Belediye yol katılım payı almayacak

Belediye yol katılım payı almayacak

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, il tanıtımına çok büyük katkısı olduğunu vurguladığı Karavanfest’in bu yıl Ocak ayı sonunda düzenleyeceklerini belirtti. Zeybek tanıtım çalışmaları sonucu Afyonkarahisar’ı ziyaret eden sayısının arttığı gibi, otellerde konaklama yoğunluğunun da arttığını söyledi. Öte yandan toplantıda yol harcamalarına katılım payının yoldan yararlanan gayrimenkul sahiplerinden alınmamasına karar verildi

 

Afyonkarahisar Belediye Meclisi 2023 yılı Ocak ayı toplantısı Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in başkanlığında dün akşam Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplam 51 gündem maddesi görüşüldü. Meclisin Şubat ayı toplantısı 1 Şubat 2023 Çarşamba akşamı Meclis Toplantı Salonu’nda saat 18.00’de başlayacak. Meclisin 2023 yılı ilk toplantısına AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, İl Başkan Yardımcısı Tahsin Aydın, Gençlik Kolları Başkanı Ethem Karahan, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İbrahim Karataş katıldılar.
“HEPİMİZİN TEK
GAYESİ İLİMİZİN MENFAATİ OLDU”
Toplantı başlangıcında Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş’un Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in doğum gününü kutladığı video yayınlandı. Millet İttifakının CHP’li Üyesi H. Hüsnü Taşer de Zeybek’e sağlıklı bir ömür dileğinde bulundu. Bir önceki toplantıya ait 2022 yılı Aralık ayı meclis tutanak özeti oybirliğiyle kabul edildi. Toplantının açış konuşmasını yapan Mehmet Zeybek, “Acısı ve tatlısıyla 2022 yılını geride bıraktık. 2022 yılında Meclis’te her ne kadar 4 grup olsak da uyumlu bir çalışma sergiledik. Hepimizin tek gayesi güzel Afyonumuza hizmet etmek şehrimizi bir adım daha ileriye nasıl götürebiliriz oldu. Seçildiğimiz günden bu tarafa yaptığımız meclis toplantılarında aldığımız tüm kararları ilimiz menfaatine olacak şekilde alarak uygulamaya geçtik. Bundan dolayı ben tüm meclis üyelerimize çok teşekkür ediyorum. İnşallah 2023 yılının ilimize, ülkemize, tüm insanlığa, mazlum coğrafyaya huzur, bereket ve barış getirmesini temenni ediyorum.” dedi. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, 2023 yılının Cumhuriyetin kuruluşunun 100’ncü yıldönümü olduğunu belirtti. Zeybek, “2023 yılı Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’ncü yılı, ülkemizin de ‘Türkiye Yüzyılı’ olacak. Türk dünyası ile birlikte hareket edeceğimiz iyi gelişmelere vesile olmasını temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.
“150 BİN TON ASFALT DÖKTÜK, HALKIMIZA PARKLAR AÇTIK”
Belediye faaliyetleri, hizmetleri, çalışmaları ve yatırımları açısından 2022 yılının kritiğini yapan Zeybek, “Alt yapı ve üst yapı çalışmalarında ciddi mesafeler kat ettik. Yola çıktığımızda yol medeniyettir dedik. Bu kapsamda olması gereken yerlere sıcak asfalt, sathi asfalt dökerek, kilitli parke taşı döşeyerek ilimize hizmet etmeye gayret ettik. Orta refüj çalışmalarıyla şehrimizi güzelleştirmeye, yeni bir görünüm kazandırmaya çalıştık. Bordürlerin kalıplarını alıp, ihale yapmadık. Yüntaş A.Ş bünyesinde kendi işçilerimizin döktükleri bordürleri kullandık. 2022 yılında 150 bin ton asfalt sıcak asfalt serimi gerçekleştirdik. Alt yapı konusunda yine büyük işler başardık. 2022 yılından günümüze kadar Afyonumuz’da 168 kilometre yağmur suyu hattı varken, Belediye Meclisimizin aldığı kararlarla 4 yılda bu orana 68 kilometre daha ilave edildi. Yeşil alanları anlatmaya gerek yok. Bulduğumuz geniş alanları büyük parklar, büyük alan bulamadığımız yerlere cep parklar yaparak halkımızın kullanımına açtık. Yaklaşık 96 tane cep park yaptık.” diye konuştu.
“GASTRONOMİ ŞEHRİYİZ,
SIRF YEMEK YEMEK İÇİN İNSANLAR ŞEHRİMİZE GELİYORLAR”
Sosyal tesisler anlamında halka daha iyi hizmet vermek için açılan No 03 Kafenin yanı sıra Anıt Kafe ile Devrane Parkı Kafesini hizmete aldıklarını söyleyen Zeybek, “Tanıtım çalışmalarına baktığımızda Afyonkarahisar dışardaki insanlara göre yol güzergâhında alışveriş yapılan, içine uğranılmayan bir şehir olarak adlandırılıyordu. Gastronomi Festivallerimizle, şehrimiz ve şehrimizin değerlerinin tanıtımıyla şehrimizi kenarından geçilen bir şehir değil içine girilip gezilen, hatta otellerle yaptğımız görüşmelerde konaklama gün sayısının ortalama 1,6 iken bu sayının 3 güne çıktığını öğrendik. Belki birçok kişi bunu yakından takip ediyor. Afyon’da tanıtımlardan sonra ciddi bir trafik yoğunluğu yaşanıyor. Şehir dışından gelen insanların özellikle sırf yemek yemek için, gastronomi şehri olduğumuz için Afyon’a uğradığını, sırf bu yemekleri tatmak için seyahat yaptıklarını çok iyi biliyoruz.” şeklinde konuştu.
“ERDAL AKAR PARKI İLE KALE ARASINDA BİR KABİN ASILI DURACAK”
Türkiye’de ilk defa Engelsiz Gastronomi Merkezi ve Terapi Merkezini yaptıklarını belirten Zeybek şunları kaydetti: “Engelsiz Gastronomi Merkezi ve Terapi Merkezinin 10 gün içerisinde açılışını gerçekleştireceğiz. Devlet Hastanesine yaptığımız kreş sağlık çalışanlarımızın çocuklarına hizmet veriyor. Yenice Mahallesine Kokoreççiler Çarşısını yaptık. Kokoreç satıcılarımız oraya taşındılar. Yoncaaltı Camii yanına yerleşik bir pazar yeri ve altına 100 araçlık otopark yapıyoruz. İsmet Atilla Kültür Merkezi’ni yapacak olan müteahhit genç yaşta vefat etti. Makine İkmal Müdürlüğünün olduğu yere Bilim Merkezi’ni biz yapacağız. TÜBİTAK’la mutabakat imzaladık. Teleferik ihalemizi yaptık. He rşey hazır durumda. Benim müteahhitle yaptığım anlaşma sonucu Mayıs ayına kadar direkler dikilecek halat gerilecek. Erdal Akar Parkı ile Kale arasında bir kabin asılı duracak. Çalışmalar hız verildi. Gedik Ahmet Paşa Kütüphanesi inşaatı devam ediyor. İnşallah yaz döneminde hizmete alacağız.”
“TÜRKİYE’NİN EN BAŞARILI SOKAK SAĞLIKLAŞTIRMASI AFYON’DA”
Zeybek sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’nin en başarılı sokak sağlıklaştırmasını yapan Belediyeyiz. Yaklaşık 250 konağımızı restore ettik. Yüz bin metrekare alanda 500 kişilik tribüne sahip Rahvan At Yarışları ve ata sporumuz Atlı Cirit sporunun yapılacağın alanı yapıyoruz. Sahipata’da ki spor salonumuz kaderine terk edilmiş durumdaydı. Bin 500 kişilik tribün vardı. Çevre düzenleme çalışması bitmek üzere. Spor severlerin hizmetine sunacağız. Olimpik Yüzme Havuzumuz 1,5 aydır havuz suyla dolu. Gençlik Spor Bakanımız, ‘Burayı bitir Türkiye Şampiyonası size vereyim.’ diye söz vermişti. Kendisine bunu hatırlatacağız. Sosyal Belediyecilik hizmetleri kapsamında ihtiyaç sahiplerine koli dağıtımı, hoş geldin bebek paketleri dağıttık. Söyleşiler, konferanslar düzenledik. İnşallah bu yıl daha geniş kapsamlısını planladığımız kitap fuarı ve baharla birlikte ücretsiz sinema etkinlikleri yapacağız.”
MECLİS ÜYELERİ BU YIL DA
TATİL YAPMAYACAK
Belediye’nin bir önceki yıl gelir ve giderleri ile hesap kayıt ve işlemlerinin kontrolü için Denetim Komisyonu üyeliklerine Semai Kaya, Şükrü Tunçbilek ve Bekir Lafçı 27 geçerli oyu alarak seçildiler. Seçimde geçersiz oy kullanılmadı. 2023 yılında Belediye Meclis üyeleri tatil yapmama kararı aldı. Meclis toplantıları sesli ve görüntülü cihazlarla kayda alınacak.
YOL KATILIM PAYI ALINMAYACAK
1 Ocak-31 Aralık 2022 tarihleri arasında asfalt ve parke yol yapım işlerinde Belediye bütçesinden harcanan yol harcamalarına katılım payının yoldan yararlanan gayrimenkul sahiplerinden alınmamasına oybirliğiyle karar verildi. Belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere bir adet servis aracının sıfır ya da sıfıra yakın ikinci el olarak alınması teklifi oybirliğiyle kabul edildi. Belediye sınırlarında aktif faaliyet gösteren amatör spor kulüplerine ve Belediyespor Kulübüne nakdi yardım yapılmasına karar verildi. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, yasaya göre Belediye gelirinin binde 12’si ölçeğinde yardım yapılabileceğini belirtti. Amatör spor kulüplerine 6 milyon 460 bin TL nakdi yardımda bulunulacak.
T PLAKALI 5 ARAÇ BELEDİYE UHDESİNE KALACAK
03 T 0078, 03 T 0079, 03 T 0118, 03 T 0155 ve 03 T 0252 plakalı araçlarla ilgili yasa ve ilgili Sayıştay raporları doğrultusunda Trafik Komisyonu’nca yapılan değerlendirme sonucu Belediye uhdesinde kalmasını uygun gören rapor oybirliğiyle kabul edildi. Uydukent Ekspres Minibüs Hattında çalışan araçların güzergâhında düzenleme yapılması ilgili Trafik Komisyonu gerekli incelemeyi yaptıktan konu tekrar meclis gündemine gelcek. 03 M 0043, 03 M 0047, 03 M 0053, 03 M 0055, 03 M 0143, 03 M 0365 plakalı araçların Belediye uhdesinde kalmasını uygun gören komisyon raporu oybirliğiyle kaubl edildi. Bu araçların çalışma ruhsatlarının iptal edildiğini söyleyen Mehmet Zeybek, “Bu araçlar 49 yıl süresini dolduran araçlardır. Üst mahkeme bu doğrultuda karar verdi. Biz mahkemenin kararını uyguluyoruz.” diye konuştu.
“VALİ HANIMLA KONUYU GÖRÜŞECEĞİZ”
Belediye Meclisi’nin 1 Haziran 2022 tarihinde aldığı kararla il merkezi Mecidiye Mahallesi’nde 325 ada, 7 ve 8’nci parselde bulunan İl Sağlık Müdürlüğü adına yapılan tahsisin kaldırılması ve ilgili kararın iptali teklifi oybirliğiyle kabul edildi. Konu hakkında açıklama yapan Mehmet Zeybek şunları söyledi: “Mal sahibi tarafından verilen binanın restorasyonu yapılmıştı. Bilim Merkezi olması düşünüldü ama çok küçük geldiği için İl Sağlık Müdürlüğünün 112 olarak kullanmasını düşündük. Sağlık Müdürlüğü de vazgeçince bina tekrar Belediyemize geçiyor. Kullanım tasarrufuyla ilgili olarak herhalde birisine vereceğiz. Mal sahibi doğduğum ev diyor. Bu evin bir odasında özel eşyalarını müze gibi kullanılmasını istiyor. Zaten bu ev Mecidiye Mahallesinde küçük bir evdir. Belediye olarak biz kullanamayız ama birisi çıkarsa herhalde veririz. Sayın Valimiz talep eder mi bilmiyorum. Vali hanımla görüşeceğiz.”
“GAZLIGÖL KAPLICA TESİSLERİNİ YÜNTAŞ A.Ş. ÇALIŞTIRACAK”
Mülkiyeti İl Özel İdaresine tasarrufu Belediye’ye ait olan Gazlıgöl Kaplıca Tesislerinin 10 yıl süre ile kiraya verilmesi ve kira şartları ile muhammen bedel tespiti için Belediye Encümenine yetki verilmesine karar verildi. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, bu tesisi önceden Belediye şirketi Yüntaş A.Ş.’nin çalıştırdığını, Covid-19 pandemi sürecinde tesisi Belediye olarak aldıklarını, şimdi tekrar Yüntaş A.Ş. tarafından tesisin çalıştırılacağını açıkladı.
BELEDİYE OCAK AYI SONU 2. KARAVANFEST’İ DÜZENLEYECEK
Afyonkarahisar Belediyesi, Türkiye Motosiklet Federasyonu ve Anadolu Motor ve Doğa Sporları Kulübü Derneği işbirliğinde 27-28-29 Ocak 2023 tarihlerinde Belediye’ye ait motokros alanında 2’nci kez düzenlenecek olan “Karavanfest 2023” festivalinin düzenlenmesi için kulüp ve dernekle işbirliği protokolü imzalaması için Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e yetki verildi. Zeybek, “Geçen yıl 15 Ocak tarihinde ciddi bir kar yağışında Karavanfest organizasyonunu yapmıştık. Bu sene ikincisini yapalım diyoruz. Afyon’un tanıtımı için gerçekten çok büyük bir önem arz ediyor. O günden bugüne kadar oradan karavanlarıyla geçen insanlar neredeyse o mekânda kalmayan boş bırakılan yer yok desek yeridir. İlimizin tanıtımı için çok faydalı oluyor.”
DOKUZ SÖZLEŞMELİ PERSONELİN SÖZLEŞMELERİ YENİLENDİ
Afyonkarahisar Belediyesi’nde sözleşmeli olarak çalışan toplam 9 personelin 2023 yılı sözleşmelerinin yenilenmesine karar verildi. Dokuz sözleşmeli çalışandan 5’i mühendis, 1’i mimar, 1’i peyzaj mimarı, 1’i teknisyen biri ise avukat. Sözleşme ücretleri 8.506,80 TL olarak belirlendi. Millet İttifakının CHP’li Üyesi Av. Murat Çelikbaş, ücretlerin personel vasıflarına göre az olduğunu söylemesi üzerine sözleşmeli personele net rakam olarak ödencek ücretin mecliste belirlendiği, söz konusu rakamın yan ödemelerle birlikte 14 bin TL’yi bulduğu açıklandı.
“ADAM KALE’YE ÇIKIP SPREY BOYA İLE YAZI YAZMIŞ”
Millet İttifakının İYİ Partili Belediye Meclis Üyesi Harun Sağlam gündem dışı söz alarak üst geçitlerin çok kirli olduğunu, tuvalet atıklarının çok kötü kokuya neden olup çok çirkin ifadelerin yazıldığını belirtti. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek durumdan son derece rahatsızlık duyduklarını belirtti. Zeybek, “Biz Belediye olarak gerekli temizliği yaptıralım, çirkin yazılarıda sildirelim. Ama bunu yapan kişiler bizim insanlarımız. Maalesef aile terbiyesinden yoksun kişiler. Adam Kale’ye çıkıp sprey boyayla yazı yazmış.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM