3 ilçede doğalgaz sevinci

3 ilçede doğalgaz sevinci

Başmakçı, Evciler ve Dazkırı ilçelerinde “doğalgaz hizmete alım” törenlerine katılan Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, 2023 yılında gerçekleşecek yeni yatırımlarla doğalgaz arzının devam edeceğini söyledi

 

Yatırımları, üretim ve ihracatıyla şehrin ekonomisine yön veren firmaları incelemeye devam eden Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, bu çerçevede Başmakçı, Evciler ve Dazkırı ilçelerinde doğalgaz hizmete alım törenlerine katıldı.
Yumurtanın başkenti ve yumurta borsasının merkezi olan Başmakçı İlçesi’ne giden Vali Yiğitbaşı ilçedeki yumurta üretim tesisini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Üretilen ürünler, üretim aşamaları, istihdam ve ihracata ilişkin firma yetkililerinden bilgi alan, Vali Yiğitbaşı, tesis çalışanları ile bir süre sohbet etti.
“KADIN ELİ DEĞEN HER YERDE NİZAM VE DÜZEN VAR”
İşletmenin büyük çoğunluğunun kadın olduğuna dikkat çeken Vali Yiğitbaşı kadın istihdamına dair şunları söyledi:
“Burada çalışanların çoğunun kadın olması ülkemizde kadın istihdamının ne kadar yaygınlaştığının göstergesi. Görüyorsunuz kadın eli değen her yerde bir nizam bir düzen var. Buradaki tablo beni gerçekten mutlu etti, kadınlarımızın ülkemizde üretilen her değerde katkısı olduğunu bilmek geleceğe yönelik de umutlarımızı artırıyor.”
“ATIKLAR ENERJİYE DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR”
Vali Yiğitbaşı, Başmakçı İlçesi’nde 2020 yılından beri faaliyet gösteren ve yaklaşık 8 bin KW üretim kapasitesi olan, Türkiye’nin ikinci büyük Biyokütle Enerji Santrali’nde incelemelerde bulundu. Yetkililerden tesisin işleyişi hakkında bilgi alan Vali Yiğitbaşı şunları söyledi:
“Santral yetkililerinden oldukça önemli bilgiler aldım, santralin enerji üretim aşaması aldıkları tavuk atık gübrelerinin değerlendirilmesiyle başlıyor. Enerji üreten santral bu sayede hem çevrede oluşabilecek sivrisinek ve bunlara bağlı oluşabilecek hastalıkların önüne geçiyor hem de geri dönüşüme katkıda bulunuyor. Sürecin sonunda tekrar elde edilen atıklar ise gübre olarak kullanılıyor. Her geçen gün önem kazanan sıfır atık konusu ve sürdürülebilirlik adına gerçekten çok önemli bir girişim. Tabi girişimciliğin önemini de burada bir kez daha görüyoruz. Bir piyasada boşluğu görmek, tavukçuluk tesislerinin olduğu yere bu şekilde bir enerji santrali kurmak gerçekten herkese örnek olabilecek bir proje bence. ”
ŞEHİT AİLESİNİ ZİYARET ETTİ
Daha sonra Başmakçı Kaymakamlığı’na geçen Vali Yiğitbaşı, Kaymakam Burak Yaylacı’dan ilçenin genel durumuna dair bilgi aldı. İlçe Nüfus Müdürlüğünü de ziyaret eden ve yürütülen işlemler hakkında da bilgi alan Vali Yiğitbaşı, yılsonu olması nedeniyle yoğunluk yaşayan personele işlerinde kolaylıklar diledi.
Vali Yiğitbaşı’nın Başmakçı İlçesi ziyaretinin son durağı ise Irak’ın Kuzeyinde yürütülen Pençe-Kilit operasyonu’nda şehit düşen Piyade Er Hakan Köroğlu’nun ailesi oldu. Şehidimizin ailesiyle görüşen, Vali Yiğitbaşı, “Sizlerin duasını almak bizlere güç veriyor. Bu vatan sizler sayesinde daim olacaktır.” dedi.
“12 MİLYON LİRALIK DOĞALGAZ YATIRIMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ”
Başmakçı İlçesi’nde düzenlenen “Doğalgaz Hizmete Alım Töreni”ne katılan Vali Yiğitbaşı törenin açılış konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
“Çetin kış şartlarına sahip olan şehrimizde sobayla ısınma ve diğer ihtiyaçları gidermenin getirdiği zahmetler, yerini Allah’a şükür doğalgazın temizliğine ve rahatlığına bıraktı. Bu konforu vatandaşlarımızın ayağına getirmek çok şükür bize nasip oldu. İlçemizde 2022 yılı Kasım ayı itibariyle 12 milyon TL’lik doğalgaz yatırımı gerçekleşmiştir. Yapımı tamamlanarak devreye alınan 13 km’lik şebeke üzerinde toplam 260 konut ve dükkânın önüne doğalgaz ulaştırılmıştır. Başmakçı’ya yapılan bu yatırımda emeği geçen herkese teşekkür ediyor, ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.”
“DAZKIRI’DA 3 BİN KONUT VE DÜKKANA DOĞALGAZ VERİLECEK”
Başmakçı İlçesi’ndeki temaslarının ardından Dazkırı İlçesi’ndeki “Doğalgaz Hizmete Alım” törenine katılan Vali Yiğitbaşı, buradaki töreninde yaptığı konuşmada, “İlçemizde 2022 yılında çalışmalara başlanıp Aralık sonu itibariyle 31 milyon TL’lik doğalgaz yatırımı gerçekleşmiştir. Yapımı tamamlanarak devreye alınan 32 km’lik şebeke üzerinde toplam 2000 konut ve dükkânın önüne doğalgaz ulaştırılmıştır. İlerleyen günlerde ise çalışmalar hızla ve artırılarak devam edecek 2023 yılında gerçekleşecek yeni yatırımlarla Allah’ın izniyle toplamda 3000 konut ve dükkâna doğalgaz arzı sağlanacaktır.” dedi.
Günün son açılışını yapmak üzere Evciler İlçesi’ne hareket eden Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı tören öncesinde Evciler Belediyesi’ni ziyaret ederek Belediye Başkanı Ali Dede Savaş’tan ilçede yapılan çalışmalar ve yürütülen projeler hakkında bilgi aldı. Evciler İlçesi “Doğalgaz Hizmet Alım Töreni”ne de katılan Vali Yiğitbaşı törenin ardından vatandaşlarla ve ilçenin kadınları ile bir süre sohbet etti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM