Boğaz kesen katile müebbet  hapis

Boğaz kesen katile müebbet hapis

Bayat İlçesi’nde geçen yıl hırsızlık amacıyla girdikleri evin sahibi kadını boğazını keserek öldüren katile
müebbet hapis cezası verildi. Olayın diğer zanlısına cinayetten beraat, hırsızlıktan 7 yıl ceza verildi

 

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 8 Kasım 2022 tarihinde başlayan yargılama üçüncü duruşmada karara bağlandı. Karar duruşmasında sanıklar F.A ile E.K’nın son savunmaları alındı.
Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bir yıl önce Bayat ilçesinde oğlu ile arkadaş oldukları 58 yaşındaki Hacer E. adlı kadının evine hırsızlık yapmak için giren ve kadını öldüren F.A ile olayda gözcülük yapan E.K’nın yargılaması tamamlandı. Mahkeme heyeti oybirliğiyle F.A’ya cinayet suçundan müebbet hapis cezası, zararı karşıladığı yağma suçundan 7 yıl 9 ay 10 gün hapis cezası ve tutukluluk halinin hükmen devamına karar verdi. Mahkeme sanık E.K’nın cinayet suçunu işlediğine dair yeterli delil bulunamadığı için beraatına, hırsızlık suçundan 7 yıl 9 ay 10 gün mahkûmiyetine hükmetti.
Sanık F.K hırsızlık yapmak için maktul Hacer. E’nin evine girdiğini, eve girdiği için “köpek” gibi pişman olduğunu söyledi. F.A, “Hırsızlık suçundan verilecek her cezaya razıyım. Ama kadını ben öldürmedim.” dedi. Sanık E.K, olayla bir ilgisinin olmadığını, F.A’nın suçu işledikten sonra dükkânına gelip durumu anlatmasıyla olaydan haberdar olduğunu ifade etti. E.K, “Yemin ederim olayla bir ilgim yok.” ifadelerini kullandı. Cumhuriyet Savcısı her iki sanığın cezalandırılması yönünde müteaala verdi. Yargılamayı tamamlayan mahkeme heyeti oybirliğiyle; Sanık F.A’ya cinayet suçundan müebbet hapis cezası, zararı karşıladığı yağma suçundan 7 yıl 9 ay 10 gün hapis cezası ve tutukluluk halinin hükmen devamına karar verdi. Mahkeme sanık E.K’nın cinayet suçunu işlediğine dair yeterli delil bulunamadığı için beraatına, hırsızlık suçundan 7 yıl 9 ay 10 gün mahkûmiyetine hükmetti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM