Sigorta poliçeleri acenteden  alınır, dolandırılmayın!

Sigorta poliçeleri acenteden alınır, dolandırılmayın!

AFSAD Başkanı Bekir Özerdem, sigorta poliçelerinin acenteden alınması gerektiğini, internet üzerinden sigorta poliçesi satın alıp kişinin kendisini ve sevdiklerini riske atmayıp dolandırılmaması uyarısında bulundu

 

Afyonkarahisar Sigorta Acenteleri Derneği (AFSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Özerdem, dolandırıcıların çağ atlamaya devam ettiğini belirtti.
“TEMİNATLARA DİKKAT EDEN YOK”
Bekir Özerdem, “Dolandırıcıların bu sefer ki hedefleri ise internet siteleri vasıtası ile sigorta tüketicileri yani araç sahipleri. Nasıl olsa sigorta poliçe tüketicisi büyük bir çoğunlukla bilinçsiz diye düşünüyorlar. Nasıl olsa sektörde ucuz poliçeler aranması kaçınılmaz. Bir acentenin söylediği primin çok daha aşağılarında kasko işyeri konut veya trafik poliçeleri bulmak mümkündür. Birde son zamanlarda net üzerinden satılan sözde ucuz, hediye imkânı bulunan trafik ve kasko poliçeleri var. Teminatlara dikkat eden yok. Ödemeler nereye, kredi kart numaraları kimlere veriliyor dikkat eden yok. Araç sahipleri etraflarında bir sürü yerleşik acente var iken, satın alacakları sigorta poliçelerini internetten de araştırmaya başlıyor. Daha ucuza hatta hediyeler bile alarak poliçelerini bir şekilde yaptırıyor. Sonrası; Satın aldıkları poliçeler ya sistemlerde görünmüyor ödedikleri paralar boşa gitti ya da söylenilen teminatlar ile uzaktan yakından alakalı değil. Velev ki doğru poliçe satın aldılar. Bu seferde hasar halinde karşılarında muhatap yok.” dedi.
“POLİÇENİN NE OLDUĞU YAŞANAN HASARDAN SONRA ANLAŞILIR”
Özerdem sözlerini şöyle tamamladı: “Sonuç olarak; Değerli araç sahipleri sigorta tüketicileri, sigorta poliçelerinin ne olup olmadığını yaşadığınız hasardan sonra anlarsınız. Karşınızda seçmiş olduğunuz acentenin önemini, başınıza bir kaza geldiği zaman öğrenirsiniz. Bunları yaşayarak öğrenmemek için sigorta poliçesi satın alacağınız zaman, çevrenizdeki yerleşik acenteleri tercih edin. Sigorta poliçesi ne bankadan ne internetten üzerinden nede asli işi sigorta acenteliği olmayan yapılardan alınmaz. Sigorta poliçesi sadece sigorta acentelerinden alınır.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM