“Kadın demek üretim, iktisat, kalkınma demektir”

“Kadın demek üretim, iktisat, kalkınma demektir”

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, kadınların üretimin her aşamasında kilit role sahip olduklarını söyleyerek, “Kadın demek üretim demek, kadın demek iktisat demek, kadın demek kalkınma demek” dedi

 

Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Sultandağı İlçesi’ni ziyaret etti. İlk olarak Sultandağı Belediyesi’ni ziyaret eden Vali Yiğitbaşı, Belediye Başkanı Mehmet Aldırmaz’ dan ilçenin genel durumu ve ilçede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Ardından Sultandağı Kadın Kültür Evi ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Sultandağı Temsilciliği’nde incelemelerde bulunan Vali Yiğitbaşı, vatandaşlarla uzun süre sohbet etti. Kadın Kültür Evi ziyareti esnasında devam eden Kur’an’ı Kerim dersine katılan Vali Yiğitbaşı, kadınlardan Kur’an’ı Kerim tilaveti dinledi.
KÖY YAŞAM MERKEZİ
AÇILIŞINA KATILDI
Programına Karapınar Köyü ziyareti ile devam eden Vali Yiğitbaşı köyde kendisini karşılayan vatandaşlarla bir araya geldi. Köy sakinlerinin istek ve ihtiyaçlarını dinleyen Vali Yiğitbaşı, ilgili birimlere sorunların çözümü için talimatlar verdi. Karapınar İlkokulu’nda birinci, ikinci ve üçüncü sınıf öğrencilerine karne dağıtan Vali Yiğitbaşı, ara tatilde çocukların okuma alışkanlıklarını desteklemek için Valilik tarafından basılan hikâye kitaplarını hediye etti. Daha sonra Vali Yiğitbaşı ve beraberindekiler okul binasına ek olarak yapılan ve köydeki vatandaşların eğitim, kültür ve sanat ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla hizmete sunulan Köy Yaşam Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi.
KÖY SAKİNLERİNİ DİNLEDİ
Sultandağı İlçesi’ne bağlı Taşköprü ve Kırca köylerini de ziyaret eden Vali Yiğitbaşı köy meydanında vatandaşlarla bir araya gelerek köy muhtarlığına misafir oldu. Sultandağı ilçe merkezinde restorasyonu süren Tarihi Selçuklu Kent Meydanı’nda incelemelerde bulunan Vali Yiğitbaşı, yürütülen çalışmalar ile ilgili İlçe Kaymakamı Murat Demirbilek ve Belediye Başkanı Mehmet Aldırmaz’dan bilgi aldı.
“KADIN DEMEK KALKINMA DEMEK”
İlçenin önde gelen tekstil ve kuru meyve tesislerini ziyaret eden Vali Yiğitbaşı, burada çalışan kadınlarla ilgili olarak kadın istihdamına şu sözlerle vurgu yaptı:
“Bölgemizin tarımsal değeri çok yüksek. Bu değerin üretiminde kadınların emeği ise çok büyük. Çünkü kadın üretimin her aşamasında kilit role sahip. Tarladan fabrikaya evden atölyeye kadar her noktada bu özverinin karşılığını görmek mümkün. Dolayısıyla kadın demek üretim demek, kadın demek iktisat demek, kadın demek kalkınma demek. Bu vesileyle burada azimle çalışan ve ülkemizin katma değerine her aşamada katkı sunan tüm kadınlarımıza teşekkür ediyorum.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM