Tekdemir: Askeri kışlaya dokunmayın, Millet Bahçesi yanlışınızdan vazgeçin

Tekdemir: Askeri kışlaya dokunmayın, Millet Bahçesi yanlışınızdan vazgeçin

Zafer Partisi İl Başkanı Mevlüt Tekdemir, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e çağrıda bulundu. Tekdemir, “Sayın Zeybek, Afyon er ya da geç bir gün 6,8 şiddetinde bir depremle yüzleşecek. Askeri kışlaya dokunmayın. Lütfen Millet Bahçesi yanlışınızdan vazgeçin” dedi

 

Zafer Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Emekli Albay Mevlüt Tekdemir, deprem incelememin 6 ‘ıncı gününde deneyimli bir subay olarak heryerdeki gözlemlerini Afyonkarahisar’a aktarabilmek için Kahramanmaraş ve Adıyaman bölgesinde incelemelerde bulunduğunu bildirdi.
“AFYON 6,8’LİK DEPREMLE YÜZLEŞECEK”
Mevlüt Tekdemir, deprem bölgesinde tahmin edilemeyecek bir yıkımın olduğunu ifade etti. Tekdemir, “Maalesef bölgede tahmin edemeyeceğiniz bir yıkım var. Bir süre geçince özellikle Afyon Belediye başkanı ve meclisinin özellikle Hatay, Adıyaman ve Maraşı görmesi şart. Burada Afyonkarahisar’ı ilgilendiren bir konuda Afyonkarahisar Belediye Başkanı Sayın Mehmet Zeybek’e çağrı yapmak istiyorum. Bu tarz afet durumlarında en hızlı ve güçlü kuvvet askerdir. Ancak 2010 yılı itibariyle askere olaylara hızla müdahale şansı veren EMASYA protokolü iptal edildi. Afad taburları kaldırıldı. Şu an sahada 25 bin asker var deseler de fotoğrafta gördüğünüz gibi bu askerlerin ne Afad ne ilkyardım bilgisi var, ne de ekipmanları var. Neden şu an sahra hastanesi hizmeti verecek askeri hastaneler kapatıldı anlamak mümkün değil. Ancak buna da şükür demek gerekiyor. Sayın Zeybek, Bakın, Afyon er ya da geç bir gün 6,8 şiddetinde bir depremle yüzleşecek. Uydukentin, devlet hastanesinin altı ıslak ve o bölge maalesef imara açılıp çok fazla kat izni verilerek hata yapıldı. Oraları imara açanların birgün Hatay misali olabilecek ölülerde vebali olacak.” dedi.
“LÜTFEN MİLLET BAHÇESİ YANLIŞINIZDAN VAZGEÇİN”
Tekdemir sözlerini şöyle tamamladı: “Şu an ülkenin her yeri düşmanla çevrili ve yurt içindeki afetlerde askerimize çok ihtiyaç var, askeri birliklere, eğitimli asker için eğitim alanına çok ihtiyacımız var. Bu kapsamda lütfen acilen meclisini toplayın ve ‘Biz bir hata yaptık’ diyerek garnizon kışlasından aldığınız 80 bin metre kareyi geri verin ve 57 milyon TL ihale bedelini deprem tedbirleri için harcayın. Kışla alanını en kötü deprem toplama alanı yapabilir, o para ile enerjisini kendisi üreten prefabrik evler yapabilirsiniz. Hataya Maraş’a ve Adıyaman’a benim gibi gelip durumun ne kadar feci olduğunu görün. Bu ülke asker ülkesidir. Şuanda askere ve eğitim yapılacak askeri alana çok ihtiyacımız var. Askeri kışlaya dokunmayın. Lütfen Millet Bahçesi yanlışınızdan vazgeçin.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM