AGD’nin önceliği ahlak ve maneviyat

AGD’nin önceliği ahlak ve maneviyat

AGD Şube Başkanı Muharrem Coşkun, Mekke’nin Fethi programında yaptığı konuşmada, dernek olarak önceliklerinin ahlak ve maneviyat olduğunu vurguladı. Programın konuşmacısı Eğitimci-Yazar Sıtkı Aslanhan ise, aile içi iletişimde samimiyetin zorunluluğuna dikkat çekti

 

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Şube ve temsilciliklerince 31 Aralık 2022 Cumartesi akşamı Mekke’nin Fethi’nin 1392’nci yıl dönümü nedeniyle yurt geneli ve yurt dışındaki birçok noktada Mekke’nin fetih yıldönümü programları düzenledi. Yoğun ilgi gören programa; Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, SP İl Başkanı Beytullah Karataş, Refah Partisi eski Milletvekili Osman Hazer, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürlüri, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldılar.
PROGRAM YILBAŞINDA YAPILDI
Afyonkarahisar’da Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve AKÜ Mehmet Akif Ersoy Düşünce Kulübü işbirliğiyle 31 Aralık 2022 akşamı AKÜ Atatürk Kongre Merkezi’nde Mekke’nin Fetih yıldönümü programı düzenlendi. Program Hafız Fazıl Karataş’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programda Mekke’nin Fethi’ni anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı. Eğitimci-Yazar Sıtkı Aslanhan’ın fethin manasını anlattığı programda; ezgiler, marşlar, şiir dinletisi gerçekleştirildi. Ayrıca program sonunda Siyer-i Nebi sınavında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
“İSLAM İNSANLIĞA HUZURU GETİRECEK YEGÂNE NİZAMDIR”
Porgramın açış konuşmasını yapan AGD Afyonkarahisar Şube Başkanı Muharrem Coşkun yaptı. Coşkun, “Dinimiz İslam, Müslüman olsun ya da olmasın, bütün insanlığa huzuru ve barışı getirebilecek yegâne nizamdır. İslam haricindeki her nizamın insanlığa verebileceği kaostur, kandır, gözyaşıdır. İslam’ın fetihleri de insanlık tarihi boyunca dünyaya huzur ve barış taşıyarak bir nizam oluşturmuştur. Fetih nedir? Fetih açmak demektir. Kapıları, kilitleri, kilitli kalpleri açmak demektir. Fetih, kalplerin ve kapıların tevhide açılmasıdır. Fetih, bütün sahte ilahlara ‘la ilahe’ demektir. Fetih, kula kulluğa hayır diyerek zalim diktatörlere, zulüm getiren ideolojilere ‘hayır’ diyerek yürekleri âlemlerin Rabbiyle buluşturmaktır.” dedi.
“ÖNCELİĞİMİZ AHLAK VE MANEVİYAT”
Coşkun sözlerini şöyle sürdürdü: “Her insan bizim muhatabımızdır. Müslüman olsun ya da olmasın, her insanın hak ve hukukunu gözetmek bizim sorumluluğumuzdur. Biz Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak bunun derdindeyiz. Biz önce ahlak ve maneviyat diyoruz. İnsanların açlığıyla, yoksulluğuyla, yoksunluğuyla, yolda kalmışlığıyla, acılarıyla, sıkıntılarıyla dertlenmeyen bir ahlak anlayışını kabul etmemiz mümkün değildir. Yardımlaşmayı, paylaşmayı, merhameti, tevazuu, kardeşliği emretmeyen bir maneviyatı kabul etmemiz mümkün değildir. İşte biz önce ahlak ve maneviyat temelinde Yeni Bir Dünya’nın kurulmasının mümkün olduğuna inanıyoruz ve bunun için çalışıyoruz. Gecemiz hayırlara vesile olsun.”
“AİLE İÇİ İLETİŞİMDE SAMİMİYET GEREKLİ VE ÖNEMLİDİR”
Eğitimci-Yazar Sıtkı Aslanhan, Mekke’nin Fethi döneminden günümüze aile içi iletişim hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Aslanhan, “Anneler ve babalar çocuklarına daha çok zaman ayırmaya gayret etmeliler. Sadece beden olarak değil, ruh ve gönül olarak da çocuklarınızın yanında olun. Çocuklara başarıyı, parayı, mevkiyi kaybetmemeyi öğretmeden önce sevgiyi, saygıyı, merhameti öğretin. Anneler ve babalar çocuklarına davranışlarıyla örnek olmalıdırlar. Her ailenin sahip olması gereken sevgi ve saygı atmosferi sağlıklı bir iletişimle sağlanabilir. Sevgi sadece sözle değil, tavırla gösterilmelidir. Aile içi iletişimde samimiyet gerekli ve önemlidir. İyinin, doğrunun, faydalının ve adaletin yeryüzüne egemen olması için mücahede eden; bilgili, inançlı ve çalışkan bir nesil yetiştirmenin gayretinde olan AGD’ye her bir aile gönül rahatlığı ile evlatlarını göndermelidir. AGD kendi zamanının tanıklığını yaparak kadim olan iyinin gelenekten geleceğe taşınmasında köprü görevi üstlenmiş bir gençlik yapılanmasıdır.” Program sonunda Siyer-i Nebi sınavında dereceye giren gençlere ödülleri verildi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM