“Çıraklığını yapmadığınız işin ustalığını yapamazsınız”

“Çıraklığını yapmadığınız işin ustalığını yapamazsınız”

İŞKUR İl Müdürü Ahmet Karakaya, meslek liselerinin önemini vurguladı. Karakaya, “Bir işin çıraklığını yapmadan ustalığını yapamazsınız” dedi

 

Afyonkarahisar Rahmiye Sare Palalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri İŞKUR Afyonkarahisar İl Müdürü Ahmet Karakaya ile Kariyer Günleri’nde bir araya geldi. Konuşmaların ardından eğitim alan öğrencilere meslek edindirme sertifikası verildi.
“HAYATIMIZI DİSİPLİNE ETMEMİZ GEREKİR”
Ahmet Karakaya, Rahmiye Sare Palalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10-11 sınıf öğrencileri ile bir araya gelerek meslek seçimi ve meslek liselerinin önemini anlattı. Okulun kurucusu Önder Artuk’un da katıldığı Kariyer Günlerinin açılış konuşmasını Okul Müdürü İbrahim Çakal yaptı. Çakal, “Hayatınıza dair genel davranış kurallarını, toplumda doğru yaşama biçimini, ahlakı ve edebi değerleri, inancımızın ve kültürümüzün değerlerini, doğru insan olmayı öğrenerek hayata doğru adım atma, geleceğimizi doğru kurma adına sizlerin hal, hareket, tavır ve davranışlarını bir nizam altına almaya okul olarak gayret ediyoruz. Nasıl ki içerisinde bulunduğumuz salonda kılık ve kıyafette bir birliktelik sağlanmış, bir iş disiplini olmuş işte hayatımızıda böyle dizayn etmemiz gerekir. Doğru davranırsak büyüklerimize ve küçüklerimize karşı davranışlarımızı doğru yaparsak sınıf içerisinde, sınıf içerisinde sorumluluklarımızı yerine getirir, öğrencilik vasfını taşırsak geleceğimizin inşasını doğru yaparız.” dedi.
“16 YAŞINDA İŞ-KUR’A KAYIT OLABİLİYORSUNUZ”
İŞKUR İl Müdürü Ahmet Karakaya, meslek liselerinin önemli olduğunu belirterek, bu okullardan mezun olan öğrencilerin mühendis olacaklarına dikkat çekti. Karakaya şunları kaydetti: “Doksanlı yallarda ben sizin gibi lise öğrencisiydim. Zaman çabuk geçiyor. Bu sebeple zamanımızı mutlaka iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Ortalama hepiniz 11. sınıf öğrencisisiniz. Önünüzde 1 yıl var. Sizleri önemsediğimiz için buradayız. Sizin başarılı olmanız, daha iyi yerlere gelmeniz, bunun için buradayız. 15 yaşını bitirip, 16 yaşından gün aldığınız zaman İş-Kur’a kaydınızı olabiliyorsunuz. Meslek seçme aşamasında yine sizlere yardımcı olabiliriz. Online başvurabileceğiniz gibi, yüz yüze görüşerek de size bu konuda eğitim verebiliyoruz. Bu eğitimlerimiz ücretsiz, herhangi bir ücret almıyoruz kurum olarak. Eğitimin sonunda size katılım sertifikası veriyoruz. Amacımız bir farkındalık oluşturmak. Meslek Lisesinde okuyorsunuz. Meslek önemli, lisede siz bu işi öğreneceksiniz ki daha sonra bir işin mühendisliğini yapabilin. Bir işin çıraklığını yapmadan ustalığını yapmazsınız. Bunu da biz sahada görüyoruz, özellikle elektrik mühendislerinde. İleride birer mesleğiniz olacak. Eğer bu meslekte başarılı olmak istiyorsanız, sürekli çalışmanız gerekiyor, kendinizi geliştirmeniz gerekiyor.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM