Meslek gruplarından  Atıksu Arıtma Tesisi’ne ziyaret

Meslek gruplarından Atıksu Arıtma Tesisi’ne ziyaret

Afyonkarahisar Çevre Mühendisleri Derneği (AÇEMDER), Afyon Kocatepe Üniversitesi Çevre ve İklim Topluluğu ve çeşitli meslek gruplarından oluşan topluluk üyeleri, Atıksu Arıtma Tesisi Kurma ve İşletme Birliği’ne ait Merkez İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisini ziyaret eederek çalışmalar hakkında bilgi aldı

 

Afyonkarahisar Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “2010 yılından bu yana şehrin atık sularını arındırarak doğaya ve çevreye zararsız hale getiren Atıksu Arıtma Tesisi Kurma ve İşletme Birliği her kesimden ilgililerin dikkatini çekiyor. Türkiye’ye örnek olan tesis her gün farklı ziyaretçileri ağırlamayı sürdürüyor. Tesisin son ziyaretçileri Afyonkarahisar Çevre Mühendisleri Derneği (AÇEMDER) ile Afyon Kocatepe Üniversitesi Çevre ve İklim Topluluğu oldu. Ziyarette Birlik Müdürü Hüseyin Can tarafından tesis tanıtılarak, işlevi hakkında bilgiler verildi. Tesisin her kademesini ayrı ayrı gezerek bilgiler alan ziyaretçilere Atıksuyun tesise gelişinden Akarçay’a deşarjına kadar geçen her süreç detaylı bir şekilde anlatıldı.” denildi.
“KENDİ KENDİNE YETEN BİR TESİS”
Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:
“Ziyaretçilere Atıksu Arıtma Tesisi Kurma ve İşletme Birliği’nin 1 MW mevcut GES’e ilave 1,6 MW GES ile birlikte enerji bakımından tamamen kendi kendine yetecek bir tesis olduğu, 2023 yılı içerisinde hizmete açılması planlanan Dezenfeksiyon Ünitesi ile Arıtma çıkışındaki suların dezenfekte edilerek yaklaşık 800 ha tarımsal alanın sulanacağı ve bu sayede neredeyse tesisden çıkan her atığın geri dönüştürüldüğü, doğaya zararsız hale getirildiği de anlatıldı.
Dernek üyeleri ise Birlik Müdürü Hüseyin Can ve ekiplere teşekkür ederek böyle bir tesisin olmasından ve yeşil bir dünya için bu kadar hassasiyet gösterilmesinden duydukları minneti ifade ettiler.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM