Milletvekili Köksal ve Başkan Yıldız depremzedeler için seferber oldu

Milletvekili Köksal ve Başkan Yıldız depremzedeler için seferber oldu

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, deprem bölgelerinde depremzedelerin acılarına ortak olmaya devam ediyor. Adıyaman’ın Gölbaşı İlçesi’nde depremzedelerin ihtiyaçlarını tespit eden Köksal, Dereçine Belediye Başkanı Ömer Yıldız’la birlikte bölgeye seyyar tuvalet ve banyo kurulmasını sağladı

 

Türkiye Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaralarını sarmaya çalışırken Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, depremin etkisini en çok hissettirdiği illerden biri olan Hatay ve İskenderun’un ardından şimdi de CHP Genel Merkezi tarafından görevlendirildiği Adıyaman’ın Gölbaşı İlçesi’nde depremzedelerle bir araya geldi.
“ÖNCELİKLİ İHTİYAÇ BARINMA, TUVALET, BANYO VE YAKACAK!”
Adıyaman’ın Gölbaşı İlçesi’nde CHP Gölbaşı İlçe Başkanı Emine Köseler ile birlikte ilçedeki deprem süreci ile ilgili istişarede bulunan Milletvekili Köksal, depremzede vatandaşlarla görüşerek geçmiş olsun temennisinde bulundu. Deprem bölgelerinde maalesef manzaranın çok üzücü olduğunu kaydeden Milletvekili Köksal, “Adıyaman’ın Gölbaşı İlçesi’nde, Harmanlı Beldesi’nde, Kalemkaş Köyü’nde depremzede vatandaşlarımızla görüştük. Vatandaşlarımız bir taraftan soğuk bir taraftan tuvalet ve banyo sıkıntısı ile baş etmeye çalışıyorlar. Bölgeye acilen konteynerların sevk edilmesi lazım. Depremzede vatandaşlarımız 15-20 kişi derme çatma çadırlarda yaşamaya çalışıyorlar. Manzara korkunç. Yıkılmamış, hasar görmemiş bina yok denecek kadar az. Yollarda yarıklar oluşmuş.” dedi.
“EVLERİN TAMAMINA YAKINI KULLANILMAZ HALDE”
İlçeye bağlı Kalemkaş Köyü’nde muhtar ve depremzede vatandaşlarla görüşen Köksal, “Köydeki evlerin tamamına yakını kullanılamaz halde. Köylüler çadır kurmak için uğraşıyorlar. Hayvanların ahırları yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olduğu için acilen hayvanlarını tahliye edilecek yer gösterilmesini istiyorlar. Maalesef aradan geçen 9 günün ardından halen daha tespit edilen birçok temel sorun giderilemedi.” ifadelerini kullandı.
MİLLETVEKİLİ KÖKSAL VE BAŞKAN YILDIZ TUVALET VE BANYO EKSİĞİNİ GİDERDİLER
Deprem bölgesindeki vatandaşların öncelikli ihtiyacının tuvalet ve banyo olduğunun önemle altını çizen CHP Milletvekili Burcu Köksal, Gölbaşı İlçesi’nde bu sorunun giderilmesi için Dereçine Belediye Başkanı Ömer Yıldız’la irtibata geçti. Milletvekili Köksal’ın koordinesinde Dereçine Belediye Başkanı Ömer Yıldız tarafından bölgeye 30 adet seyyar tuvalet ve banyo kuruldu. Köksal ve Yıldız’ın işbirliğinde Gölbaşı İlçesi’nde 9 ayrı mahalleye kurulan seyyar tuvalet ve banyonun yanı sıra bölgeye gıda ve yakacak odun yardımında da bulunuldu.
“ŞİMDİ DAYANIŞMA İLE AYAĞA KALKMA ZAMANI”
Dereçine Belediye Başkanı Ömer Yıldız, depremzede vatandaşların yanlarında olduklarını belirterek, “Şu anda tek ihtiyacımız dayanışma. Ben de kızıyorum. Eksikler, yanlışlar ve hatta kötü niyetli çabalar var. Hepsinin hesabı sorulur. Sorarız. Enerjimizi öfkeye, kızgınlığa değil dayanışmaya ayırmalıyız. Şimdi dayanışma ile ayağa kalkma zamanı. Sayın Milletvekilimiz Burcu Hanımın tespiti sonrası beraber yaptığımız koordinasyon neticesinde Gölbaşı İlçemizdeki 9 mahallemize 30 adet seyyar tuvalet ve banyo kurulumu gerçekleştirdik. Yine depremzedelerimiz için gıda ve yakacak odun teminini sağladık. Depremzede vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM