“Vaad ettiğimiz projelerden 30’unu hizmete sunduk”

“Vaad ettiğimiz projelerden 30’unu hizmete sunduk”

Afyonkarahisar Belediyesi’nin yatırım odaklı projelere imza atmayı ve gerçekleştirmeyi bu yıl da sürdürdüğü bildirildi. Hayata geçirilen yatırımlar ve sosyal, kültürel, eğitim, sportif, çevresel projelerle Afyonkarahisar’ın gelişmeye devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Afyonkarahisar Belediyesi, Hizmet ve eser Belediyeciliği şiarı ile her alanda atılan adımlarla şehri cazibe merkezi haline getirdi. Var olan eserlere sahip çıkılarak, şehrin ihtiyacına yanıt veren yatırım ve işler de vatandaşların hizmetine sunuluyor. Vaat ettiğimiz projelerden 30’u Afyonkarahisar’ın istifadesine sunuldu” dedi. Başkan Zeybek hizmetlerini şöyle özetledi:

 

ALT YAPI VE ÜST YAPI ÇALIŞMALARI
Yol medeniyettir düsturu ile şehrin trafiğini rahatlamak için Karayolları Kavşağı Alt Geçit projesi hizmete alındı. Tüm mahallelerde bulunan ara sokaklar da dâhil ana arterlerde asfaltlama yapan ekipler parke taşı döşeme ve kaldırım çalışmaları da gerçekleştiriyor. Belediye’nin kendi tesisi olan Beton Parke Bordür Fabrikasında üretilen taşlar ihtiyaç duyulan noktalarda kullanılıyor. Orta refüj çalışmaları da gerçekleştiren Belediye, Yeşilyol Caddesini New Jersey taşlarla yeniledi. Bunun yanı sıra göze hitap eden peyzaj çalışmaları ile de caddeler daha modern bir görünüme kavuşturuluyor.
Afyonkarahisar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri bu yıl toplamda 150 bin ton asfalt serimi gerçekleştirdi. Kendi asfaltını üreten Belediye, sıcak asfaltı Selçuklu, Erenler, Dörtyol, Marulcu Mahalleleri başta olmak üzere ihtiyaç olan yollara serdi.
Alt yapı kapsamında büyük bir atılım yapan ekipler milyonluk yatırımlarla alt yapı iyileştirmeleri yaptı. Uydukent bölgesinde 60 milyonluk yatırımla yeni içme suyu ve kanalizasyon hatları döşendi. Uydukent Selçuklu Adnan Kahveci Bulvarında içme suyu hattı, Park Afyon AVM’den DSİ Önüne Kadar bulunan Yağmur Suyu Hattı tamamen yenilendi.

 

YEŞİL ALAN, ÇEVRE DÜZENLEME VE PARK ÇALIŞMALARI

“Daha Yeşil Afyonkarahisar” sloganı ile pek çok noktada park yapıldı. Cep parklar, yeşil alan düzenlemesinin yanı sıra 52 bin 400 m² büyüklüğünde “25 Şehidimizin” isminin verildiği park hizmete alındı. Yeniden tarihe kazandırılan Paşa Camii önünde yol genişletme, kavşak düzenlemesi yapıldı.
Gizemli Şehir Afyonkarahisar’ın kapılarını turizme açarak, gelen misafirlerin verimli vakit geçirebilmeleri adına da yeni tesisler kazandırıldı. Bu tesislerden biri olan İhsaniye Emre Gölü Sosyal Tesisleri’nin peyzaj yapım işi ve çevre düzenlemesi, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince tamamlanarak hizmete açıldı. Vatandaşların kendi alanlarında tarım yapabilmeleri için de 229 adet yeni Hobi Bahçesinin yapımı tamamlandı. Yeşil vizyon hedefi ile yapılan çalışmalar kapsamında Belediye’den yapılan açıklamada kişi başına düşen yeşil alan miktarının %58 oranında arttığı belirtildi.

 

SOSYAL TESİS ÇALIŞMALARI
Afyonkarahisar Belediyesi sosyal tesislerin sayısını artırıyor. Vatandaşların sosyal yaşamına katkıda bulun mak isteyen Belediye, No 03, Zafer 03 ve Veysel Eroğlu’dan sonra Anıt Kafe ile Devrane Kafe’yi de hizmete sundu. Öte yandan Eski Gavur Hamamı olarak bilinen yeni adı ile ‘Millet Hamamı’nın Müze ve Sosyal Tesis olması için de gerekli adımlar atarak ziyarete açılması sağlandı.

 

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK SOKAK SAĞLIKLAŞTIRMA PROJESİ

 

Şehrin giderek gelişen turizm potansiyelini dikkate alan Belediye, yüzyıllar önce yapılan Afyon Evleri’ni Türkiye’nin en büyük sokak sağlıklaştırma projesi ile turizme yeniden kazandırdı. 250’den fazla tarihi yapı restore edildi. 3 etaptan oluştuğu belirtilen projede 2 etap tamamlandı. Rengârenk şekilde yeniden hayata kazandırılan sokaklar yerli ve yabancı turistleri ağırlıyor. Yapılan açıklamada tanıtım çalışmaları ve restore ile Afyonkarahisar’da konaklama süresi 1,8 günken 3,6 güne çıktığı ifade edildi.

 

TÜRKİYE’NİN İLK ENGELSİZ GASTRONOMİ MUTFAĞI VE TERAPİ MERKEZİ

 

Engelli bireyleri sevindiren bir projeye imza atan Afyonkarahisar Belediyesi dezavantajlı grupların sosyal hayata katılımlarını artırmak adına Engelsiz Gastronomi Mutfağı ve Terapi Merkezi’ni hayata geçirdi. Gastronomi Şehri Afyonkarahisar’da ilk olan proje sayesinde engelli bireylerin istihdamı sağlanacak, sosyal aktiviteler, kurslar gibi faaliyetlerle de gelişimlerine destek olunacak.

 

TÜRKİYE’DE İLK: GASTRONOMİ SOKAĞI

 

UNESCO tescilli şehir Afyonkarahisar’da gastronomi alanında çeşitli hizmetler yapılamaya devam ediliyor. Bu kapsamda Belediye ilk olarak Gastronomi Konağı’nı hizmete sundu. Ardından geleneksel olarak Uluslararası Gastronomi festivalleri düzenlemeye başladı. Yine bu çalışmalar çerçevesinde Türkiye’de ilk kez Gastronomi Sokağı Afyon’da hayata geçecek. Yöresel lezzetlerin satışının yapılabileceği gelen ziyaretçilerin gastronomiyle ilgili çoğu şeye ulaşabileceği bir yer olacak. Bölge esnafının da destekleneceği belirtilen projede inşa sürüyor. Kısa sürede vatandaşın hizmetine açılması bekleniyor.

İHTİYAÇLARA CEVAP VEREN ESERLER

 

Çocuklar için parklar, eğitici ve eğlendirici faaliyetlerin yanı sıra kreşler de yaparak sosyo – kültürel ve eğitim hayatlarına katkı sağlandığı belirtildi. Orhangazi Mahallesi’nde Yeni Devlet Hastanesi’nin arkasına kreş yapıldı, Milli Eğitim İl Müdürlüğü’ne tahsis edildi.
Atıl alanları yeniden kullanıma kazandırdıklarını belirten Belediye, Kokoreçler Çarşısı Binası, Okçuluk Merkezi Sosyal Tesisi, Yoncaaltı Otopark ve Çarşı, Gastronomi Sokağı, Afyonkarahisar Bilim Merkezi, Kadın Kültür Evleri, Eşrefpaşa Ticari Alanlar, Mahalle Fırınları, Millet Bahçeleri gibi projeleri halkın hizmetine sunulduğu duyurdu.

 

TELEFERİK VE KALE ÇEVRE DÜZENLEMESİ

 

Yıllarca şehir efsanesine dönüşen Teleferik projesi için adım atan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek Belediye’nin kira geliri ve cirodan pay sahibi olacağı 100 milyon TL değerinde yap işlet devret modelli proje geliştirdiğini duyurarak bu tesisin temel atmasını gerçekleştirmişti. Çalışmaların devam ettiği projede tek halatlı, çift yönlü, ikişer kabinli, 2 gruplu, 8 kişilik kabinli, sabit klemensli teleferik tesisi, seyir terası, ahşap yürüme yolları, büfe ve teleferik alt istasyonu bölgesindeki otopark, günübirlik ve gelir getiren ticari üniteler yer alıyor. Ziyaretçilerin şehrin tarihi manzarasını havadan izleme şansının olacağı projede çalışmaların kararlılıkla devam ettiği belirtildi.

 

UZUN ÇARŞI DÖNÜŞÜM PROJESİ
Afyonkarahisar Beleidyesi şehrin ticaret merkezi ve esnafların göz bebeği Uzun Çarşı’yı yeniden ayağa kaldırıyor. Çarşıda esnaf ve vatandaşların şikâyetçi olduğu konulara da bu proje ile çözüm getirilmesi bekleniyor. Şimdiye kadar cephe yenilemelerinin gece gündüz yapılan çalışmalarla hızlandırıldığı yatırım, beğeni almaya başladı. Esnaflarla yapılan istişare toplantıları ardın Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in önderliğinde Uzun Çarşı farklı bir görünüme kavuşturuluyor.

 

ŞEHRİN EN BÜYÜĞÜ MİLLET KÜTÜPHANESİ

 

Sosyo-kültürel hayata katkı sağlayacak, gençlerin ve halkın kullanacağı hizmetlerden biri Millet Kütüphanesi konusunda harekete geçen Belediye, şehrin en büyüğü Millet Kütüphanesinin yapım işinin sürdüğünü belirtti. Eğitim çalışmalarına destek olmak şehrin ihtiyacını karşılaması adına yapımı devam eden Kütüphane 24 saat açık kalacak. Kısa sürede bitirilmesinin hedeflendiği açıklandı.

 

SAHİPATA KAPALI SPOR SALONU

 

Atıl alanlar kaderine terk edilmiyor. Sahipata Kapalı Spor Salonu kaderine terk edilmiş, işletilememiş bir yapıydı. İhya çalışmalarıyla birlikte gençlerin hizmetine sunulması için harekete geçildi. Bin 500 seyirci kapasiteli tesis, salon sporlarına ve nice başarılı müsabakalara ev sahipliği yapacak. Antrenman ve fitness alanlarının da bulunan tesis, sadece müsabakaların yapılacağı bir yatırım olmayacak. Sürekli gençlerin ve çocukların hizmetinde olacak. Sporcu nesiller yetiştirme hedefi ile Afyonkarahisar’ın yarınlarına hizmet edecek bu yatırımda çalışmalar tamamlandı.

 

RAHVAN AT PİSTİ

 

Rahvan at sporuna gönül veren vatandaşların talebi üzerine Belediye Rahvan At Pisti yapımını başlattı. Ertuğrulgazi Mahallesine yapılan tesiste hipodrom pisti, otopark, idari odalar, atların barınacağı padokların olduğu belirtildi. Rahvan At Koşusu, atlı okçuluk gösterileri gibi etkinliklere ev sahipliği yapacak yatırımda çalışmalar sürüyor.

 

SPORA DEV YATIRIM
OLİMPİK YÜZME HAVUZU
Olimpik Yüzme Havuzu daha önceleri su kaçakları gibi problemlerden dolayı tam anlamı ile kullanılamamıştı. Belediye’nin işi devralması ile birlikte bin kişi seyirci kapasiteli Olimpik Yüzme Havuzunda çalışmalar başlatıldı. Su kaçağı sorunu, çatıda ki yapı bozuklukları çözüldü. Bu olayların tekrar yaşanmaması için teknik çalışmalar bitirildi. Sızdırmazlık yalıtımı yapıldı. Her şeyi tamamen yenilenen tesiste havuz ilk suyla buluşturuldu. Desenli ve renkli asfalt çalışması, çiçeklendirme, ağaçlandırma ve oturma alanları ile sosyal donatısı tamamlanan yatırımın Gençlik ve Spor Bakanı M. Muharrem Kasapoğlu’nun teşrifleri ile açılması hedefleniyor.
TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜĞÜ
KOCATEPE SPOR KOMPLEKSİ
Afyonkarahisar’ı sporda marka şehir haline getirme gayretleri devam ediyor. Kocatepe Spor Kompleksi en değerli yatırım. Kamp döneminde kulüpler Afyonkarahisar’ı tercih ediyor. Şehrin havası, beslenme seçeneği, tesisin ve sahaların kalitesi, otellerin konaklama imkânları ili takımların kamp merkezi haline getirdi. 150’den fazla takım yıl boyunca komplekste ağırlanıyor. Şehrin amatör futbol kulüplerine de ücretsiz şekilde hizmet veriliyor. Aynı zamanda bu takımlara ekipman ve nakdi destekte sağlanıyor.
SARAYDÜZÜ KAMP MERKEZİ
Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in önem verdiği eserler arasında bulunduğu aktarılan Saraydüzü Kamp Merkezinde çalışmalar sürüyor. Proje şehrin spor yaşamına daha fazla imkân sunmak, daha fazla takıma kamp konusunda ev sahipliği yapmak için hazırlandı. 500 dönümlük alan içerisinde gözlem kulesi, kır bahçesi, çocuk oyun alanları, yöresel ürünler satış noktaları, otopark, sportif sahalar, futbol, basketbol sahaları, yürüyüş yolları, bungalov, kamelya, yeme-içme mekânları olacak şekilde tasarlanan proje hem turizme hem de spora hizmet edecek.
FESTİVALLER VE KÜLTÜR ŞEHRİ AFYONKARAHİSAR
Uluslararası festivallere ev sahipliği yapılan Afyonkarahisar’da geleneksel hale gelen etkinlikler var. MotoFest, GastroFest gibi uluslararası festivaller düzenlenerek yüz binlerce yerli ve yabancı turist misafir ediliyor. İlk kez bu yıl TEKNOFEST şehrimizde düzenlendi. Farklı şehirden binlerce öğrenci Afyonkarahisar’da geldi.
Öte yandan kültürel faaliyetler kapsamında söyleşi ve konferansalar da düzenleniyor. Yine ilk kez bu yıl onlarca ünlü yazar, şair, konuşmacı ve edebiyatçı Afyonlularla buluştu. Her yıl Kitap Fuarı da düzenleniyor. Pek çok yayın evi ve yazar ilimizde kitaplarını ve eserlerini görücüye çıkarıyor. Gençler için yapılan pek çok etkinlikten biri olan ücretsiz sinema günleri düzenlendi. Ortaokul ve lise düzeyindeki öğrenciler çeşitli filmleri izleme imkânı buldu. Tarih bilinci oluşmasını için Zaferin kazanıldığı topraklardan Şehitler diyarına öğrencilere Çanakkale gezisi yapıldı. Ayrıca üniversite sınavları için ter döken adaylar okul önlerinde karşılandı, destek çıkıldı. Yeni bir hayata atılan AKÜ ve AFSÜ’yü kazanan öğrenciler de ilk kez Belediye ekipleri tarafından karşılandı ve ihtiyaçlar konusunda destekleyici faaliyetler yapıldı.
SOSYAL
BELEDİYECİLİKTE ZİRVE
Sosyal Belediyecilik şiarı ile hareket ederek yetim, öksüz, yardıma muhtaç kişilere destek eli uzatılıyor. Hoş Geldin Bebek projesi ile gözlerini dünyaya açan bebeklerin ilk hediyeleri Afyonkarahisar Belediyesinden.Çocuklar ücretsiz sünnet ettiriliyor, yalnız bırakılmıyor. Sosyal Belediyecilik faaliyetlerinden Evde Bakım hizmetleri de aktif şekilde sürüyor. Bu kişilerin temizlik ve genel bakımları ekiplerimizce karşılanıyor. Glutensiz gıda paketleri dağıtılıyor. Gluten içermeyen ürünler Çölyak hastalarına ulaştırılıyor. Öte yandan Mahalle muhtarları ve Belediyenin tespit ettiği, durumu iyi olmayan vatandaşlara da gıda desteği sağlanıyor. Çocuklar için de eğitim yardımları, kırtasiye yardımları, bot ve mont yardımları var. Eğitim öğretim döneminin başında bu yardımlar ailelere ulaştırılıyor. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ev ziyaretleri de yapıyor, vatandaşları ile buluşuyor.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM