AFJET’te önce zam üstüne zam,  şimdi de arıza üstüne arıza

AFJET’te önce zam üstüne zam, şimdi de arıza üstüne arıza

Geçtiğimiz Cuma gününden beri abonelerine sağlıklı bir şekilde ısı veremeyen AFJET A.Ş. dün akşam (13 Şubat Salı) itibariyle tamamen durdu. Dervişpaşa ve Dumlupınar Mahalleleri başta olmak üzere bir çok bölgeye ısı veremeyen AFJET A.Ş. kışın en şiddetli günlerinde 5 gün boyunca ısıtamadığı abonelerini isyan ettirdi

 

Kısa süre önce ardı ardına yaptığı zamlar nedeniyle büyük eleştiri alan AFJET A.Ş. yöneticileri tüm abonelere “Bu yıl sıkıntı yaşanmayacak” garantisi vermişti. Hem zamları, hem de verilen sözleri hatırlatan AFJET aboneleri AFJET A.Ş. Genel Müdürü İsmail Kara’ya ve AFJET’in yönetim kurulunda bulunan il yöneticilerine büyük tepki gösteriyorlar.
Türkiye’nin büyük bir felaketle uğraştığı bu dönemde bu tür konuları gündeme getirmekten üzüntü duyduklarını belirten AFJET aboneleri, “Bir de üstüne üstlük konuyla ilgili hiç bir açıklama yapılmayınca isyanımız büyüyor. AFJET’i arayanlar sağlıklı bir cevap alamadıkları gibi sorunlarına çözüm de bulamıyorlar. Geçtiğimiz cuma gününden beri tüm AFJET aboneleri donuyor. Evlerde elektrik ocakları yakılıyor. Yaz ayları boyunca bakım-onarım yapıldığından, büyük yatırımlar yapıldığından bahseden AFJET’in yöneticileri kışın ortasında bizi soğukla başbaşa bıraktılar. Yıllardır şehrin ısınmasını sorunsuz götüren AFJET son iki yıldır bizleri isyan ettirir hale getirdi. Yapılan onca masraf, yapılan onca yatırım, çekilen onca emek ve bizlerin sabrına rağmen bugün gelinen durum hiç de iç açıcı değildir. Bunun bir açıklaması ve muhatabı olmalı. Biz AFJET aboneleri, sistem hatası ya da olabilecek arızalar diye açıklanan bu aksamalar nedeniyle tüm zamlara katlanmak, hasta olmak, yüksek fatura ödemek, elektrik faturasını kabartmak, çocuklarımızı hasta etmek, yaşlılarımıza evlerinde eziyet çektirmek zorunda mıyız?” diyerek sıkıntılarını dile getiriyorlar.
Vatandaşların isyanını aktarmak için kendisine ulaştığımız AFJET Genel Müdürü İsmail Kara ise, “Geçtiğimiz cuma günü yaşanan arızadan sonra sistemi devreye aldık. Cumartesi, pazar ve pazartesi günleri sistemimiz dengeye gelmişti. Ama dün (pazartesi) mekanik bir arıza daha yaşadık. Makinacılarımız ve biz işin başındayız. En kısa sürede arızayı gidererek sistemi devreye alacağız” dedi.
Basın mensupları aracılığıyla kamuoyuna bilgi vermek yerine twitter’dan bir açıklama yayınlayan AFJET’in bu açıklamasında da şu görüşlere yer verildi:
“13 Şubat gecesi, Gecek ısı merkezinde mekanik bir teknik arıza olması nedeniyle, sistem durdurulmuş olup arızanın giderilmesi ile de devreye alınmıştır. Gün içerisinde kademeli olarak sıcaklık artışı sağlanacaktır. Sabrınız ve anlayışınız için teşekkür ederiz.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM