilsin ki sadaka verir gibi asgari ücret belirleyen bu zihniyet, yakın zamanda karanlığa gömülecektir. Bizim vatandaşımız baş tacıdır. Bizim emekli analarımız babalarımız eli öpülesi insanlardır. Kimse onlara fakir fukara diyerek aşağılayamaz, asgari ücreti de sadaka gibi görerek kendine rant sağlayamaz. Herkes haddini bilecek. Belirlenen asgari ücret ne bir yaraya merhem olacak ne de dar gelirli vatandaşımızı refaha çıkaracak cinstendir. Biz yeterli gördüğümüzden değil ama makul bir orta yol bulunması açısından asgari ücretin en az 9.600 TL olmasını teklif etmiştik. Bu yokluk silsilesinde dalından kopan yaprak misali oradan oraya savrulan işçinin emeklinin hakkını gasp ettikleri yetmezmiş gibi bir de lütfediyor beyfendiler. Alay eder gibi rakamlardan bahsediyorlar.” diye konuştu.
“BİZ HESAP GÜNÜNÜ SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUZ”
Türkiye ekonomisinin allak bullak edlidiğini belirten Mısırlıoğlu, “Ülke ekonomisini tepe taklak edip kendi cebini dolduranlar, liyakatsiz yönetim anlayışları ile torpille birbirilerini iş güç sahibi yapanlar, kamunun her kademesinde babadan oğula geçen saltanat misali görev değişimleri yapanlar gençlerimizin geleceği ile oynayanlar elbet bütün bunların hesabını bir gün verecektir. Biz hesap gününü sabırsızlıkla bekliyoruz. Biz yüzleşeceğimiz günü sabırsızlıkla bekliyoruz. Belki bu dünyada belki de ahirette. Ama elbet bir gün bunların cezasını çekecekler. Gençlerimiz iş bulamıyor. Çalışanlar da her an işsiz kalma korkusuyla her türlü baskıya boyun eğmek zorunda kalıyor. Aslında mobing devletin en üst kademelerinden yapılıyor. Fakir fukara diye nitelendirilen işçilerimize bakanlarımız mobing yaparsa işverenden kim koruyacak işçimizi? Helalinden ekmeğini kazanıp çoluğuna çocuğuna rızık sağlama peşinde koşan vatandaşın alnının teri ile kazandığına kimse göz dikemez, laf edemez. İşsizlik öyle bir yara ki yıllardan beri kanayıp duruyor vatandaşın bağrında.” şeklinde konuştu.
“ESNAF KAN AĞLIYOR HANGİ AKLA HİZMET ESNAFI GEZECEKSİNİZ?”
Sağlık Bakanlığı’nın Afyonkarahisar’da sürekli işçi statüsünde çalıştırmak üzere açtığı 33 kişilik temizlik görevlisi kadrosuna 19 bin 416 kişinin başvurduğunu belirten Mısırlıoğlu şunları kaydetti: “Ben eminim ki bu başvuruların çoğu üniversite mezunu gençlerimizin başvurularıdır. Ekonomiyi alt üst ettikleri gibi eğitim sistemini de beter ettiler sağ olsunlar. Üniversiteye girişte baraj puanı yok, ihtiyaçtan fazla mezun varken hala o bölümlere öğrenci alınıyor, bir bölümün mezunları iş bulamazken o bölümün türevi başka bölümler açılıyor yani uzun lafın kısası kocaman bir işsizler ordusu yaratılıyor. Bakın ilimizde bile rakamlar böyle iken bir de tüm ülkeyi düşünün gençlerimiz ne haldeler. 33 kişinin alınacağı temizlik görevlisi kadrosuna yaklaşık 20 bin kişi başvuruyorsa bir durup düşünmek lazım arkadaşlar. Ülkeyi senelerdir yönetip her yanlışı muhalefete, her doğruyu da kendine yontan AKP zihniyetinin yardakçısı olan partinin il başkanı da esnaflara bereket ziyareti yapacakmış. Sormazlar mı adama ne bereketi? Bereket mi bıraktınız diye? Sormazlar mı hadi davanızı sattınız da gözünüzü de mi dağladınız diye? Hadi gözünüz de kör oldu da kulaklarınız da mı duymuyor demezler mi? Esnaf kan ağlıyor kan. Siz hangi akla hizmet ederek esnafı gezip dolaşıp sırtını sıvazlayacaksınız? Hangi esnafa bir faydanız dokundu ki bu güne kadar? Siz yancı olmayı, yardakçı olmayı kabul ettiğinizden beri kimse tanımıyor artık sizi.”
“AFYON’UN KIŞ ÇİLESİ AFJET’LE KATLANARAK DEVAM EDİYOR”
“Afyonkarahisar’ın bitmeyen kış çilesi AFJET’le katlanarak devam ediyor ne yazık ki.” diyen Mısırlıoğlu şöyle konuştu: “Kışın ısınamayan AFJET kullanıcıları her yıl kat kat giyinerek evlerinde oturuyor. Kışa hazırlık yapması gereken yetkililer de yaz boyu ne ile uğraşıyorlarsa artık vatandaş bu kış da üşüyecek gibi görünüyor. Özellikle Dervişpaşa Mahallesi sakinleri durumdan çok rahatsız olduklarını bize ilettiler. AKP’nin Rusya hayranlığı yüzünden çok daha verimli ve kullanışlı olan ABD pompaları kullanılmıyor. Piyasada tutulan ve daha önce denenmiş, verim alınmış pompalar yerine neden Rusya’dan pompa alınıyor? İğneden ipliğe alınan satılan her şey AKP’nin çıkarlarına göre belirleniyor ne yazık ki… Ülkede vatandaşın refahını düşünen yok… Bütün yaz çalışılsa kafa yorulsaydı benim vatandaşım bu kış üşümezdi. Elimizdeki kaynakları en verimli şekilde kullanmamız gerekirken, toplum yararını gözetmemiz gerekirken bizim iktidar ne yapıyor? Yine her zamanki gibi kendi menfaatini düşünüp kendi cebini doldurmaya çalışıyor.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM