Aile okulu başladı, bu sefer veliler karne aldı

Aile okulu başladı, bu sefer veliler karne aldı

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, “Veliler İçin Aile Okulu” eğitim programını tamamlayanlara sertifikalarını verdi

 

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü bünyesinde, Afyonkarahisar Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde yapılan “Veliler İçin Aile Okulu” eğitim programında ilk sertifikalar Vali Yiğitbaşı tarafından velilere verildi. Sertifikalarını vermek üzere tüm velileri Valilik binasına davet eden Vali Yiğitbaşı, toplantıda tüm velilerin deneyimlerini ve kazanımlarını ayrı ayrı dinledi. Özellikle babaların çocuk yetiştirmede daha aktif bir rol üstlenmesi için planlanan bu eğitimde, Vali Yiğitbaşı babaların değişen fikirlerini dinledi.
EĞİTİM BABALARIN ÇOCUK YETİŞTİRMEDE AKTİF ROL ALMASINI AMAÇLIYOR
Özellikle babaların çocuk yetiştirmede daha aktif rol almasını amaçlayan eğitim sonrasında, babaların eğitimden ve süreçten son derece memnun oldukları yönünde yorumlar alan Vali Yiğitbaşı, öğretmen ve velilerle yapılan dersler ve etkinlikler hakkında sohbet etti. Vali Yiğitbaşı, “Şimdi aileyle ilgili çocukla ilgili başlıklar olduğunda direk anneler kadınlar geliyor aklımıza. Bu çağda çocuk yetiştirmek çok zor, tek başına annelerin üstesinden gelebileceği bir durum değil. Onun için diyorum ki babaları da dâhil edelim, onlar da güç versin anneye, eşe. Çocuk karşısında hem anne hem baba birlikte olunca o süreç daha etkili oluyor.” dedi.
Afyonkarahisar Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonuyla düzenlenen “Veliler İçin Aile Okulu” eğitim programı kapsamında temel olarak sosyal ve duygusal beceri gelişimi, aile içi iletişim becerileri, akran ilişkileri, bilinçli ve güvenli teknoloji kullanımı, çalışma ve stres yönetimi ve bağımlılık gibi temalar işlendi. İl genelinde toplam 1492 öğretmenin eğitim aldığı programa, 33217 veli katıldı. Program kapsamında il genelinde 650 kurs açıldı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM