Yardım tırları yola çıktı

Yardım tırları yola çıktı

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6’lık depremlerin ardından Afyonkarahisar Belediyesi tarafından başlatılan yardım kampanyası ile toplanan yardım malzemeleri, depremzedelere ulaştırılmak üzere 22 tır ve kamyonlara yüklenerek uğurlandı

 

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in yardım çağrısı ardından Afyonkarahisar Belediyesi tarafından AFAD koordinesinde yürütülen kampanyaya vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Saatler içerisinde 22 tır 5 karavan yola çıkmaya hazır hale getirildi. Fuar alanı, Veysel Eroğlu Spor Salonu Gençlik Merkezi ve Belediye Hizmet Binasına vatandaşlar tarafından getirilen yardımlar gönüllüler ve belediye personeli tarafından paketlenerek araçlara yüklendi.
Afyonkarahisar Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Hayırsever vatandaşlar kullanılmamış mont, bot, eldiven, çocuklar için kışlık giysi, battaniye, katalitik soba, gıda maddeleri, çocuk bezi, özel ihtiyaç malzemeleri, hijyenik malzeme, tüp gibi ayni yardımlarının ilk etabı dualar ile gönderildi.” denildi.
“BU MİLLETİN SIRTI YERE GELMEZ”
Yardım malzemeleri yüklü tırları yolcu etmeden önce açıklamada bulunan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Ülkemize geçmiş olsun. Vefat eden kardeşlerimize Cenab-ı Hak rahmet eylesin, yaralılarımıza acil şifalar versin. Milletimizin başı sağ olsun. Duyar duymaz esna odaları başkanlarımızla bir araya geldik. AFAD ile Sayın Valimizle birlikte düzenlenen toplantı ardından Belediye olarak kampanya başlattık. Halkımıza ben çok teşekkür ediyorum. Çok duyarlı bir milletiz. 5 yaşındaki çocuktan 70’indeki dedelerimize kadar ninelerimize kadar herkes karınca kaderinde gücün nispetinde elinden gelenin fazlasını yaptı. Hala yardımlar gelmeye devam ediyor. Toplanan yardımlarımızı yükledik ve araçlarımızı yolcu ediyoruz. Şoförlere ve araç sahiplerimize çok teşekkür ediyorum. Böyle bir günde biz de varız dediler. Allah kendilerinden razı olsun. Hiç nakliye ücreti ödemedik, ödemiyoruz almıyorlar hiçbirisi. Hatta damperli kamyonlarıyla gelip yardım malzemelerini yükleyip deprem bölgesinde çalışmayı isteyen arkadaşlarımızı da yolcu edeceğiz. Bu milletin sırtı yere gelmez. İlk andan itibaren toplamda ilk etapta 22 tırımız Kahramanmaraş’a doğru yola çıkacaklar. Vali Yardımcımız Nurullah Kaya, bir önceki Valimiz Gökmen Çiçek var orada organizasyonların başında.” dedi.
“İKİNCİ ETAP YARDIM TIRLARI GAZİANTEP’E GÖNDERİLECEK”
Başkan Zeybek, “İnşallah bugün de (dün) yükleyeceğimiz yardım malzemelerini de Gaziantep’e göndermeyi düşünüyoruz. Tabii burada AFAD’la işbirliği halindeyiz. AFAD yetkilileri de var. Isıtıcılar, battaniyeler, kıyafetleri oradaki zor durumda olan kardeşlerimizin ihtiyaçlarını düşünerek evlerinde ellerinde ne varsa alıp getirdiler. Ben çok çok teşekkür ediyorum. Allah beterinden korusun, bir daha böyle acılar yaşatmasın.” şeklinde konuştu.
Afyonkarahisar Belediyesi personelleri, AFAD ve gönüllüler tarafından sınıflara ayrılan ve paketlenen yardım malzemeleri, depremzedelere ulaştırılmak üzere 22 tıra yüklenerek dualarla uğurlandı.
YARDIM KAMPANYASI DEVAM EDİYOR
Öte yandan Afyonkarahisar Belediyesi tarafından başlatılan yardım kampanyası devam ediyor. Belediye’den yapılan açıklamada, “Veysel Eroğlu Spor Salonu-Gençlik Merkezi ve Fuar Alanında bulunan toplanma merkezilerimizde ekipler tarafından vatandaşlarımızın yardımları teslim alınıyor. Sınıflara göre ayrılan malzemeler paketlenerek tırlara ve kamyonlara yükleniyor. Özellikle gıda malzemeleri, su ve battaniye ihtiyacının çok fazla olması nedeni ile Belediyemiz tarafından sıkça sosyal medyadan tır, gıda, su ve battaniye ihtiyacının olduğu duyurusu yapılıyor. Gelen yardımlar yüklenerek hızlıca deprem bölgelerine gönderilemeye devam edilecek.” ifadelerine yer verildi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM