İİBF’de “Göçü Konuşalım” paneli düzenlendi

İİBF’de “Göçü Konuşalım” paneli düzenlendi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Maliye Kulübü ile Afyonkarahisar İl Göç İdaresi iş birliğinde “Göçü Konuşalım” paneli gerçekleştirildi

 

Sabri Bektöre konferans salonunda düzenlenen ve Moderatörlüğünü İİBF Maliye Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Ciğerci yaptığı panelde; Afyonkarahisar İl Göç İdaresi Müdürü Mahmut Kurtuluş, Yabancılar Çalışma Grup Başkanı Hasan Hüseyin Üzmez ile Uyum ve İletişim Çalışma Grup Başkanı Hüseyin Özcan konuşmacı olarak yer aldı.
Panelin açış konuşmasını yapan İİBF Maliye Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Ciğerci, göç kavramının insanlık tarihi kadar eski olduğunu söyledi. Ciğerci, İl Göç Uzman Yardımcısı mesleğinin kariyer mesleği olduğunu ifade etti.
İl Göç İdaresi Müdürü Mahmut Kurtuluş ise Afyonkarahisar ve Türkiye’de ikamet eden yabancıların farklı statülere göre kalış haklarının olduğunu, Geçici Koruma, Uluslararası Koruma, İkamet İzni, Düzensiz Göç, İnsan Ticareti Mağdurları gibi konularda birçok farklı kalış hakkına ilişkin teknik bilgiler verdi. Kurtuluş, göç konusunun çok önemli ve bilgi gerektiren çok teknik bir konu olduğunu belirterek göçmenlerin yasalarla güvence altına alınan haklarından ve yükümlülüklerinden bahsetti. Kurtuluş, toplumun göçmenlere yönelik algılarının ve bunun neticesinde göçmenlerle ilgili doğru bildikleri yanlışların olduğunu anlatarak aslında yanlış bilinen doğruların neler olduğuna dair bilgiler paylaştı.
Afyonkarahisar İl Göç İdaresi Yabancılar Çalışma Grup Başkanı Hasan Hüseyin Üzmez ile Uyum ve İletişim Çalışma Grup Başkanı Hüseyin Özcan ise İl Göç Uzman Yardımcılığı kariyerini anlatarak, öğrencileri mevzuat hakkında bilgilendirdi.
Panel soru cevabın ardından sona erdi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM