Köksal: Yeni yıla yine zamlarla girdik…

Köksal: Yeni yıla yine zamlarla girdik…

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, her zaman olduğu gibi yeni yıla yeni zamlarla girildiğini söyleyerek, “Vatandaş; Pastırma, muz, pasta alamıyorum demiyor. Vatandaş; Kiramı, elektriğimi, doğalgazımı ödeyemiyorum diyor. Vatandaş açılıktan inliyor. Ama AK Parti’liler lüks hayatı yaşamaktan mutluluk çığlıkları atıyor” dedi

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Emirdağ İlçesi’nde beraberinde CHP Emirdağ İlçe Başkanı Barış Can, Yönetim Kurulu Üyeleri ve partililerle birlikte pazaryeri ziyaretinde bulunup esnaf ve vatandaşları dinledi. İlk olarak CHP Emirdağ İlçe Başkanı Barış Can, Yönetim Kurulu Üyeleri ve partililerle birlikte gündemi değerlendiren Milletvekili Köksal, daha sonra esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelerek sorunları dinledi.
“KAÇINILMAZ SON: YENİ YILA YENİ ZAMLAR..!”
Pazar yeri ziyaretinde yine bir dokunup bin ah işiten Köksal, “Denge kelimesinin önemini bir kez daha gördük. Asgari ücrete yapılan zam, tüm ürünlere yeni zamları beraberinde getirdi. Maliyetlerin artması işveren için de bir dert oldu ve kaçınılmaz son: Yeni yılla yeni zamlar… Peki bu asgari ücrete bu derece zam yapılması yüzleri güldürecek mı? AK Parti neden taşın altına elini koymuyor? İşveren ve çalışan arasındaki maaş yerine kestiği vergiler üzerinde çalışma yapsa. Aslında vergi demişken maaşlara yapılan zam oranıyla vergilere yapılan zam oranı neden aynı değil? Devletin geliri olan köprü geçiş ücretleri, motorlu taşıt vergisi, elektrik, doğalgaz vb. neden aynı oranda zam gelmiyor?” dedi.
“VATANDAŞ DEVLET İÇİN Mİ YAŞIYOR, YOKSA DEVLET VATANDAŞ İÇİN Mİ VAR?”
Milletvekili Köksal, asgari ücrete yapılan zammın daha insanların cebine girmeden erimeye başladığının önemle altını çizerek, “Nasreddin Hoca’nın fıkrası gibi. Bana verirken kaşıkla, kendisine kepçeyle. Çok merak ediyorum AK Parti döneminde vatandaşlar devlet için mi yaşıyor? Yoksa devlet vatandaşlar için mi var? Eskiler ne kadar güzel söylemiş: İşten artmaz, dişten artar diye. Zamlarla açığı kapatacaklarına, devlet harcamalarını kıssınlar. Neden makam araçları trilyonluk, neden seçimlere trilyonlarca para harcanıyor?” şeklinde konuştu.
“AK PARTİ, ZAMLARI YAPANIN ZİNCİR MARKETLER OLDUĞUNU SÖYLÜYOR”
Ekonominin her geçen daha da kötüye gittiğini belirten Köksal, “Hükümet zamları yapanın market zincirleri olduğunu belirtiyor. Peşini bırakmayacakları türküsü ise ağızlarında. Peki bu ülkenin ekonomisini belirli kişilerin eline bırakmak ne derece doğruydu? Herkes kıyafetinden tut, evindeki peynirine kadar bu kurumsal şirketlerin market ya da mağazalarından alıyor. Bir takımın başarısızlığını nasıl teknik direktöre soruyorsak haliyle bu zam denen başarısızlığın suçunu işverende göremeyiz. Ekonomik dar boğazın sorumlusu AK Parti’dir.” diye konuştu.
“VATANDAŞ BU FİLMİ DAHA ÖNCE SEYRETTİ..!”
Vatandaşların asgari ücrete yapılan zam oranına her zamanki gibi sevinmediğinin önemle altını çizen Köksal, “Tam aksine asgari ücrete zam yapılması halkın gözünü korkuttu. AK Parti her zamanki gibi bir verip, üç aldı. Vatandaşlarımız bu filmi daha önce seyrettiği için asgari ücrete yapılan zamma sevinemedi. AK Parti’liler aynı gemideyiz, diyor. Titanik filmi gibi… Evet aynı gemideyiz. Onlar en üst bölümde, en güzel yemekler, en güzel odalar. Bizler ise en alt bölümde. Evet aynı yere gidiyoruz, ama aynı değil! Halkımız AK Parti döneminde acı bir gerçekle karşılaştı. Tarih kitaplarında okuduğumuz halk sınıflandırması, Saray hükümeti ile geri geldi. Köleler, soylular, işçiler..! Bir tarafta çok lüks bir yaşam, diğer tarafta ezilen bir halk.” ifadelerini kullandı.
“VATANDAŞLAR AÇLIKTAN İNLİYOR”
Ekonomik krizin hat safhaya çıktığı ülkemizde vatandaşların maaşıyla kredi kartı borcunu kapatamadığını, çocuğunun okul ihtiyaçlarını alamadığını kaydeden Milletvekili Köksal, “AK Parti’liler dünya sıkıntı yaşıyor diyor! Peki bu sıkıntıların oranı diğer ülkelerde de aynı mı? Halkın şikayetçi olmasına anlam veremeyen AK Parti’liler şunu anlayamıyor: Bu bir şikayet değil, zamların altında ezilmişliğin feryadı..! Vatandaş; Pastırma, muz, pasta alamıyorum demiyor. Vatandaş; Kiramı, elektriğimi, doğalgazımı ödeyemiyorum diyor. Vatandaş açılık sınırında, çöpten ekmek toplayan bir kesim var. Vatandaş açılıktan inliyor. Ama AK Parti’liler en lüks hayatı yaşamaya devam ediyor. Bir kez daha anladık ki, tok açın halinden anlamıyor.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM