Karavancılar Afyon’da buluştu

Karavancılar Afyon’da buluştu

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek tarafından geçen yıl ilki gerçekleştirilen KaravanFest’in bu yıl ikincisi düzenlendi. Üç gün süren festival kapsamında Türkiye’nin dört bir yanındaki karavancılar Afyonkarahisar’da buluştular

Ulusal Kamp ve Karavan Federasyonu, Anadolu Motor ve Doğa Sporları Kulübü ile Afyonkarahisar Belediyesi tarafından 2. kez düzenlenen KaravanFest kamp ateşinin yakılması ile başladı. Kamp ve karavan sever misafirler Sakarya, Tekirdağ, Düzce, Antalya, İzmir, Uşak, Burdur, Kütahya, Edirne, Kırklareli, Yalova, Balıkesir, Mersin, Ankara, Konya, Aydın, İstanbul, Çanakkale, Eskişehir, Isparta, Denizli, Manisa gibi Türkiye’nin farklı şehirlerinden Afyonkarahisar’a geldi. 200’den fazla misafir festival kapsamında ilk önce rehber eşliğinde İhsaniye ilçesindeki Frig Vadisi’ni gezdi. Şehrin doğası ve tarihine hayran kalan karavancılar kültürel mekânlar ve ticaret merkezi Uzun Çarşı’yı da ziyaret ederek alışveriş yaptı.
KARAVANFEST KAMP ATEŞİNİN YAKILMASIYLA BAŞLADI
Motor Sporları Merkezi’nde termal altyapıya sahip Uluslararası Kamp Karavan Alanı’na gelen misafirler ve protokolün katılımı ile kamp ateşi yaktı.Vali Kübra Güran Yiğitbaşı, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke ile Ulusal Kamp ve Karavan Federasyonu Başkanı Leyla Özdağ, Ulusal Kamp ve Karavan Federasyonu Yurt Dışı Temsilcisi Alper Kasas ve karavancıların katılımı ile 2. KaravanFest’in kamp ateşini alanda yaktı. Ardından Başkan Zeybek, Vali Kübra Güran Yiğitbaşı ve beraberindekiler kamp alanındaki karavanları gezdi ve karavan sahipleri sohbet etti. Heyet, Ulusal Kamp ve Karavan Federasyonu Yurt Dışı Temsilcisi Alper-Yeliz Kasas çiftinin karavanını da ziyaret ederek karavan deneyimi yaşadı. Protokol üyeleri bir süre sohbet ettikten sonra, Alper-Yeliz Kasas çiftine teşekkür ederek gelen misafirler ile görüştü.
“BU KAPSAMDA BİR KARAVAN FESTİVALİ TÜRKİYE’DE BAŞKA BİR YERDE YOK”
Vali Yiğitbaşı, konuşmasında Başkan Zeybek’e teşekkür ederek böyle bir festival ve alanın Türkiye’de başka bir yerde olmadığına dikkat çekti. Vali Yiğitbaşı, “Türkiye’nin pek çok yerinden karavancılarımız buradalar. İçeride bizde bir karavan deneyimi yaşadık kısaca bir kahve içimi kadar olsa bile. Çok memnunlar, Afyon gerçekten bu konuda da öncülük ediyor çok güzel bir festivale. Bunun mutluluğunu taşıyoruz. Belediye Başkanımıza destekleri için çok teşekkür ediyorum. İnşallah nice yıllara kadar uzanır daha da gelişir. Yurt dışından ve yurt içinden daha çok misafiri ağırlamamıza vesile olur. Altyapı çok önemli. Bu kapsamda bir karavan festivali Türkiye’de başka bir yerde yok. Festival alanımızda altyapı sıkıntısı yok. Elektrik, su, başkanımızın destekleri ile sağlanıyor. Bütün Türkiye’yi, turistleri gastronomi şehrimize, tarihin kültürün beşiği olan, sporda da her türlü imkânı sağlayan Afyonkarahisar’ımıza davet ediyoruz. Gelen misafirlerimize de çok teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
“DÜNYA’DA TERMAL BÖLGEDEKİ TEK KARAVAN ALANI”
İkincisi düzenlenerek geleneksel hale getirilen KaravanFest’e katılımla yapıldığına dikkat çeken Başkan Zeybek, “Geçtiğimiz yıl ilk Karavan Festivalimizi gerçekleştirdik. Bu sene ikincisini yapıyoruz. Burası Dünya’da iddia ediyorum termal bölgedeki tek karavan alanı. Karavan Federasyonu ile birlikte bu alanı oluşturduk. Bu sene 200’ün üzerinde katılımcı var. Bu sene kar yok maalesef, gelecek yıl inşallah daha farklı organizasyonlarla karavanseverleri Afyon’da ağırlamak istiyoruz. Karavan ve kamp alanımızı genişlettik, yeşillendirdiğimiz çim alan Belediyemize ait artık. Her geçen gün artan talebe cevap verecek kapasite mevcut. Tüm karavanseverleri Afyon’a bekliyoruz.” dedi.
İLK KONSER MİTHAT KÖRLER’DEN
Festivalin ilk gününde sanatçı Mithat Körler ve orkestrası sahne aldı. Soğuk havaya rağmen alanı dolduran binlerce kişi birbirinden güzel eserlere eşlik etti, keyifli dakikalar geçirdi. Konsere katılanlar ateş başında soğuk havada Körler’in sevgi dolu şarkıları ile ısındı. Mithat Körler, KaravanFest sahnesinde soğuk havayı coşku dolu şarkılarıyla ısıttı.
“KENDİMİZİ AFYONLU GİBİ HİSSEDİYORUZ”
Konser ardımdan Başkan Zeybek ve eşi Sevim Zeybek ünlü sanatçı Mithat Körler ile bir araya geldi. Afyonkarahisar’da olmaktan mutlu olduğunu belirten Körler, “Bir şehir ancak bu kadar güzel tanıtılır. Sayın Başkanıma çok teşekkür ediyorum. Her geçen gün büyüyen gelişen Afyonkarahisar etkinlikler ile ismini marka şehir haline dönüştürdü. Ne mutlu Afyon’da bu güzellikleri yaşayanlara. Önümüzdeki yıl karavanla buraya bu güzelliği yaşamaya geleceğim. Başkanımız gibi dostlarımız oldukça kendimizi Afyonlu gibi hissediyoruz. Eksik olmayın, sağ olun.” diye konuştu.
Başkan Zeybek ise memnuniyetini ifade ederek, “Mithat Bey bizim kardeşimiz, her daim yanımızda. Kendisini artık Afyonkarahisarlı sayıyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılında ilk festivalimiz. Devamı gelecek.” dedi.
BELEDİYE’DEN SUCUK EKMEK İKRAMI
Keyifli dakikalar ardından Belediye karavancılara ve programa katılanlara sucuk ekmek ikramında bulundu. Gastronomi şehrinin meşhur ve tescilli lezzeti sucuk ekmek için metrelerce kuyruk oluştu. Yakılan ateş ve mangal başında misafirler sucuk ekmek yedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM