Yenilmez, Afyon’da matematik dersi verdi

Yenilmez, Afyon’da matematik dersi verdi

Abdurrahim Mısri Ortaokulu’nda “Matematik Seferberliği” kapsamında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Matematik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kürşat Yenilmez öğrencilere ders verdi

 

Millî Eğitim Bakanlığı, TÜBİTAK ve üniversiteler iş birliğinde hayata geçirilen matematik dersinin öğrenimini günlük yaşam becerilerine uyarlayarak kolaylaştırmak, öğrencilerin bu dersi küçük yaştan itibaren sevmelerini sağlamak amacıyla başlatılan Matematik Seferberliği kapsamında çalışmalar devam ediyor.
Aralık ayında Antalya’da yapılan ve Afyonkarahsar’ıi temsil eden Abdurrahim Mısri Ortaokulu Matematik Öğretmeni Ebru Eroğlu Çevik’in “Matematik Seferberliği Çalıştayı” ndan sonra okulda Matematik Seferberliği çalışmalarına tüm öğretmenler ve öğrencilerle birlikte katılımlarına hız verildi. Bu kapsamda Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Matematik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kürşat Yenilmez öğrencilerle bir araya gelerek sohbet etti. Ortaokul öğrencileriyle yaptığı dersi ve sohbeti değerlendiren Yenilmez şöyle konuştu: “Geleneksel yöntemlerle yoğun bilgi aktarımına maruz kalan öğrencilerimizin matematik dersine karşı önyargıya sahip olmalarına sebep oluyordu. Bakanlığımızın başlattığı Matematik Seferberliği ile öğrencilerimizde bilgi üretkenliği ve düşünme süreçleri ön plana çıkmaya başladığını ve öğrencilerimizin derse karşı olumlu tutum kazanmalarına sebep oldu. Okulumuzda yaptığımız özverili çalışmalarının katkısını öğretmen ve öğrencilerin üzerinde olumlu ve önemli değişiklikler oluşturacağını belirtti.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM